October 28, 2010

One Utama....here we are again...

Yipppieeee....Rizqullah is at One Utama again....
Asyik2 One Utama je keje kami sekeluarga...
Dah itu yang paling terdekat...erm,actually ada gak shopping mall yang lain...
Tapi prefered to go here coz it was soooooo big....
Satu malam round pun tak cukup masa...
Pastu macam2 pun ada kat sini...
**Those yang dah datang sini...u know it...**

Tapi this time kami ke sini bukan nak buat apa2 pun...
Just to bring Rizqullah for his first time walk experience kat shopping mall...
Ayah excited nak tengok skill anak dia yang dah hebat berjalan...
Tak sabar nak jalan pegang tangan sesama...
Holding hand together and walk terkedek-kedek...
Eh....tak,walk together-gether...heeeeeeeee...

So sweet je this momentos...actually Rizqullah tetiba pandai jalan masa umur dia setahun...
Before this hanya 8-10 langkah je masa 11 months...
but masuk je umur genap setahun@12 months...
Tetiba anak teruna mama ni dah pandai jalan sendiri...
The first week is the hilarious week coz Rizqullah jalan 
macam maskot tayar Michelin...
**Sila bayangkan sendiri ya...sangat kelakar and cute sangat**

Dan paling mama teruja ialah,Rizqullah tahu kasut is to wear kat feet...
Siap hulur kaki okay,macam tuan putera bila mama 
dan ayah nak pakai sock and shoes...
Ayahlah paling terkejut,coz dah hampir 2 weeks not meeting Rizqullah...
Then bila ayah cakap kat mama about Rizqullah behaviour...
Mama cakap,yup..i've been training him to give his leg if nak pakai sock or shoes...
And also mama akan cakap...This is right leg,this is left leg...
I'll repeat it few times...to make sure Rizqullah understand it...

And baru2 ni...Rizqullah dah pandai cakap "One,two,three"....
**in his own langguagelah...mama dengar hujung je...
janji dia nak mengira...alhamdulillah...**
Pastu dia akan cam lompat2 kecil camtu...
So cute okay...nanti bila mama ada kesempatan...
Will try to video it for ayah...
Dah tentu ayah sangat happy membaca pencapaian 
anaknya yang baru 13 months ni...
Owh...there are so much of things happened 
and Rizqullah selalu bagi suprise kat mama...
Love you my dearest son...
Thank you for making my life brighter and brighter everyday..

Opssss...hari ni terpanjang plak mama menaip introduction...
So excited dengan pencapaian anak teruna saya 
yang semakin hari semakin cerdik dan pintar...
Setiap hari semakin teruja melihat kebolehan dia...

Okay...jom tengok dulu apa activity kami di One Utama(OU)...

Layaaaannnsss.....

Ayah first time jalan together-gether with Rizqullah...
Waaaa...syok betul anak mama dapat menapak sendiri..
Macam dah besar sangat je anak mama ni..
Padahal baru je setahun...

Model sambilan...
Eh...bukan,tengah adjust seluar...
Hehehe...

Mama with Rizqullah @ TGI Fridays...
Ayah jumpa ex-boss dia kat sini..
And the best thing is...X-boss ayah,ingat kat ayah...

My BOLAT....
Rindu ngan rambut cacak Rizqullah yang jadi icon Rizqullah...
Suka bila anak mama ni buat muka penuh tanda tanya tu...

This is Rizqullah dinner...
Percaya x???yups...this is Rizqullah punya..
Mama nak introduce Rizqullah with pasta..
and He loves it...
Yum..yumm....

Yang ni plak..mama punya dinner...
Ini jer yang mama order coz mama dah makan earlier....
So,still full lagi...
No space nak masuk...

Ayah and Rizqullah...
We are on the way back to kereta...
It's 10 PM ++...so masa tuk Rizqullah tido...
Tak mo ajar sangat dia keluar malam...
It's not good for baby growth...

Ooooo...mama...
Kita nak balik dah ek..
Okay...Rizqullah pun dah nak tido...
Terima kasih bawak Rizqullah jalan2 pusing2 OU and test skill kat sini...
Rizqullah tau mama penat keje....
kat opis selalu sibuk...
Tapi mama,Rizqullah sayang mama dan Rizqullah tahu...
Mama sayang Rizqullah a lots...

Okay....cukup dulu update activity jalan2 Rizqullah...Insyaallah bila ada masa nanti...mama update lagi latest Rizqullah achievement...

Till my next entry....salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Salam...



6 comments:

Privacy_Resident said...

So sweet. Tak sabar nak ada anak! HAHA

Rizziela said...

Syoknya dia berjalan-jalan

Farhana said...

happy saye tengok family akak..sweet sgt.. huhu~
semoga happy2 selalu okey!

Maslina Rosdiana said...

Privacy Resident,

Terima kasih...anak ini adalah tanda cinta kami...bertambah anak,bertambahlah lagi rasa cinta dan sayang...hehehehe...

Apapun,hargai hadiah berharga dari Allah ini...

Maslina Rosdiana said...

Ziela,

Alhamdulillah...dia nak cuba belajar berjalan sendiri...thanks for dropping by dear..

Maslina Rosdiana said...

Farhana,

Terima kasih...akak doakan Farhana pun akan happy cam family akak...yang penting senyum selalu...:-)

 
Real Time Web Analytics