October 12, 2010

Shopping Mania....

Itu diaaaa....mama Rizqullah dah bukak langkah tuk bershopping...hehehe...tak pernah-pernah mama citer kisah shopping mania mama kat sini...tapi kali ni nak share pasal kisah shopping yang tak seberapa mana pun...tapi kepada siapa yang minat Hush Puppies apparel bolehlah terjah ke mana-mana Hush Puppies boutique,special sales is held now till 17th November 2010...


Okay...back to the reality...last Saturday,walau dalam sakit pun...sempat lagi kami sekeluarga merayap ke Subang Parade...niat hati gi sana nak belikan Uci travel bag tuk dia ke Mekah tuk Haji tahun ini....dan juga mama nak hadiahkan Uci jam tangan tuk dia ke Mekah nanti...kesian Uci tak der jam tangan buat panduan waktu di Mekah sana...lagipun mama ada rezeki lebih,hasil doa dia jugak dan jugak as hadiah sempena hari jadi Uci last month..**Rizqullah and Uci share the same month of birthday**...


Pas beli beg dan jam tangan untuk Uci...mama ajak ayah pusing2 lagi...saja nak cuci mata,niat asal nak ke Mothercare...tapi tergendala selepas lalu kat Hush Puppies boutique dan tgk ada perkataan sales 50%...tapi bak kata ayah,walaupun 50%...still mahal gak...yer,yer...tau ayah sedang complain sbb mama suka shopping...taapppiii...."I'm using my own money yer sayang,not even a penny from you...I've work hard and it's time for me to repay my hardwork..."...


Okaylah...jom tengok apa yang mama sempat rembat kat Hush Puppies...


Hasil rembatan yang tak ingat doniaaaa....
3 beg plastik dari Hush Puppies...


Rizqullah yang tak sabar nak keluarkan baju bajan dia...
Sibuk tau ini budak kecik...
Tak abis2 anak mama ni nak tengok baju baru dia...


Operasi Rizqullah bermula...
Keluarkan satu2 dulu yerr...
Uisssshh...banyak lagi ni Rizqullah nak kena kuarkan...

Baju-baju Rizqullah yang sempat mama rembat...
Less 50%....so apa lagi,mama pun rembatlah 2 pasang 
t-shirt dan satu seluar...
Pakaian rasmi anak lelaki...dah tak der apa 
lagi mama nak belikan...


Yang ni plak ayah punya....
2 helai t-shirt...ayah cakap aritu dia dah buang 2-3 t-shirt kat tengah laut...
Sebab t-shirt tu kena minyak and tak leh bersihkan lagi...
Sedih worr...ada t-shirt yang dibuang tu
hadiah masa bercinta-cintun...


Yang ni plak...mama punya!!!
3 helai je..mama pun tak tau nak beli apa...
Bolehlah..just buat basahan dan jalan2 gi pasar malam..


Dan setelah berbelanja disitu lebih dari RM 250...
Dapat beli bag ni pada harga RM16.00++...
Yang mana harga asal beratus gak...
Alhamdulillah...leh buat beg travel nanti...


Dan setelah berbelanja di situ...
Mama jadi VIP for Hush Puppies boutique...
Dapatlah 15% less kalau beli apa2 kat sini...
Tapi on that day dapat 30% less for normal item...
Syok betul berbelanja duit sendiri...puashati...

Dan 2 helai pyjamas ni mama beli dengan 30% less...
Menggunakan VIP card...
So,siapa yanga ada VIP card...pegilah Hush Puppies boutique,
till 17th October 2010 ada less till 30% for members..

Okay...cukup dulu citer shopping mania mama Rizqullah yang tak seberapa...inilah dia mama Rizqullah bila bershopping...actually memang rarelah kalau ke shopping complex mama tak beli apa2...paling kurang pun,mesti beli sebiji-dua toys tuk Rizqullah...sampai dah tak tau nak buat apa toys yang melambak kat umah...seme udah bising kat mama sbb tak abis2 belikan toys tuk Rizqullah...now mama tgh aim plak nak beli umah pondok dan jugak sebiji kete yang powered by bateri tuk Rizqullah...

Sesiapa ada cadangan kat mana leh beli kete cute tu??kalau ada please tinggalkan komen kat bawah ni ek...mama nak start usha2 dulu...tengok mana yang berkenan dulu....

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah...

Have a nice and beautiful day...

14 comments:

inSan leMoh sEgalo2nyo said...

best dapat baju baru :)

ibu_BatRiSya @wardah said...

bestnye shopping..ingat sblm thn baru nak shopping sakan gak..hehehh

Marsha~ said...

bestnyeeeeeeee shopping!. sape kata baju utk anak boy tak best.. best jeghssss..... sy ada gak member card tp dah kemana ntah hilang..

Farihah Ahmad said...

cantek bag! dah la dpt dgn harga besttt!!!

memorisusuanku said...

seronoknya shpping.....suka tgk rizqullah kirai2 baju tuh hehehheh cute:)

cikbihah_trendyshawl said...

beshnye dia dpt baju baru..
lama x p shopping.,
;)

Shiela Latif said...

suker gak ngan brand nie...kalau kasut tue sangatlah selesa =))

rynas said...

hp mana ekk?? hari tu pegi hp kat midvel tengah renovated..huhuhu..masuk ler yg metrojaya sebab nak beli kasut. sioknyer ada less..harus terjah ni

Mama Adli said...

hehe..bestnya...i pun pakai kasut brand tu...cuma kat batu pahat ni tak banyak choice....

mamaafzal said...

dah jadik mama mesti wajib jadi super shopaholic nye lah...mama pun sama...hehe

Vicky 刘宁 said...

Hush Puppies! Ahh I miss Hush Puppies clothes :<

Maslina Rosdiana said...

Salam Insan,

Alhamdulillah,ada rezeki lebih tuk belikan baju tuk anak dan suami...hadiah tanda kasih sayang...

Maslina Rosdiana said...

Wardah,

Jom shopping..tapi saya temankan jelah..dah abis duit shopping tuk kali ni..hehehe...

Marsha,

Bessssttt jugak...lagi2 tgh sale ni...berpinar mata tengok,rasa seme pun nak grab...heeee...baik cari card tu..leh shopping banyak2...

Farihah,

Tak sangka dapat beli bag tu dengan harga yang murah...Alhamdulillah..rezeki...

Faizah@Memorisusuanku,

Seronok bila sekali-sekala dapat shopping camni..selalu mau bosan gak...hehehe....memang hobi dia tuk kirai2kan baju sekarang ni...

Maslina Rosdiana said...

Mama Afzal,

Betul tu...tetiba rasa diri jadi shopaholic bila jadi mama ni...tapi sib baik ada en suami yang selalu ingatkan suh menabung...hehehe...

Vicky,

Go and grab one for yourself...Just got lucky that day seing HP doing the sales...

 
Real Time Web Analytics