November 28, 2010

Bila cik kenit berjumpa cik air...

Assalamualaikum dan salam sejahtera pada semua yang sudi menyinggah ke sini baca coretan mama Rizqullah yang entah apa2 je ni...tapi semuanya update tentang my little prince yang sedang membesar ni...kalau boleh mama nak captured every moment tumbesaran Rizqullah...tapi takkanlah 24 jam camera nak berada di tangan...so,mana yang sempat je mama captured dan letakkan di sini sebagai kenang-kenangan...buat tatapan anakanda mama bila dah besar nanti...selain tu,nukilan mama kat sini buat tatapan ayah dan juga sedara-mara yang nak tahu perkembangan anak En Redzuan dan Puan Maslina ni....


Ayah plak selalu tinjau blog mama buat spot check dan juga tengok perkembangan anak teruna dia yang terpaksa ditinggalkan demi tugas dan mencari rezeki...huhuhu...ayah buat spot check nih...heeeeee...mestilah,spot check to make sure yang mama tak der menulis benda2 yang tidak sepatutnya...apa yang menulis benda2 yang tidak sepatutnya????....contohnya adalah..hehehe...tak boleh nak reveal,takut nanti ada plak yang tertusuk hati dan perasaan...dan bila dah jumpa few seaferer's wife nih...mama pun kena berhati-hati bila menulis...sbbnya ramai yang menjenguk jugak ke blog mama ni...terima kasih yaaa...dan jugak ramai yang bagi komen secara terus terang kat mama...apapun,mama will take the komen sebagai panduan dalam menulis...thanks atas komen2 anda...**wink..wink**


Okay...back to the tittle..."Bila cik kenit bejumpa cik air"...apa kehalnyalah kan...tajuk cam yo-yo an je...siapa plak cik kenit????dah tentulah Rizqullah cik kenitnya...dia je yang paling kecik kat umah sekarang ni...this moment was actuallay captured selepas dia main bola hari tu...biasanya sebelum masuk rumah balik....mama akan cucikan tangan dan kaki Rizqullah...sbb bila kat halaman tak tahu apa germs yang ada...so,to avoid dia dari deman atau sakit apa2...before masuk rumah kena cuci tangan dan kaki......yups,mama akan bagi Rizqullah explore kat luar rumah...tapi kaki mesti berkasut dan jugak selepas main mesti cuci tangan dan kaki...kebersihan perlu dikekalkan sbb budak kecik mudah nak dapat penyakit...kalau dah sakit,mama jugak yang susah....maklumlah,ayah selalu tiada di sisi...siapa lagi yang akan take care Rizqullah kalau bukan mama...huhuhu...


Hmm..enough for the luahan perasaan...jom layan dulu ekspresi wajah my little hero yang teruja dapat main air paip...macam 10 tahun tak jumpa air...


Layaaansss...
Wajah keterujaan.....
Suka bebenor dia dapat main air tu...
Ternganga mulut dia...heeeeeeeee...

Senyum tak sudah dapat main air....

Wajah yang sangat-sangat gembira dapat main air...
Kalau ayah tahu ni...
Adeeeeehh...lagi ayah basahkan Rizqullah...
Hahahaha...

Okay...ni mama tak mo letak caption...

Sampai terjelir-jelir lidah diaaaa...

Woooooooooooooooooo....air...
Puashati betul dia mama bagi chance main air...

Dan ini plak wajah yang buat mama tersenyum...
Macam-macam aksi dan ekspresi wajah dia...
Sayang anak mama ni...
Kali ni je ek dapat main air camni...
Lain kali kita beli pistol air plak...
Kita main perang2...
Woweeeee...opsss,mama dia plak yang eksited...
Tapi tu kena tunggu Rizqullah besar sikitlah nampaknya..
Hiihihii....

Okay...that's it...pada sesiapa yang rasa geram dengan ekspresi wajah si kecik ni...uhuksss...mama minta maaf ya...tapi harap wajah dia ini dapat menggembirakan hari anda...walaupun tak comel mana pun anak kami ini...tapiiiiiiiiiiiiii Rizqullah tetap comel di hati mama dan ayah...you are always be our sunshine...dan semua teletah Rizqullah akan buat mama dan ayah berbangga punya anak seperti Rizqullah...

Mungkin ada baiknya kot mama minum susu EnfaMama masa ngandungkan Rizqullah dulu...banyak khasiatnya...now,Rizqullah pun menunjukkan progress yang baik dan cepat sangat belajar bila ditunjukkan apa2...bila pepagi dengar iklan Pak Nil@Aznil pasal susu EnfaMama....selalu buat mama tersenyum...sbb betul pun,semua DHA dan nutrien2 lain dalam susu tersebut diserap oleh bayi...dan sekarang Rizqullah pun menunjukkan progress yang baik dalam tumbesaran....ops,teriklan plak sekejap...

Cukup dulu entry tuk hari ni..insyaallah,jika punya kelapangan....mama update lagi cerita progress pembesaran Rizqullah...apa yang mama leh share,parent can make baby life beautiful and interesting...just give them exploring the world on their way...this will help their brain to evolved and learn more thing...

Till my next entry....salam sayang dan salam satu Malaysia untuk semua...

Have a nice Sunday!!!!

 
Real Time Web Analytics