October 8, 2010

It's family time..Open house @ Pakcik Jamal's house...

Okay...update open house pakcik Jamal@Angku Jamal kat Ulu Kelang yang jugak berlangsung on 18th September 2010...entry ni memang dah sangat tertunggak...tapi mama nak jugak letak kat sini,sebab kalau Rizqullah dah besar nanti...mama nak Rizqullah kenal makcik2 dan pakcik serta sedara mara....mama harap through gambar2 yang ada kat blog ni...Rizqullah dapat mengetahui sejauh mana semua sayangkan Rizqullah...


Ops...sudah terlari tajuk plak...huhuhu...okaylah,mama malas nak taip panjang berjela....so,layan jelah entry bergambar ini...


Rizqullah with Auntie Izzah...
Sibuk nak main piano anak mama time ni...
Suka dia bila tekan2 ada kuar bunyi...
Agaknya dia ingat toy kot...

Mak Teh Mieza...
Dalam tak mo bergambar...
Sempat gak mama snap picas dia...

Haaa,,,yang nilah mokcik yang kena denggi tu...
Mak Lang Zetti..Makcik kesayangan Rizqullah...
Apa je yang Mak Lang makan...
Rizqullah mesti nak share sama Mak Lang...



Kasih seorang ayah...
Ayah bawak Rizqullah naik buaian...
Ada taman okay depan umah Pak Cik Jamal...
So,budak2 memang heaven kalau datang sini...

Rizqullah yang konon2 macam 
dah terror naik buaian...

Ohhh..his cheeky face...
Suka buat senyuman camtu...
Dah lah gigi 4 batang je...
Opsssss,5...satu baru tumbuh...

Girls and lady...
Mama dan adik2 mama...
Merekalah tulang belakang mama bila ayah tak der...
Tolong mama jaga Rizqullah...

Rizqullah dan ayah...
Ayah pun nak gak test camera power...

Meja gosip yang sentiasa penuh dengan gosip...

Tak abis2 lagi gosip...
Nak tau gosip apa???
Gosip Dato' Sosilawati lah...apa lagi...
Berita terhangat di hari raya...

Satu lagi ruangan tuk tetamu...
Ada gak khemah disediakan di kawasan luar rumah...
Dalam ni semua sedara-mara je...
Yang ni sebelah Makcik Intan...

Nenek Tom@Makcik Tom...
**Pada yang kenal,sila senyap ek**
Nenek yang tetap vogue dari mama 
kecik sampailah sekarang...
Tetap nampak muda je you...jeles tau...
Selalu teman A***n Ali majlis2 tertentu...

Agaknya...kalau arwah angku Rizqullah masih ada...
Mesti dia manja camni...
Sekarang ni,menumpang manja kat 
angku Pahmi pulaklah nampaknya...
Pengganti Arwah angku Rizqullah...
Adeeehhh...manja betul anak mama ni...

Okay...cukup dulu...esok je sambung lagi...malam ni mau tido,esok ada jamuan hari raya kat opis..sempat lagi ni..di hari terakhir Syawal...beropen house di pejabat...patutkah mama bawak camera???hmmm...malaslah....nanti mama pow jelah dari photog2 yang super handalan di pejabat mama tu...

Till my next entry...salam satu Malaysia untuk semua...

6 comments:

LyNn HaMzAh said...

syokkan dapat berjumpa dengan ahli keluarga...issshhh...rindu plak ngan adik2 dan keluarga...

dakpipimerah said...

manja nye die~~hoho,,comel,,ase nk cubit pipi die,,hehe

ayin~weeweet said...

baby muka mak.cnfirm!hahaha

Maslina Rosdiana said...

LyNN,

Sangat seronok coz kadang2 tu sekali setahun je dapat berjumpa,sebabnya masing2 tinggal jauh dan juga kerana kekangan tugasan yang sentiasa sibuk.Selalu dengar suara je kat tepon,sekali berjumpa dah berubah imej plak...hehehehe

Maslina Rosdiana said...

Adik PipiMerah,

Geram ngan Rizqullah ek...hehehe...akak pun tiap2 hari geram kat dia..tiap2 ari gigit pipi and tangan dia...hihihi

Maslina Rosdiana said...

Ayin,

Terima kasih...ramai kata ikut muka ayah dia..huhuhu...

 
Real Time Web Analytics