October 25, 2010

Makan-makan @Masjid Al-Ikhlas..- Open House Raya...

Awas!!!entry pasal raya...heeee...nak buat camne..banyak sangat halangan tuk mama update blog ini...mama sakitlah...Rizqullah plak sakit....huhuhu...selain tu,emo yang tidak stabil juga menyumbang kepada sakit kemalasan yang melanda...


Okay...ini memang entry yang lama sangat diperam,raya pun dah abis....tapi mama nak gak letak kat sini sbb this is first time Rizqullah attending our jiran tetangga Open House...dah tentu anak mama nilah yang paling glamour dari mama dia...sbb seme mak2 datin kenal dia..dan berpassing-passing Rizqullah dari sorang ke sorang auntie2...yang mana semuanya adalah kawan uci...mama pun sampai tak kenal dorang...tapi dorang kenal mama..."Haaaa...inilah dia mama Rizqullah..."..kwang...kwang..kwang...


Yeezzaaa....anak mama lebih glamour dari mama dia...thanks to auntie2 semua for the superb duit raya for Rizqullah...really appriciate it and hope Allah swt will re-pay you for all your kindness...syok woooor anak mama ni,dapat berkepuk-kepuk duit raya dari auntie2 tu seme...yelah,every Thursday mesti Rizqullah ada dating ngan auntie2 seme...ngaji kat umah sesama...pastu manja2 ngan auntie tu seme...manalah auntie seme tak cayang Rizqullah...**pandai anak mama pilih...hihihi...**


Okay...cam biasalah...tiada serinya blog mama ni tanpa dihias gambar2...sbb bagi mama ...gambar ada pemudah cara dan pemudah bicara...let's picture tell the story...


Rizqullah with Datin Sofea...
Auntie ni yang sambar Rizqullah dulu after 
Rizqullah sampai kat Taman ni...
Auntie kata rindu kat Rizqullah...
Dah lama x jumpa...

Some random snap by mama...
Sluuuuurrppp...sedapnya bihun sup tu...

Uci yang tak toleh kiri kanan...
Sedap sangat bihun sup tu...
Nyum..nyum....

Pelbagai bangsa dan agama berkumpul di sini...
Semangat satu Malaysia...
Time nilah update status terkini jiran2...
disamping berkenalan...
Bukan kat FB je update...kat sini lagi LIVE update...

Mak Ngah Mariena dan Uci..
Dua2 pakai purple...
Sbb pas makan2 kat sini..kami ada satu 
lagi occation nak attend...

My mom@Uci Rizqullah and My sibling...
With Rizqullah yang geram nak berjalan 
tapi kena tahan dek pak su...

Kemeriahannya semangat "1 Malaysia"...
Pelbagai bangsa meraikan Aidilfitri bersama...
Dan dah tentunya merasai pelbagai 
juadah masakan masyarakat Melayu...
Lemang,Satay,Nasi Impit,Putu Piring 
dan macam2 lagi ada dihidangkan...

Rizqullah with Pak Su Rais's BFF...
Borak apalah tu anak mama???

Rizqullah with mama...
Asyik amik gambor orang je...
Mama pun nak jugak...
Heeeeee....
That day mama pakai seluar sbb 
senang sikit nak kejar Rizqullah...
He very,very the pantas nak capai itu ini...

Rizqullah with the people he loves...
People who 24 hours in his life...

Okay...cukup dulu entry mama kali ini...publish pun entry tertunggak..heeee...tak perlah ek..yang penting mama kena update semua activity Rizqullah sepanjang his first year ni...there are so much of special memories to be kept here for my son future reference...

Till my next update...salam sayang dan salam 1 Malaysia untuk semua...

Have a nice day!!!

0 comments:

 
Real Time Web Analytics