November 12, 2010

It's family picture time and hotel review....

Huhuhuhu...akhirnya sampai jugak waktu untuk kami pulang...cukuplah berada di Avillion walaupun semalam...it's just an escape holiday for us...just untuk mereleasekan tension yang bersarang dalam kepala kena study dan kerja...dan dah tentu terapi yang paling terbaik adalah meluangkan masa bersama keluarga yang tercinta...abis hilang semua ketensionan yang bersarang dihati dan kepala...

Hmmm...kenapa semalam je kami disini....sbbnya,ayah dah nak kena balik Ganu...so,kena jugaklah bagi ayah buffer untuk berehat sebelum memulakan perjalanan ke Terengganu...so,with this means...ini adalah entry terakhir mama tentang holiday kami...and as promised in my earlier entry...will share what's the price of Avillion room...

Tapiii....sebelum tu...mama nak tepek dulu semua gambar2 kami sebelum pulang dari Avillion...menyempat lagi tuuuu kami bergambar sakan...jom,layan dulu obsesi kami sekeluarga...iaitu...bergambar...

While getting ready for our family photoshoot...
Rizqullah yang frust sbb dah nak balik...
Asyik nak bum,bum je dia atas katil tu...
Tanda protes tak mahu balik...

Our family picture...
The skema one...

Yeaaahhh...pelbagaikan gaya plak...

Gaya meniarap plak...
Rizqullah plak terpinga-pinga...

A special kiss from mama and ayah for our dearest son...
Suka betul dia kena kiss camtu...
Mama dan ayah sayang bangat dengan Rizqullah...

My little hip hop boy...
Rizqullah yang kalau tak keluar bilik...
Jangan harap dia nak pakai cap...

Satu lagiiiiiiiiiiiii....
Tapi kat Day Bed plak...
Rizqullah and Mama's favorite lepaking place...

Yezzzzaaa...ke tingkap plak...
Inilah yang berlaku bila kami dah kena penyakit photoshooting...
Rizqullah cam muka bengang je kat ayah...
Heeee...marah ek sayang ayah suh beralih ke tepi sikit...

Rizqullah with mama..
Heeee...mama sempat lagi mengenakan anak mama ni...

Mama pun nak posing jugak daaaaa...
Asyik gambar Rizqullah je kannnn...
Belakang tu...adalah bilik satu lagi...
Tapi serius...sangat heaven dapat bilik garden view 
dan di bahagian atas plak...
Sbb sangat privacy...org pun x lalu lalang kat depan bilik...heee...

Ayah with Rizqullah and Tingkap kayu...

Dannnn...ketika nak check-out...
**Apa????nak check-out dah from Avillion???huhuhu...**
Telinga kami dihidangkan dengan alunan lagu caklempong..
Sangat tenang je...rasa cam nak menari sama je...
Dan sesiapa pun leh cuba sama tuk main alat2 muzik..
Siapa yang rasa nak pengalaman main Caklempong...
Leh join pakcik2 ni...

Okay...seperti yang dijanjikan dalam entry sebelum ini...mama nak share harga bilik di Avillion...seperti bilik yang kami amik ni...Garden Chalet...yang mana view dia menghadap garden...tak jugaklah garden kan...nampak bumbung2 water chalet...heee..sbb kami dapat yang part atas...semalam untuk chalet yang ini berharga RM550.00 semalam..tapi kami pegi ni time peak days...so maknanya rate dia adalah tinggi sikit dari biasa...kalau hari biasa,rasanya tak cecah RM 500 kot...kalau yang water chalet rasanya mahal sikit..lagi jauh ke laut,lagi tinggi harganya yer...tapi sbbkan mama dan ayah malas nak menapak jauh ke bilik..sbb itu kami amik Garden Chalet...bagi yang ada anak...mungkin ini pilihan yang baik...sbb dekat ngan tempat makan,pool dan facility lain..kalau water chalet..kena menapak lebih sikit je..

Okay...nak review overall tempat ni...mama leh cakap okaylah,tidak lah TERBAEK sangat...cuma mama tak suka part kena parking luar dari kawasan hotel...sangat-sangat dan sangat menyusahkan bagi org2 yang punya anak kecil seperti kami..so,becoz of this...mama pangkah hotel ni...NO MORE Avillion...sbb parking dia x best,dah lah kena lintas jalan yang sibuk dan memasing kat jalan tu bedezup je...yang boleh mengakibat kemalangan...sangat merbahaya...parking yang dalam plak,hanya untuk VVIP je...haih,sangatlah double standard....sepatutnya,buatlah parking yang khas untuk parents yang ada anak2 kecik ke...ops,lupa plak nak isi borang comment kat hotel tu...heeeeee...mama mmg rajin part complain2 nih...

Hmmm..pantai plak???pasir memang memutih dan bersih jugaklah..tapi bila sampai ke gigi/tebing laut...adeeehh..sangat menyakitkan mata dan mematikan selera...ada gak sampah2 yang tergelimpangan di pantai tersebut....yang mana menyebabkan kami x jadi nak mandi laut...huhuhu..so,there is pro and cons jugaklah Avillion ni...tak semuanya TERBAEK kat sini yerrr...paling mama benci part parking...i'm very particular on safety...lagi2 keselamatan jalan raya nih...so,harap pihak hotel pikirkan cara terbaik tuk atasi masalah ini...kalaulah terjadi kemalangan anak + ibu disitu...rasa2nya pihak hotel nak compensate tak pengunjung yang malang tu???owh,selain tu...staff dia pun x peramah dan sangat mahal dengan senyuman**senyuman mereka semahal harga bilik...**...huhuhu..this is another minus point tuk hotel yang konons betaraf 5 bintang nih...

Sooooo...itu jelah review mama tentang Avillion ni...yups,mmg cantik untuk bergambar sakan...tapi banyak gak perkara yang perlu pihak hotel titik beratkan...kalau suh mama bandingkan Avillion dengan Legend International Water Homes...definately mama will choose Legend International Water Homes...sbb sangat convenience ketika berada di sana and feel welcome kat situ...selain tu,ada buggy service tuk bawak kita ke bilik...kat Avillion,sila jalan kaki sendiri yerrrr...di Legend International jugak staff2 dia sangatlah terbaik...selain murah dengan senyuman..mereka jugak pastikan service yang terbaik untuk pengunjung...

Oppsss...alamak,terluahkan plak kekecewaan di Avillion..huhuhu...mungkin mama dah penah pergi ke hotel yang lebih baik service dia...itu sbb mama rasa Avillion ni x best...cukuplah dulu entry mama kali ni..so,pada sesiapa yang nak pergi ke Avillion...please do so,maybe experience anda semua tak sama dengan kami...

Owh...pada yang nak tahu harga bilik..please do visit this website --> Avillion

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a nice day...

8 comments:

Mama Qiestina said...

hoho tak terbaekk eh?

tak jadik ah g.wakakaka.
adoi parking lintas jalan yg sebok tu keeeeeeeeeee? gilaa! sgt bahaya tau..dah ramai yang mati eksiden tu kat situuu.lagi area pasar malam tuu..kena hati2 sbb keta laju2.

Siti Nizam Samsudin said...

nice family..ngeheheh :) smoga bahagia sampai syurga :)

Sidratul Muntaha said...

seb baek haku pergi yg adik dia.
mg thu avillion ni parking kat luar.
mmg dari segi safety mgm out n db sikit arr..
last time dulu usha2 pun byk keta dari luar.

fizanur said...

selamat bercuti2 malaysia

Maslina Rosdiana said...

Yat@Mama Qiestina,

Yezzzaaa...sangat tak terbaek...banyak lagi perkara yang tak best kat situ...kira x berbaloilah dengan apa yang kita bayar...

Cun tuk bergambar je...apapun,we still have fun kat situ...syok tgk anak main air je...

Maslina Rosdiana said...

Siti Nizam,


Salam perkenalan...terima kasih,amin...mudah2an kami bahagia hingga syurga...

Maslina Rosdiana said...

Sidratul Muntaha,

Betul tu,bahaya sangat nak lintas jalan tu...kereta plak,dah nampak kita nak lintas...saja je dia tekan minyak lagi kat situ...rasa nak baling batu je plak kat kete yang lalu lalang...dah lah kita tengah dokong anak...tak der perasaan perihatin betul...

Maslina Rosdiana said...

Fiza,

Dah selamat bercuti pun ni...tapi ada satu lagi round bulan 12 ni..insyaallah...

 
Real Time Web Analytics