November 30, 2010

Countdown to 5 December 2010...

Yipppieeee!!!!another few days sahaja lagi...then the waiting games is over...uci dan Pak Su Rais will be here back in Malaysia this weekend...semoga perjalanan mereka selamat hendaknya...amin...dan kami akan menjemput mereka di KLIA...first time ni Rizqullah nak menjejakkan kaki ke KLIA,mesti seronok anak mama dapat tengok plane lagi sekali...hari tu Rizqullah dah penah naik plane ke Ganu...patutnya on 11 December 2010 ni Rizqullah and mama nak ke Ganu...tapi tak jadi atas sebab2 tertentu...

Kami di sini dah amat merindui mereka...especially Uci Rizqullah...mama dah rindu masakan dia,bebelan dia dan macam2 lagi...dah tuuuuu..emak sendirikan...manalah tak rindu..selama 45 hari ni tak bertemu dan berborak sakan...kalau borak pun through phone...tapi x semua leh update kat dorang di sana...still ada P&C sebabnya tak mahu ibadah mereka terganggu dengan berita2 dari sini...kena jugak rahsiakan dari mereka**biarlah rahsia**...nanti dah balik baru update semuanya...ni mau 3-4 malam tak tido sebab banyak giler ni nak update...muahaha...Pak Su Rais@Haji Rais dah tentu petang masih lagi keluar gi main bola kat padang...hmmm..rasanya ini jelah yang dia tak akan berubah...huhuhu...walaupun dah jadi haji...kuang..kuang..yang pasti adik bongsu ku itu tetap loyar buruk...

Perkara yang paling mama nak tengok ialah..camne Rizqullah sambut kepulangan uci dia...mesti dia yang paling happy sbb dapat peluk cium uci dia balik...mama???dah tentulah happy jugak ya...dah lama tu tak bertemu dengan ibu yang tersayang...nak cium tangan dia pagi2 sebelum pergi kerja...minta berkat semoga kerja2 seharian di pejabat berjalan lancar...sesungguhnya doa ibu itu satu pelindung buat anak2...reallly missing her so much...ini baru berpisah dunia...kalau berpisah selamanya...aduh,please mama tak ready lagi...cukuplah dulu permergian angku 2 tahun yang lepas...we still need our mother...

Uci@Hajah Masnom,Pak Su@Haji Rais bersama Angku Jamal@Haji Jamal...

That's it..cukup dulu entry petang ni..just a short one...kongsi keterujaan bakal bertemu semula dengan ibunda tercinta yang jauh di mata namun senantiasa dekat dihati...tak sabar nak capture this 'Jejak Kasih' momentos bersama2...rindu yang amat dengan mereka atau dalam bahasa Indonesianya...Kangan bangat sama mereka...

Till my next update...have a nice day...

Salam sayang untuk semua yang sudi menjengah ke blog mama Rizqullah ni...
Terima kasih sudi baca nukilan mama Rizqullah yang nan ado ini...
Maaf jika ada yang terguris hati atau perasaan...
Sesungguhnya yang kurang itu datang dari saya dan yang perfect itu hanyalah Allah swt...

Semoga hari anda semua ceria hari ni...!!!

10 comments:

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil said...

Alhamdulillah!! Opah Atok Aqil pun baru balik Mekah selasa lepas.. Penerbangan pertama.. Sampai skrg Aqil masih lg x puas mengerjakan depa.. Hihihihihi

ummiross said...

ummiross pun selalu teruja bila tengok orang balik Mekah...tumpang gembira...

ummi nia said...

xjd ke nk dtg trg??

hans said...

alhamdulillah
semua dah selesai kan?
nanti gembira la jumpa yg tersayang

P/S : I Follow You! You Follow I Balik Yer! Kalau Tak Follow Balik Dikira Angkuh, Sombong Dan Bongkak! Habis Bagaimana Dengan Kamu Yang Memaksa Orang Itu?

Maslina Rosdiana said...

Sal,

Ye ke opah dan atok aqil baru balik Mekah..alhamdulillah,selamat kembali dah diorang..mesti aqil happy sangat kan...

Hihihi..sebulan lebih x jumpa wajib tu kerjakan opah dan atok..hehehe

Maslina Rosdiana said...

Ummiross,

Terima kasih...seronok nak dengar pengalaman dorang kat sana ni...

Maslina Rosdiana said...

Faizah,

Nampaknya cam tak jadi gi sana...masa dan kekangan tugas kerja kat sini tak mengizinkan...

Maslina Rosdiana said...

Hans,

Yezzaaa...alhamdulillah..semua dah selesai..tak sabar ni nak jumpa dorang..lagi2 nak tgk reaksi Rizqullah...mesti best jejak kasih cucu dan nenek dia..hihihi

SayaNina said...

salam..nice blog!:D

Maslina Rosdiana said...

Hi Nina,

Thanks...biasa2 je blog ni..singgah lagi ek..

 
Real Time Web Analytics