October 15, 2010

3 belas bulan yang indah bersama-mu...

Yippppiiieee!!!hip..hip...horray!!!...It's 15th October 2010...

Rizqullah is turning 13th months today...
Alhamdulillah..with this also means mama dah susukan Rizqullah for 13th months jugak...
Syukur ke hadrat Ilahi kerana masih murahkan rezeki Rizqullah tuk dapat yang terbaik...
Another 11 mths to go for mama accomplished the mission...
Insyaallah...mama cuba ya sayang...
sekarang ni pun mama dah mula patah semangat...huhuhu...

Okay..sempena entry Rizqullah yang genap 13 bulan hari ini...
Mama nak re-cap sedikit accomplishment Rizqullah sepanjang sebulan ni...

Sepanjang sebulan ni...macam2 yang Rizqullah dah buat...
Tapi tak semuanya mama dapat captured dalam bentuk media gambar mahupun video...
Mana yang mama sempat captured...mama akan letak kat sini,untuk tatapan Rizqullah pada suatu hari nanti..supaya Rizqullah tahu camne proses pembelajaran dan pembesaran Rizqullah....

Jadi...inilah progress anak mama ni sepanjang sebulan selepas usia genap setahun...

Rizqullah dah pandai jalan sendiri kat shopping complex...
Dah pandai hulur kaki bila nak pakaikan kasut...
Tersenyum je bila mama dan ayah 
lepaskan camni kat shopping complex...
Haih...lagi 2-3 bulan...mau mama dan ayah 
main kejar2 ngan Rizqullah kat Mall...

Dah pandai seiring sejalan dengan ayah...
Really LOVE to see this...
Anak dan ayah bersama...
Macam member jer jalan sesama..
Jalan sambil borak-borak...dan pastu mengepau ayah...
Hohoho..gonna miss this moment...lagi berapa bulan je tinggal nih...
Pasni ayah naik kapal semula...oh,mama hate this feeling...

Haaaa...yang ni memang sah anak lelaki...
Rizqullah memang pantang okay tengok aweksss...
Kalau cun...memang boleh toleh 360 darjah...
Sanggup nih berenti nak tengok gambar makwe tu...
Adeeehhh....anakku ini....kecik2 pun dah pandai ek...

Dan seterusnya...
Dah pandai berbual dan mereport dengan ayah....
Bila ayah balik...macam2 mau report okay...
Mama pun tarak heran...
Cari mama bila time lapar je...
selebihnya spend masa ngan ayah je...
Huhuhu...sedih mama...
tapi mama faham,Rizqullah nak ayah jugakkan...

Dan sebelum menutup entry malam ni...jom tengok aksi anak teruna saya yang baru dapat akal goyang2 bontot selepas baik demam semalam...hari ini mama balik keje...tengok Rizqullah dah pandai goyang2 bontotssss bila ada music....sangatlah mencuit hati mama tengok aksi Rizqullah ni...you are so cheeky my dear son...love you so much...suka buat semua ceria melihat aksi Rizqullah...you had lighten up so many people life...especially uci and mama...kerana ini mama dapat katakan sepanjang 13 bulan ini...semuanya indah bersama-mu anakku...

video
Rizqullah yang dah pandai goyang2 bontot...
Pecah perut tengok aksi selamber 
dia sambil goyang2 bontotssss...
Sooo cute je bila tengok anak2 kecik buat camni...

Okay...cukup dulu entry mama tuk malam ni...to my dear son....happy 13th months!!semoga Rizqullah jadi anak yang soleh dan insan yang beriman dan berjaya dalam apa pun yang dilakukan...doa mama dan ayah sentiasa mengiringi setiap langkahmu anakku..sesungguhnya kami sungguh kasihkan-mu dan senantiasa berada bersamamu di setiap langkah mu...you are our love symbol...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah...serta salam satu Malaysia...

~~Have a nice and beautiful day!!~~

4 comments:

inSan leMoh sEgalo2nyo said...

wah...kecik2 pn dah pandai goyang inl yer...huhuhu

ibudhani said...

salam, seronok kan mmbesarkan anak ni.... lg2 tgk progress br dia... walaupn penat tp mbuat kan kte bhgia kan?

Rizziela said...

Sekejap ajer masa berlalu kan?

Memang anak bapak betullah dia

LyNn HaMzAh said...

sekejap jer dah besar kan...cepat betul masa berlalu...

 
Real Time Web Analytics