October 29, 2010

Jatuh,bangun,jatuh dan bangun semula sayang...

Adeeeehhh.....tak habis2 lagi ni entry berjalan-jalan kami sekeluarga...
Kali ni kami ke Subang Parade pulak tuk bawak Rizqullah bertatih sendiri...
Untuk biasakan dia dengan kasut...Bila berjalan sendiri...
Biarpun jatuh...namun Rizqullah akan cuba bangun dan mencuba lagi untuk melangkah...
Alhamdulillah...anak mama tak mudah putus asa...

This is his second trial...
Sedang membiasakan diri dengan kasut...
Niat utama kami ke Subang Parade sbb nak belikan beg untuk Uci Rizqullah...
Untuk uci ke Mekah bagi sesi haji tahun 2010 ini...
Hmmm..nampak sangat ini adalah entry tertunggak dari mama lagi...
Huuuu...nak buat camne...mood sangatlah tiada kebelakangan ni...

Disamping kat pejabat banyak sangat benda nak kena settlekan...
Tapi apapun,mama tetap enjoy with my work...
Kerja biar ikhlas baru hati rasa nyaman dan rezeki bertambah berkat...
Everyday,is a hactic day tuk mama kat opis...
Tapi dalam hactic tu pun...sempat jugak bergurau dan 
bergembira bersama teman2 sepejabat mama...

Oppppsssssssssss....x mo citer panjang...kita layan dulu cerita bergambar 
dari mama Rizqullah ketika sesi jelajah kami di Subang Parade,Subang Jaya...
**suka kat sini sbb x sesak dengan manusia..nyaman je bila jalan2 kat sini...**

Sebelum berjalan...
Sebelum memulakan langkah...
Kita senyum dulu kat kamera...
Sambil tu streching ckit...

Okay...langkah pertama akan di mulakan...
Mama Rizqullah dah ready for the first step...

And here we go...
Satu,Dua,Tiga dan terus melangkah...

Owwwwhhh....
Alamak...ayah Rizqullah takut nak jalan sengsorang...
Ayah jalan sesama ngan Rizqullah yaaa...

Seiring dan sejalan...
Bermesra anak dan ayah...

Okay ayah..kita singgah siiiiniii duluuuu...
Ada banyak toys ni Rizqullah nak ayah belikan...

Dan sebelum menutup entry hari ini...mama nak share video Rizqullah yang belajar berjalan...
Jatuh...bangun..jatuh...dan bangun semula ya sayang...
Jangan cepat putus asa dan mengalah dalam melakukan sesuatu...


video
Rizqullah with ayah sedang belajar berjalan...
really sweet this momentos..

Okay...cukup dulu yaaa...insyaallah,bila mama ada masa...mama akan update lagi buat tatapan anakanda mama di masa depan nanti...semoga anak mama membesar menjadi lelaki yang menghormati kaum wanita dan mereka yang lemah..

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah...

Salam...

5 comments:

misyamissyou said...

alorrr..tomeynye..ye, smoga rizqullah xmudah pts asa dlm hidupnye :)

Maslina Rosdiana said...

Missyamissyou,

Terima kasih...mudah2an..semua ibu nak yang terbaik untuk anak mereka...amin..

Sidratul Muntaha said...

tatih..tatih..
hambat - hambat.
paut - paut..
ni lagu time nak ajo ank berjalan.
hauhauhauha
chayok!chayok!
cepat jln rizqullah.

- Princess kitty - said...

chumel la anak sys.. =)

win@momyShaneQeisha said...

cutenya rizqullah.bestnya,dpt amik video dia baru dpt jalan

 
Real Time Web Analytics