November 19, 2010

It's LEGO time...

Okay...lagi entry tertunggak ni...huhuhu...nak buat camne..banyak perkara yang kami buat bersama...menghabiskan masa bersama dengan mereka yang mama sayangi dan cintai...siapa yang mama sayangi dan cintai sangat ni???hmmm...dah tentulah ayah dan Rizqullah..2 lelaki yang mama sangat sayangi dan cintai...both of you are soooooo meaningful to me...tanpa kamu berdua,entah camnelah hidup mama sekarang ni...itulah hikmah setiap ketentuan dari Allah swt...setiap yang hilang,pasti berganti...


Uiksss...sudah masuk mode emo-emo plak mama...huhuhu...sedih teringatkan arwah abah@angku Rizqullah yang hampir setahun lebih telah meninggalkan kami...~~al-fatihah~~...kalaulah arwah masih ada..dah tentu Rizqullah sangat happy bersama angku dia...angku dia mmg berharap sangat mama mengandungkan baby boy masa tu...alhamdulillah,his dream comes true....lahirlah Rizqullah di dunia ini...aduuussshh,tengok ni...still lagi dalam mode emo-emo...dusssh sekali pipi mama Rizqullah...


Okay..back to reality and no more fantasy that's not that fastastico...erk,apahal bahasa mama nih???ish...x perlah yer..sila abaikan je keemosian mama Rizqullah ini...jom tengok dulu apa yang mama nak share pasal LEGO time ni...


On last 23rd October 2010...ayah and mama manage to bring Rizqullah to Empire shopping center...kat mana Empire nih??apa yang ada kat situ???okay...pada sesiapa yang biasa melalui kawasan Subang menghala ke Shah Alam menggunakan federal highway...anda pasti tahu di mana Parkson Subang Jaya...di sepanjang situlah jugak anda pasti akan terlihat mahupun ternampak satu bangunan tinggi dan tertulis perkataan "Empire"...di situlah arah tujuan kami tiap kali nak belikan Rizqullah mainan atau apa2 yang menarik untuk dia...Di sini,terdapat macam2 kedai makanan,pakaian dan jugak "Toys R Us"...dan ada sesuatu yang menarik didalam bangunan ini yang juga menempatkan hotel...


Dan ketika kunjungan kami kesana tempoh hari kebetulan plak..Toys R Us tengah buat promo for LEGO...sangat teruja mama dan ayah tgk LEGO yang tersusun rapi dalam pelbagai bentuk...sayangnya ketika itu Rizqullah lena di dalam stroller...okay,tanpa membuang masa...biarlah gambar sahaja yang menceritakan semuanya...


Let's the story begin...


Replika LEGO yang berbentuk Kereta Bomba...
Sooo nice being here...

Para pengunjung pun dapat membina bersama kereta bomba ini...
How fun it is...
Dapat sesama bina berdasarkan contoh 
yang ada kat sebelah mama tu..

Antar replika yang ada...

The sleeping prince at LEGO City,Fire Academy...
Syok betul anak mama tido time ni...
Penat ya...sayang mama...

Another replika of LEGO yang ada...

Kanak2 pun ada kawasan untuk bermain...
Bermacam-macam bentuk LEGO ada di situ...
Sayang betul...Rizqullah tido plak masa tu...
Tapi insyaallah,bila Rizqullah dah besar sikit...
Mama plan nak belikan untuk Rizqullah LEGO satu set...

Antara binaan hasil sentuhan kanak2...

As usual...Mestilah ada picas Rizqullah dan ayah..
Walaupun pun my little prince nyenyak tido di dalam buggy...

Some nice event which mama will story in next entry...

Daaaannnn...sebelum menutup tirai...
Wajah anakanda mama yang nyenyak tido di dalam buggy...
Tidolah sayang...mama dan ayah sentiasa berada di sisimu...

Okay..dalam entry seterusnya nanti...mama akan share apa perkara yang menarik di Empire ini...something nice to do kat sini...terutama pada mereka yang suka perkara yang thrill...

Till my next entry...salam sayang untuk semua yang sudi singgah ke sini...

Have a nice day!!!

0 comments:

 
Real Time Web Analytics