November 16, 2010

Kalau dah anak lelaki tu...

Kalau dah namanya anak lelaki tu..tetap anak lelaki...sukakan bola dan semua yang melibatkan hal2 lelaki..car pun iyer jugak...adeeehh,inilah dia anak En Redzuan,suka dan fanatic sudah dengan bola...atau dalam bahasa sebutan Rizqullah currently "Ba"...asyik2 "Ba" je kebelakangan ni...mama pun naik pening,pandai okay tarik tangan orang ajak main tendang2 bola...kalau rancangan kat TV pasal bola,Rizqullah boleh duduk diam...pastu kejap2 tepuk lengan mama sambil cakap..."Ba,Ba.."..nak bagi tau mama pasal rancangan bola...aduh,kadang2 tu rasa nak peluk cium je anak mama ni...pandai betul nak borak2 ngan mama...

Betul penghibur hati mama dan peneman mama tatkala ayah tiada...kadang2 tu Rizqullah ajak jugak mama atau Mak Teh atau Mak Lang main "Ba" = Ball kat luar rumah...bila dapat keluar dan kick ball...abis kucing2 plak jadi mangsa...pandai plak dia takutkan kucing2 mama dengan ball dia...pastu gelak2 kecil bila kucing bertempeliaran lari...aduh,nakal kan...tapi cheecky bila tengok dia buat camtu...mama tak marah sbb mama nak Rizqullah explore semua perkara,tapi bila dah banyak kali dan mama rasa annoying...baru mama akan marah Rizqullah...

Okay...cukup dulu bebelan mama...jom tengok kegembiraan seorang anak dan ayah bermain bola bersama...syok ayah dah ada geng tuk main bola...huhuhu..mama plak sengsorang masak kek kat dapur...huhuhu...

video
Anak dan ayah gembira bermain bola sepak bersama...
Anak perempuan sila tolong mama kat dapur ya...
Belajar masak2 dengan mama kat dapur...

Dan anakku Rizqullah...mama nak Rizqullah tahu...walaupun ayah selalu berjauhan dengan kita..namun ayah tetap pastikan yang terbaik untuk Rizqullah...apa yang dia mahu Rizqullah diberi semua facility untuk memperkembangkan Rizqullah dari segi mental dan fizikal....

Kasih ayah...membawa bahagia...

Rizqullah tetap anak ayah sampai bila-bila...
Oh..anak mama jugak yaa...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Esok hari raya aidil adha...weee,means tak lama lagi Uci Rizqullah akan pulang...doakan keselamatan mereka ya...

Have a nice holiday...walaupun sehari...

2 comments:

nani said...

dah bole sign kontrak ngan negeri selangor ni mas..hehe

Maslina Rosdiana said...

Nani,

Oppppsss...aku x mo anak aku jadi pemain bola...nanti jadi playboya plak..no,no,no...

 
Real Time Web Analytics