October 1, 2010

Fuuuhh...fuuuhh...

Fuuuhh..fuuuhhh....
Tiup candle for 2nd cake plak...
Dalam sehari je anak mama kena tiup candle for bezday sampai 2 kali...

Okay...ini sambungan entry mama pasal bezday celebration for Rizqullah on 15th September 2010 aritu,tapi kali ni kat umah nenek Shah Alam plak(ayah side)...
Dah muak asyik2 pasal bezday Rizqullah????
hehehe...maaf sangat ek...mama kena gak taip kat sini sebelum terlupa...
This is all our Special Memories together....
jadinya semua pun kena coretkan di sini buat tatapan di masa hadapan nanti...
Maklumlah anak sorang plus dia pun cucu sulung to both side...so,we have to be adil...takut plak nanti ada yang terkecil hati sebab tak dapat meraikan bezday si cheekylious kesayangan kami ini...dua2 side sayang Rizqullah...coz he's the only baby in our family...

Hmmm...tanpa membuang masa dan berceloteh lebih panjang lagi...
Macam biasa...mama akan letakkan gambar di samping cerita bersamanya...
Jadi..marilah kita tengok apa yang berlaku sepanjang sambutan hari jadi Rizqullah di Shah Alam pula...laaaayyaaann...

Second birthday cake for Rizqullah...
Mak aiii...sampai dua tu bezday cake tuk Rizqullah...
Walaupun dari kedai korok je...bukannya secret recipe...
Tapi yang penting with the value of secret recipe cake...
Mama dan ayah bleh beli 2 cake for Rizqullah to celebrate bezday...
Jimatkann...ayah kata x yah membazir walaupun 
masa tu mama dah tengah kayoooo...
Maklumlah...bonus berbulan2 baru masyuk dalam account...
Tapi tetap kena berjimat tuk masa depan..itu pesan ayah pada mama..
supaya jangan membazir beli toys Rizqullah lagi...hehehe...

2 hensem boys...
Still available...siapa nak beradik ipar ngan mama Rizqullah...
Bleh antar resume tuk this 2 boys...
Mereka ini pakcik Rizqullah...
Unkel Izzat and Unkel Dale...

Rizqullah with mama...
Sempat lagi berposing sebelum birthday song singing...

All the great and lovely people who always around Rizqullah...
Ni side ayah...semua lelaki okay...
No gurlsss....belah mama plak..
All gurlsss...so,seimbang kannn...

Rizqullah yang cranky coz masa ni actually Rizqullah tgh demam...
Due to his HFMD...tapi sbb mama dan ayah tau atok and nenek 
will be happy if dapat celebrate 1st birthday Rizqullah together...
Kami bawa Rizqullah ke Shah Alam...
Kami nak semua orang yang kami sayangi happy bersama kami...

Cake cutting ceremony...

Cake tasting ceremony...
Di rasmikan oleh bezday boy dulu...

The women behind the scene...
Nenek Rizqulah yang happy to celebrate Rizqullah bezday...
Her first cucu ever...
Thanks Ibu@nenek Rizqullah for preparing 
the hat and other things...

Dan jugak ada video yang sempat mama copy dari Nenek Rizqullah@MIL...
Jom tengok Rizqullah yang cranky during his birthday...

video
Rizqullah not feeling well...
Dia sangat tak selesa due to HFMD...
Walaupun kena kuarantin...
tapi mama dan ayah tetap bawak Rizqullah jumpa 
nenek and atok at Shah Alam...

And this is mama and ayah favorite shot taken by nenek...
Heheheeh....
Walaupun dah ada anak...kami tetap loving seperti dulu...
Doakan jodoh kami dipanjangkan hingga ke akhir hayat kami...
dan dikurniakan anak2 yang soleh dan beriman...
Amin....

Selepas sambutan hari jadi Rizqullah...kami ada satu lagi agenda...hehehe..kira part 3 plaklah...kuang..kuang...belum habis lagi activity kami pada malam 15 September tu...maklumlah 16 September kan cuti...hehehe...tapi lain kali je mama share...

Okay..cukup dulu coretan mama Rizqullah tuk kali ini...diharapkan anda semua gembira bersama mereka2 yang anda semua sayangi...salam sayang dan salam ukhwah dari kami sekeluarga...

~~Have a nice day~~

3 comments:

Shiela Latif said...

waa...seronoknyer dia sambut besday banyak kali nie...

nie mesti banyak hadiah dia dapat...aunty nak tengok boleh tak cayang?... =))

Marsha~ said...

sedapnyeeeeeeeeeeee cake tu... nasib baik bukan tgh ngandung kalau tak mesti terliur.. juhuhuhuhh

amira zakiah said...

ala kak...mia nk cake tue!

 
Real Time Web Analytics