October 7, 2010

Anakku sayang....tak penat ke??

Adeeeh....dari elok demam mama nak baik...teman Rizqullah main sekejap je mama rasa nak demam balik...tak penat-penat Rizqullah ni bergerak sana sini...ada je benda yang nak dibuatnya...dari duduk,berdiri,duduk balik,berjalan dan macam-macam lagilah...kadang-kadang tu rasa cam nak cubit je peha pejal Rizqullah tu...memang sangat mengugat kesabaran mama je tengok Rizqullah sekarang ni...sejak dah ada 'kaki' ni...asyik pusing sana-sini dalam umah...ceruk belakang kerusi pun jadi taman permainan Rizqullah...fening..fening mama tengok Rizqullah ni....wahai anakku sayang...tak penat ke????


Bila mama kejar....Rizqullah boleh lari dari mama...ingat mama nak main kejar-kejar plak ngan dia...aduhai anakku...mama risau Rizqullah jatuh sayang...nanti jatuh tergolek wuf..wuf...siapa nak jawab...mama gak kena pujuk Rizqullah nanti....pastu dah sah-sah uci membebel panjang kat mama,macam Rizqullah ni anak dia....tapi tak per,mama redha...bila uci membebel tu tandanya uci sangat sayang kat Rizqullah...


Okay...tak mo citer panjang lebar...jom tengok video budak yang tak gheti-gheti dok diam...asyik gerak sana sini...macam mana dia dalam womb mama aritu,camni ni jugaklah dia...abis diserapnya semua tenaga mama dia...sangat penat okay...ni baru sorang,mama tak dapat bayangkan kalau ada 2-3 lagi...mau menangis kot mama setiap hari...


video
Hmmm...agak2 penat tak Rizqullah setelah berjalan sana sini...
Yang paling tak tahan...dah pandai propa ek...
Ini mana belajar pun mama tak tau..
Haih....geramnya rasa...rasa cam nak cubit2 je...
Kicik2 dah pandai nak temberang mama...

Tapi walauapapun yang terjadi..what did happened membuatkan mama sedar yang Rizqullah sebenarnya dah semakin membesar dan semakin bijak...dah semakin tahu apa yang dikehendaki dan semakin memahami...mama rindu bau baby pada Rizqullah...pengubat stress mama bila mama stress dengan kerja2 dipejabat...really missed your gugu gaga time...

Namun...Rizqullah tetap jadi pengubat duka lara mama...peneman mama tika mama sepi dan sunyi...penghibur mama tika ayah jauh dari kita...kita saling memerlukan tika ayah tiada di sisi...jadi,walauapapun yang Rizqullah buat...tetap buat hati mama terhibur walau kadang2 tu ada gak yang terbakar...yang pasti you light up my day my dear son...and really love you so much my dear son...

Dan macam biasa...sebelum menutup tirai..dah tentu wajah penghias blog mama ni akan muncul...sekarang ni bukan wajah sahaja yang akan muncul disini...tapi disertakan sekali aksi yang selalu buat mama tak cukup nafas....

Wajah anakanda kesayangan mama dan ayah...
Semoga dikau membesar jadi anak yang sihat dan cerdas..
Selalulah tersenyum anakku...
Sesungguhnya mama akan 
bersamamu di setiap langkah mu...

Okay..cukup dulu untuk entry kali ni...mak aiii..banyak lagi ni entry tertunggak yang nak diupdate kat sini...banyak lagi gambar2 yang masih belum teredit dan terload disini...dah ler berukband ni selalu buat hal...adeeehh...sabar jelah...apapun,will do my best to captured and writen every little of our special memories here...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Senyum-senyum selalu dan jangan stress-stress...
Be happy and light up your day with sincere smile and greet...

~~End~~

10 comments:

Zaidah said...

bebudak memang aktif sebab tu bila diorang demam diorang cepat baik sebab aktif....tak tahu penat...kekadang kita yang tengok jadik penat..

Marsha~ said...

budak kecik mmg tatau penat tau.... ade je tenaga diorg... yele jantung paru2 diorg masih BARU lagi.. tk macam kite cepat pancit.. asal sihat sudah ye tak?

chekna said...

salam singgah...

budak2 mmg camtu.. sama mcm my ziyad gak le.. xreti dok diam langsung. mana dpt energy byk2 pun tatau la...

i n n z c h u b b y said...

mentang2 dah dapat kaki...

laju je jalan...

hehe!

Shiela Latif said...

ibu adam kat umah nie pnat jugak melayan kerenah adam...baru nak pandai jalan memang aktif =))

Maslina Rosdiana said...

Zai,

Betul tu..abis diserapnya semua tenaga kita sbb keaktifan dia...penat jugak walaupun tengok,penat sbb tetiba dia bagi suprise kat kita...tapi seronok tgk dia membesar depan mata..

Maslina Rosdiana said...

Marsha,

Betul tu..janji dia sihat walafiat dan cergas sentiasa dah cukup tuk kita...klu sakit plak nanti risau tak kepalang hati..

Maslina Rosdiana said...

chekna,

Ziyad pun camtu ek...mesti penat kan???tapi sangat berbaloi sbb dapat bersama anak2 merasai semua perasaan ini...

Maslina Rosdiana said...

Inn,

Betul tu,masa bezday part aritu baru dapat jalan 10-14 tapak...pas abang wan balik ganu tetiba je dia terror jalan...huhuhu...

Alif dah naik kapal ke?

Maslina Rosdiana said...

Shiela,

Kita serupaaaa...letih kannnn..tapi happy tgk dorang,sbb macam2 aksi kelakar keluar..hehehe..

 
Real Time Web Analytics