October 31, 2010

Rizqullah dah pandai Karaokeeeeee....

Hamboi...hamboi..hamboi...
anak sapalah ni baru setahun jagung dah pandai nak berkaraoke niiiii....
Adoooi...adakah kerana diawal mengandungkan Rizqullah 
tempoh hari menyebabkan perkara ini berlaku????

Adakah kerana ketika itu mama dan ayah tergatal nak layan karaoke???
Sehingga membawa kepada keadaan dan perkara ini berlaku...
Hohohoho...macam2 je benda anak mama ni nak buat...

Muahahahaha...kasi suspen je mama ni kan...
Tapi serius...Rizqullah mmg suka mic dan tau plak tu nak...
"Nanananananana...."
(his own song...lagu ciptaan Rizqullah..mama pun tak faham lagu apa...)
Bila dapat microphone...he know to sing...
Baru setahun sebulan je...dah buat camni...
Di masa hadapan,mama tak tau apalagi anak mama ni nak bagi suprise...
Tapi ini buat mama realise that you need an extra 
attention tuk diasah lagi IQ Rizqullah...
Hmmm..kat mana tempat sesuai tuk bawak baby 
setahun sebulan ni tuk asah lagi IQ dia???
Kalau ada cadangan...please drop comment...
Really appreciate pada yang sudi share pengalaman atau pendapat...

Dan mama nak letak gambar special yang dicapture dari 
handphone cap 'Nokia' mak lang Zetti...
Syok jeee dia pegang microphone tu masa orang seme 
tengah sibuk nak setting sound system...

Rizqullah yang tengah sibuk nyanyi...
"Naananananan...aaaa...aaaa..."
Tak tau lagu apa yang dia tengah nyanyi time ni...
Tapi soooo cheeckilious tengok aksi dia...
Adddoooo je benda nak buat tuk bagi mama 
dia happy dan tersenyum riang....

Heeee...inilah dia aksi Rizqullah yang dah pandai pegang microphone dan menyanyi lagu ciptaan sendiri di usia genap setahun sebulan....Anakku Rizqullah,mama tahu nanti Rizqullah akan baca setiap apa yang mama tuliskan disini...mama nak Rizqullah tahu yang mama dan ayah...mak ngah,mak lang,mak teh,pak su rais dan Uci sangat sayang pada Rizqullah..you've made our life brighter each day...mama nak Rizqullah terus ceria dan gembira di samping kami semua...jadilan seorang manusia yang beriman dan soleh...mama akan cherish every moment bersama Rizqullah dan setiap apa pencapaian Rizqullah mama akan cuba letakkan di sini buat tatapan anakanda di masa hadapan...sbb di usia ini,mama tahu Rizqullah akan cepat serap apa sahaja yang diajar...that's why mama tak akan berhenti di sini tuk asah dan didik Rizqullah supaya menjadi insan yang berjaya...

Opsss....terluahkan perasaan plak mama kat sini...tapi mama percaya setiap ibu dan bapa jugak merasai apa yang mama rasakan ini..setiap parents mahukan yang terbaik untuk anak mereka...sbb sebenarnya anak2 adalah cermin diri kita...jadi hati2lah dalam mendidik anak sbb mereka ini adalah sehelai kain putih yang dicorakkan oleh kita...walauapapun, cherish and syukur with all the momentos ketika bersama mereka..kerana masa tidak akan berulang lagi...

Okay...cukup dulu entry mama Rizqullah ni...hmmm...hari ini hari meluahkan perasaan plak...

Apapun,semoga anda semua gumbira dan ceria dihari Ahad ini...

Have a nice Sunday!!

6 comments:

umialya said...

amboi rizq.. dah pandai berkaraokee lak.. bleh masuk bintang kecil ni

SYaMiLa said...

amboi..kecik2 dh pandai yea... :-)

QieLa said...

tomey nye ie...
t kte karaoke sme2 ae dak tomey...

Maslina Rosdiana said...

Kak Tini,

Itulah,ini mak lang dia yang ngajar...tapi suka bila dia ikut nyanyi lagu maher zain...:-)

Maslina Rosdiana said...

Syamila,

Alhamdulillah...dia very fast learner...pastu suka ikut apa yang org buat...uhuhuhu

Maslina Rosdiana said...

Aunty Qiela....

Bleh..auntie banjer ek...nanti kita gi redbox ria...hehehe...

Mama cakap,"Salam perkenalan..."

 
Real Time Web Analytics