November 30, 2010

Hari Raya AidilAdha 2010...

Huhuhuhuhu...kali ni raya AidilAdha mama tak happy sangat...sbbnya 2 orang yang mama sangat sayangi tak berada bersama kami...mereka ada di tanah suci Mekah untuk mengerjakan ibadah haji..ketika takbir terdengar..terbayang wajah mereka...serius tak der mood sebenarnya hari tu...giler bosan...walaupun ada Rizqullah dan En Suami...tapiiiii entahlah,terasa kekosongan yang teramat...namun walauapapun,mama kena jugak buat2 happy demi Rizqullah dan ayah..


Dan seperti biasa...bila ayah ada,2-2 belah kena adil...pagi di rumah KJ dan petang di rumah Klang/Shah Alam...inilah rutin bila rumah mertua berdekatan yaa...x yah nak o-som,o-som atau tarik muka bila sampai hari raya...sbb 2-2 pun dapat ziarah...fairkan???...jadinya....pada yang tengah mencari jodoh...silalah fikirkan faktor hari raya...hehehe...sedih tuuuuuu,di hari raya berjauhan dengan ibu dan bapa serta keluarga tersayang...


Okay..back to the main tittle,kali ni walaupun raya mama tiada Uci dan Pak Su Rais..tapi mama sambut ala kadar je...tak der pon baju raya...kecuali Rizqullah je...mama dan ayah pakai baju recycle je balik...senang dan jimat...dan di raya kali ni...mama dan Rizqullah serta ayah spending time @Klang umah onyang Rizqullah....ada gathering makan2 di sini...leh makan sampai perut buncit kalau nak...macam2 adoooo...


Hmm...enough for the talk...let's picture speak....


Us on raya AidilAdha 2010...
Mama pakai baju biasa je with seluar 
sbb senang nak kejar Rizqullah... 
Susah betul sekarang ni nak jaga Rizqullah...
Suka bebenor main kejar2....

Opssss....learning to play games is in progress....

Ber-iya nih Rizqullah tengok uncle2 dia main iPhone...
Jangan dia minta sebiji nanti sudahhh... 

Next learning progress...
How to eat 'Kuachi'....
Trained by Nenek Long Farhanah...

Monitored by Uncle Adam@Uncle Black...
Sangat kusyuk Rizqullah dengar apa yang uncle adam cakap...

Atuk and Nenek Rizqullah...

Main kejar2 ngan auntie Audiyah...
Mama yang risau tengok anak mama 
ni berlarian kat umah onyang...
Risau dia jatuh plus risau kalau ada pasu yang terpecah...

Selain berkumpul dan update cerita terbaru dan terhangat masing2...
Bila berkumpul camni....
Bisnes leh buat promosi...hehehe...
This is auntie syaz bisnes...one of her hobbies...

Smartkan....
Pada yang rasa nak tengok dan nak beli rantai2,
earing atau pun gelang2 handmade...
Leh click kat word 'saya sukalah'...

Rizqullah with his youger uncle...
Teman main Rizqullah...
Boleh tak anak buah main ngan pakcik2 dia...
Heee...nak buat camne...mereka je yang 
sebaya dengan Rizqullah...

Rizqullah with his uncle lagi...
Time ni Rizqullah baru nak tune up...
Baru bangun tido...biasalah ek...

On this day...Rizqullah first time makan nasi carrot....
Banyak jugak dia makan...selera betul anak mama ni...

And with the above picture....mama tutup entry ini dulu...ada banyak sebenarnya picas2 yang diambil...tapiiiiiiiiiiiiiii macam biasalah...only selected picas only will be put into this blog buat tatapan semua dan Rizqullah di hari kelak....

Apa yang mama leh conclude...we have fun and enjoy our holiday till the fullest...especially Rizqullah...he know when to have fun and when to behave...alhamdulillah...

Selepas spending few hours kat sini...mama dan ayah decide to singgah ke Bagan Lalang...saja nak usha Gold Coast Resort,Bagan Lalang....hmmmm...sangatlah cantik tempat tu...hopefully one day we'll have a chance to stay atleast one night kat sana...kami x turun pun kat Pantai Bagan Lalang..coz it was drizzling and Rizqullah pun tgh syok sangat tido...tak mahu menganggu tidur dia...let him have his rest,nanti tak cukup rest cranky plak...walauapapun,kami akan ke sana lagi...cuma tak tahu bila...

Okaylah...cukup dulu entry kali ni...salam sayang dan salam 1 Malaysia untuk semua...

Have a nice day!!!

2 comments:

Siti said...

alolo comelnye anak mama tu..hehe

Maslina Rosdiana said...

Siti,

Tima kacih...comel ke???

 
Real Time Web Analytics