October 30, 2010

My mini family...I love it...

My mini Family...and I love it...
Love my sweet romantic hubby and my cheeckilious son...
Semoga kasih sayang kami terus mekar hingga ke akhir hayat kami...

My mini family setakat ni hanya ada 3 orang je..
Insyaallah...di masa hadapan akan bertambah lagi...
Mudah-mudahan mama akan punya seorang puteri selepas ni...
Pasti berseri hidup mama dan ayah punya sepasang anak nanti...
Amin....plan mama dan ayah nak punya anak ramai...
Tapi biarlah ayah kerja didarat dulu...
mama tak sanggup nak jaga sorang...

aaaannnndddd....
Introducing our mini and happy family...
Which consist of....

Mama Rizqullah@Puan Maslina...
Berkerja di sebuah bank di Malaysia...
Sebagai Executive@Senior System Analysis(ye kot...)...
Dan telah bertugas di bank ini hampir selama 3 tahun...
Alhamdulillah...setakat ini,mama happy keje kat sini...
walaupun saban hari stress dengan kerja2 yang tak pernah putus...
Tapiiii...mama happy bila pulang ke rumah dapat sambutan 
senyuman paling manis dari Rizqullah...
Ya Allah....hilang segala penat lelah dan stress yang bersarang....
Hilang segala ketensionan ketika menghadap jam saban hari...
Bila sampai di pintu rumah mama dapat sambutan dari anak yang mama sayangi...
I'll was a beautiful feeling yang tak dapat digambarkan dengan kata-kata...
Pada sesiapa yang punya anak...pasti merasai apa yang mama Rizqullah ini rasai...
I'll treasure all memories here for my dearest son...

Ayah Rizqullah@En Redzuan...
Bekerja sebagai Marine Engineer...
Di sebuah syarikat perkapalan di Malaysia...
Telah bertugas di syarikat tersebut selama hampir 10 tahun...
Alhamdulillah...setakat ini ayah masih lagi bersama syarikat tersebut...
Currently ayah sedang melanjutkan pelajaran di Terengganu...
Semoga ayah berjaya dengan pembelajaran di sana..
Hampir setiap minggu ayah akan pulang menemui kami di sini...
Menemui kekasih hatinya dan juga buah hatinya...
Definately hidup ayah tidak lengkap tanpa kami..
Thanks my deary hubby,sanggup meredah jalan raya selama 
7-8 jam setiap minggu untuk bertemu kami...
Setiap kali ayah pulang,mama tak sudah berdoa semoga 
perjalanan ayah selamat sentiasa..

Mohamad Rizqullah....
Penyeri hidup mama dan ayah...
Tanda cinta kami tanda kasih sayang kami...
Rizqullah anak sulung kami...
Yang pertama bertakhta dihati kami...
Yang selalu mendapat perhatian kami...
Rizqullah jugalah yang menceriakan hidup mama ketika ayah jauh...
Everyday,ada sahaja keletah Rizqullah yang bisa buat mama gumbira...
Sehingga kadang2 tu...tiada kata2 yang dapat menggambarkan betapa 
kembang bontotnya mama dan ayah punya anak yang briliant seperti Rizqullah...
Di usia setahun sebulan@13 bulan ini...Rizqullah sudah pandai macam2...
Mengira 1,2,3...paham instruction...dah pandai main sengsorang...
dah segak berjalan...pandai main kejar2...pandai kick ball...sebut "ball"...
Pandai menari goyang bum,bum...like to imitate orang lain...
Owh...panjang list klu mama nak letak kat sini...
Apapun,Rizqullah sentiasa penuh dengan kejutan untuk mama dan ayah...
Setiap pencapaian Rizqullah menjadi kebanggaan mama dan ayah...
Dan dah tentu setiap parents di dunia ini pun merasai perasaan 
yang sama seperti mama dan ayah Rizqullah ni rasa 
bila anak masing2 mencapai sesuatu...
Semoga Rizqullah membesar menjadi anak yang soleh dan beriman...
Serta berjaya dalam apa jua yang anak mama ni lakukan...
I'll be always there for you my son...

Inilah dia keluarga kecil kami...yang setakat ini hanya kami bertiga...doakan semoga ahli keluarga kami akan bertambah tak lama lagi...ewwwaahhh...mama Rizqullah cam tak sabar je kan nak tambah anak...hihihi...apapun,all the sweetest and special momentos of pregnancy dan jugak delivering a new life into the world was a very,very nice memories to remembered...

Okay...cukup dulu entry mama Rizqullah malam ni..nanti bila punya masa...mama akan update lagi di sini...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua..

Have a nice Saturday....

5 comments:

SafaRi09 said...

best nyer hidup berkeluarga.huhuhu. x sabar nak kawin...

rynas said...

yer..yer dh boleh tambah tuh hehheheh..

Rizziela said...

Syoknya..siap ada pengenalan diri lagi :D

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

skang bertiga..
nnt berlima lak...
ops~hehe

tak sbr pulak nk ade femly sndirik!


saya suke header blog akak..=,=

btw..
do folow me yeah?

http://owlkieranaa.blogspot.com

tq~

Momma Mia said...

Amin. Semoga rizqullah cepat dpt adik.

 
Real Time Web Analytics