November 23, 2010

Fun @ Work : Restoran Istana Bambu...

Okay....a postponed entry lagiiiii..giler lama dah entry ni tersimpan rapi tanpa disentuh oleh mama...malas giler nak edit gambar2 yang ada....banyak benda nak update sebenarnya..tapi bila malam je...bila dapat baring atas katil terus lupa pasal nak update blog mahupun FB....semuanya mama tinggalkan sebab nak tido yang berkualiti bersama Rizqullah...rehat lagi baik kaaaaaannn...hihihihi...

Kali ni mama just wan to share sikit experience makan kat Restoran Istana Bambu...kat mana restoran ni...just kat tepi MRR2...pada yang dah biasa lalu MRR2,pasti pernah nampak papan tandanya...tak der lah besar mana pun restoran ni atau grande giler...tapi suasana dia tu kira harmonilah...seswai kalau nak relax2..dikelilingi sawah padi dan bunyi deruan kereta yang lalu lalang....hehehehe...

Kali ni mama tak pergi ngan ayah dan Rizqullah....tapi mama gi sana bersama semua team unit mama.....boss mama dapat kenaikkan pangkat...so,its like a tradition in our team,sesiapa je yang naik pangkat kenalah belanja makan...tak kiralah camne...tapi kena belanja makan satu team yang seramai 30++ orang...tak ramai pun...huhuhuhu...Terima kasih pada Kak Zu,sebab sudi belanja kami semua makan...rasanya minggu tu adalah minggu bertuah kami semua...asal waktu tengahhari je,penuh dengan jemputan belanja makan...hihihiihi....

Hmm...dah cukup2 dulu...jom layan picas2 yang mama cilok dari En Alizam...photographer rasmi team kami....layaaannn....


Sebelum mulakan makan...
Kenalah baca doa....doa apa ya??
Dah tentulah doa makan....heeee...

Yeeezzzaaaa...setelah bacaan doa makan...
It's time to makan daaaaa...
Amboiiii...cam pirahna dah memasing...

Tom yam campur...
Nak suh mama ratingkan...
Hmmmm....5/10 jelah ek...
Biasa2 je...

Yang ni tak sure lauk apa...
Tak sempat merasa pun...
Huhuhu...
Pinggan je sampai kat tangan...

Udang butter@butter prawn...
Antara dish yang paling lakuuuuu...

Yeaaaahhh...melantak time..
Owh...yang belanja kami makan adalah yang bertudung pink...
Thanks Kak Zu...

Mama with Miss Avvy dan Kak Siti...
dorang ni kekadang jadi tempat mama tanya 
memacam dan jugak meluahkan perasaan...
Boleeehh???perasaan apa???dah tentu pasal anak...

Lepas makan...its posing time...
Inilah kerja kami satu team yerrr...
Suka sangat bergambar...
Lagi rajin bergambar sbb ada yang rela 
nak mengcapture semua ni...
Thanks Alizam for the marvelous picture...


Its team picture...kena amik satu buat kenangan...
Rasanya time ni semua pun ada...
Kebetulan...semua pun available...
Ops...baru perasan ada sorang x der...

Geng-geng wanita...
Menyempat lagi niiiii.....



Some nice scenery kat sini....
Rasa nak pegi...hmmm...apa yang mama leh cakap...
Don't expect any grande food here...


Dan sebelum balik...
Bergambar lagi satu team....
Layaaaannnn....
Memang kami ni giler begambar yerrr...

Okay...pada sesiapa yang rasa nak mencuba makanan kat sini...boleh cuba,cuma mama leh cakap...makanan dia biasa2 jelah...tiada yang istimewanya...cuma surrounding dia menariklah...ada sawah padi di tengah hiruk pikuk bandar..tapi apa yang mama rasa...dia cuba nak tiru style Restoran Kampung Daun,Bandung...bila kat sini,teringat plak detik2 dan ketika bersama my hubby honeymoon ke Bandung....best betul dapat ke sana...nanti nak gi lagi...kali ni nak shopping baju bajan Rizqullah plak kat Bandung sana...heeeee....

Till my next entry....salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a nice and beautiful day...

4 comments:

rynas said...

aahh nampak signboard dt tepi MRR2 tuh..ohh tak der yg special sangat ekk makanannya..biasalah dia tarik pelanggan melalui hiasan restorennya

syufaa said...

pnah pegi mkn kt cini..mmg besh! :)

Maslina Rosdiana said...

Kak Rynas,

Makanan dia biasa je...tapi environment dia je yang best...tak sure camne keadaan kalau gi malam...maybe best kot..

Maslina Rosdiana said...

syufaa,

Bestkan environment dia...tapi akak rasa lagi best sbb makan free...hehehe...

 
Real Time Web Analytics