October 14, 2010

Rizqullah @ Masjid Wilayah....

Akhirnyaaaaaa.....Rizqullah and mama dapat jejak kaki di Masjid Wilayah.....weeee..Alhamdulillah...akhirnya dapat gak kami ke sini...so pity ayah is not with us while we are here...it's must be more fun and happening if ayah were with us that time...boleh gilir2 solat asar di sana...dan jugak boleh beraksi dengan camera di sana....


Oh yer....lupa nak citer tujuan asal mama dan Rizqullah ke Masjid Wilayah on 20th September 2010...we were there to send and fetch Uci and Pak su Rais....Uci dan Pak Su Rais ada taklimat untuk bakal-bakal Haji yang akan ke Mekah untuk menunaikan Haji pada tahun ini...jadinya,mama amik turn on this day to send Uci and Pak Su...next will be Mak Ngah plak...hidup adik beradik kena tolak ansur dan bekerjasama...


Untung Pak Su,di usia 16 tahun dah dapat menjejakkan kaki ke kota Mekah...tempat kelahiran Nabi-nabi dan para ulama Islam...harap Pak Su Rais di permudahkan oleh Allah swt dalam mengerjakan ibadah-ibadah hajinya...kita sekeluarga ni bilalah dapat ke sana...mesti seronokkan dapat ke tanah suci...


Okaylah...cam biasa,tiada serinya dan indahnya blog ini tanpa wajah2 kesayangan mama menghiasi di setiap pelusuk blog mama ni...


Rizqullah bersama bibik...
Yezzaa...mama ada pembantu,tapi di siang hari je ek...
Malamnya dan wiken mama sendiri kena jaga Rizqullah...


Rizqullah yang sibuk merangkak sana sini...
Sangat beezzee...mencari port baik tuk explore...

Dewan di mana berlangsungnya 
taklimat untuk bakal Haji...
Counting day...lagi beberapa hari je ni lagi...


Rizqullah pun nak merasa camne jadi bakal haji...
Nak gak merasa kat mana Uci and pak su duduk...

Dan mama sempat jugak captured beberapa picas sekeliling masjid Wilayah ini...
Rasanya macam nak ke sini lagi....tak puas lagi aritu capturing the view of this mosque...
Sebab banyak nice view yang boleh dicaptured di sini...
So,insyaallah...next time will be here with ayah...
Sebelum tu..layan dulu mana yang sempat mama captured on that day...




Rizqullah,Pak Su,Uci dan Kak Rasiah...
Di Masjid Wilayah,Kuala Lumpur...


Rizqullah with Pak Su...
Suka betul Rizqullah dapat jejak kaki ke Rumah Allah swt...
Insyaallah..nanti mama bawak lagi ya sayang...


Dan mesti ada jugak...
Mama dan Rizqullah...


The entrance of Masjid Wilayah Persekutuan....
First time datang sini...mama leh termiss pintu masuk ke masjid ni...
Sib baik ada GPRS korokku...**pakai HP je**
Itulah penyelamat keadaan...

Insyaallah...jika punya kesempatan lagi...mama plan nak bawak ayah datang sini...leh captured nice scenery kat sini..hari tu mama tak abis lagi explore sekeliling masjid...dan paling penting nak jugak bersolat di masjid yang indah ini...tempat di mana Dato' Siti Nurhaliza melansungkan pernikahan beliau....

Okay...cukup dulu entry ni..to ayah,jom kita gi sini one fine day nanti...banyak shot menarik leh amik kat sini...lagi2 Rizqullah dah ada 'kaki' sekarang ni...lagilah best nak shot kat sini...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua yang sudi membaca coretan mama Rizqullah ini...semoga hari anda ceria dan gembira hendaknya...

4 comments:

Kuman Chaos said...

memang lawa masjid tu .. nkakena singgah la bila ke KL :D
kuman "Darfur.." Entry

~ Lady ell ~ said...

cantik ekk masjid tu.rizqullah pun kemain syok lagi mengexplore.

slmt berangkat menunaikan haji utk mereka ya.

siti nurkhijah said...

tak penah sampai situ lagi... insyaallah kalau ke kl nak jejak jugak...

siti nurkhijah said...

tny skit boleh....
pembantu tu org kita ke? dia just jaga time kita keja ja? pastu balik umah dia... maknanya tak tinggal ngan kita lah?
ct pun nak cari yang cam tu jugak...

sory..byk pulak soklan

 
Real Time Web Analytics