November 26, 2010

Future Footballer under training....

Hohohoho....honk..honk..honk...future footballer is under training....
Sibuk ni tiap2 minggu buat latihan kat halaman umah...
Asal petang je pandai ajak mama atau makcik2 dia teman main "Ba" kat halaman...
Tahu plak tu minta suh amikkan kasut dia...
Setakat ni mama tak beli banyak pun lagi kasut Rizqullah...
Tengoklah...hujung minggu ni nak hunting new shoes for Rizqullah...
Kesian anak mama ni...satu kasut tu je kan...
Giler kedekut tul mama dan ayah kaaaannnn...

Suka betul anak mama ni kalau dapat ke halaman rumah dan lepaskan main ball...
Berlarian anak dia pusing2 keliling rumah...
Mama harap Rizqullah akan membesar jadi insan yang sihat...

Okaylah....jom layan dulu some selected picas yang mama sempat edit ketika aktivity latihan bola sepak Rizqullah...waaa...baru setahun dah menjalani latihan bola sepak...hehehe...


Gaya dah ada dah ni...
Cam yo-yo-an je anak mama ni main "Ba"....

Happpynya diaaaa....
Dah kurus anak mama ni...
Tapi pipi tetap maintain bam,bam nya...

Yezzzzzzzzzaaaa....aktiviti tambahan dalam latihan...
Mengutip sampah....suka sangat dia ngan sampah2 kecil2 ni...
Nampak aje tau...geram betul mama...
Kalau x cukup pantas...zassss je masuk mulut...

Aksi dan gaya ala-ala pemain pro...

Alaaaaahhh..pakai tangan lagi senang...

Gaya bersahaja...

My dearest son yang selalu buat mama dan ayah angau...
Camnelah orang leh buang2 je anak dorang kaaaannn...
Best apa ada anak...buat teman sampai dia dewasa...
Buat teman ketika bosan...
Buat teman hingga ke akhir hayat kita..
Hubungan yang tak akan putus sampai bila...
Hohoho...time ni Rizqullah nak ke jalan besar...
Sib baik gate tutup...sabar jelah anak mama ni...

Okay...ada banyak lagi sebenarnya gambar latihan Rizqullah ni...tapi selected je mama letak kat sini...coz malas nak edit dan resize gambar2 nih...sekarang ni Rizqullah dah mula kurus sikit sbb asyik melasak,memanjat,berlari dan macam2 lagi...tapi mama tetap bersyukur coz Rizqullah kuuuuaatt sangat makan...sampai mak ngah dan mak lang selalu cakap..."sibuk je,apa orang makan dia pun nak sama"...kalau tak bagi makanan yang kita makan,Rizqullah mesti propa buat ala-ala aksi merajuk dan nangis tutup muka...walaupun kadang2 tu rasa nak gelak je tengok si kecik ni yang cuba nak amik perhatian mama...

Tapi apa yang pasti sekarang ni Rizqullah perlukan teman tuk bermain...mama dah perasan bila Rizqullah dapat jumpa dan berkumpul dengan rakan2 sebaya...Rizqullah dah pandai bawak diri dan main bersama...selain tu,masa kita melawat auntie hanum kat HUKM...anak mama ni nak suh bawak baby auntie hanum..hmmmm...teeeetttttt...sila jangan pikir bukan2...

Okaylah..cukup dulu entry kali ni..bila rajin nanti mama update lagi citer pasal si kenit kesayangan kami ni...

Till my next update...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a nice weekend...

4 comments:

Mieja@2001 said...

ada gaya:)
boleh mintak mama@papa hantar prg training football kid bila bsr sket:)

Rizziela said...

Wah! ada bakat ni

Nanti suruh mama hantar g training lagi yer

Shiela Latif said...

alololo comelnya rizqullah nak tendang bola....kiut sangat!!

nanti suh mama belikan snickers ya...mana boleh tendang bola macam ni...tak masuk gol lar...ekekek

n i k l i s a said...

waa excited nye ada anak sendiri.

eceh. gatal.

 
Real Time Web Analytics