October 11, 2010

Cuci dan jamu mata di Pavilion...

**Entry yang sangatlah lamanya berkubang dalam memori mama Rizqullah....**


This entry supposed to be appeared during before raya...masa orang tengah sibuk citer kesibukan shopping pakaian raya....tapi mama tak sempat nak load citer ni kat sini..dah sekarang ni barulah ada masa nak upload cerita kami sekeluarga jalan-jalan di Pavilion...this is 3rd time kot mama dan ayah datang sini....dulu kami parking free je sbb mama work kat Bukit Bintang...so,jalan kaki je gi Pavilion...masa tu Pavi ni baru je bukak,so tak banyak lagi shop yang berniaga kat sana dan tak ramai orang pun....maklumlah masa tu Pavi belum popular...


Sekarang ni...sebut je Pavilion...it's like a star or center of attraction of Bukit Bintang...so,cam rugi je kalau gi Bukit Bintang tak singgah Pavilion...begitulah attractionnya Pavilion ni...dan tanpa disangka-sangka...bila kami ke Pavilion,dapat plak tengok show from Hot FM entertainer@DJ's bersama semua bintang-bintang AF...


This is what yang mama sempat rakam during that day....time ni pun bateri camera dah nak kong...


video
Akim dan Black menyanyikan lagu Rindu yang telah pergi...
Tapi mama dapat sikit je...jadilah kan....
Dari x der apa2 langsung...

Some picas yang sempat mama amik guna my korok camera....walaupun korok...namun tetap berjasa sbb selalu digunakan waktu2 genting dan sangat handy okay...yang penting gambar tetap mantap cam baru beli...hua..hua..hua...

This is the mini concert going to be held...

Ayah and Rizqullah...
Rizqullah yang sedang lena di ulit mimpi...
Penat pas gi meronda kat Jalan TAR pas 
beli sampin dan songkok raya....

Rizqullah dan ayah bersantai sementara mama bershopping...
Yipppieee....
Mama sempat rembat 2 set baju MIKI for Rizqullah @ Parkson...
Prezzie from mama for Rizqullah for BONUS yang mama dapat...
Alhamdulillah...rezeki Rizqullah...

Akim tengah mengusik Tini...
Rasanya Tini tengah ngandung masa ni...
Tapi mama tak sure berapa bulan...
Tak sempat nak tegur dia aritu...

Pemandangan dari atas...
Banyaknya oraaaannnggg!!!!

Siapa peminat Aril...
Ini je yang mama sempat amik...
Sebenarnya malas...nak captured apa2...
Tapi capture jugaklah 2-3 keping buat kenangan,,,,

Mr Mama yang menjaga Rizqullah while mama 
sibuk mengambil gambar dan shopping....
Sangat beruntung punya ayah this time...

Okay....this is only citer yang mama rajin nak share kat sini...ada banyak lagi nih citer tertunggak yang mama nak kena tepek kat sini buat Rizqullah....syok betul anak mama ni...kecik2 lagi dah dapat jalan sana-sini...Rizqullah bersyukurlah ya sayang dilahirkan dalam keluarga yang cukup segala-galanya....walaupun tidak semewah mana...namum tak pernah miss makan lagi setakat ni...walauapapun yang terjadi,mama akan berusaha lebih demi nak dapatkan yang terbaik untuk anak2 mama...

Mama pun nak make sure our dreams(mama and ayah dreams) will come true someday...

Opsss...teeeettttttt...termelaluts plak mama Rizqullah...apapun inilah dia entry tertunggak kami..lawatan ke Pavilion sambil bershopping...inilah bahayanya mama Rizqullah kalau ke shopping complex...memang rare sangatlah kalau mama Rizqullah tak rembat apa2 kat shopping complex...kuang..kuang..kuang..tapi apapun,yang penting mama tak pakai duit ayah ek!!!!I've worked hard and it's time for me to repay my hard-work...and it's feels happy by buying this for my loves ones...especially my lil prince charming Rizqullah....

Till my next entry...salam sayang dan salam "1 MALAYSIA" untuk semua...

2 comments:

9W2URY said...

wah... seronok yee melayan anak yg baru pandan berjalan.... baru pandai bercakaap... moga terus bahagia..

Maslina Rosdiana said...

9W2URY,

Terima kasih...sangat teruja tengok perkembangan kanak2 ni...setiap hari ada benda baru yang dia nak buat...sebagai mama sangat happy tengok aksi2 dan keletah dia..

 
Real Time Web Analytics