November 4, 2010

Lagi Official Birthday Picture Rizqullah 1st Birthday Party(Part 2)

Yeeehhaaa....tak bleh blah mama Rizqullah kali ni...sampai berpart2 plak nak tepek gambar gorgeous Bezday party Rizqullah which was carefully taken by our Mr photographer...kenalah tepek kat sini...this is for our future reference...mana tau,tetiba satu hari mama tak sempat nak bercerita itu ini dengan Rizqullah...di sini sahajalah Rizqullah dapat melihat betapa mama dan ayah menyayangi dia seadaanya..


Selain itu mama pun nak share kegembiraan kami bersama semuaaaaa yang kami sayangi...yang selalu berada di sisi kami....this is only the way we appriciate avery love we recieved from all of you...


Ops...entry sebelum ni,mama lupa nak citer theme Birthday party Rizqulllah..tema kaler adalah biru putih...kenapa mama pilih kaler ni..coz Rizqullah is a boy...biru for boys..putih for ketulusan dan keikhlasan hatinya yang masih suci...baby dan kanak2 hati mereka sungguh tulus dan mulus...


Okay..jom layan dulu sambungan gambar2 di ketika Birthday party Rizqullah...

Weee....tetiba ada kertas2 berguguran...
Rizqullah terkejut sbb tetiba ada bunyi letupan....
Thanks to Mr Magician for the suprise...

Acara tiup lilin...
Entah nape hari tu Rizqullah moody...
Terkejut kot ramai sangat orang depan dia...huhuhu...

3 of us...
Soon gonna tambah ke???
Tungguuu...

Rizqullah pun nak gak potong kek...
This is actually his favorite things to do...

Antara anak2 teruna yang hadir...
This budak2 bujang opis mama...
dorang ni selalu jadi bahan mama tuk usik dorang...
Paling best yang baju hitam dan berspec ni...
Sampai merah telinga kena usik ngan mama...
Kuang..kuang..kuang...
Apapun korang memang rock arr beb!!!

Seee...kan dah macam Rizqullah yang kawin...
Siap ada yang tolong bagikan goodies lagi...
Hehehe...thanks to Mak Lang,Mak Ngah and Mak Teh for the 
all out help....love you all my sis and bro...

My family picture....
Setelah beberapa kali percubaan meng'catch' 
mama dan ayah together oleh En Photographer...

Antara yang hadir...sorry to all sbb tak cukup kerusi...
Tapi dalam ada lagi...
semua x mo masuk sbb nak tgk magic show...
Adeeehh....apapun,mama dan ayah minta maaf 
pada yang kena berdiri di tepi...
Apapun,hope you guys have a nice fun here...

The comelious sufya...
Suka sangat dia ni...
Kan best klu anak girl mama nanti secomel ini jugak...

The begin of Magic Show...
Erm...sorry,this time no clown sbb 
mama Rizqullah tak suka clown...
Pening okay tengok clown...

My FIL yang tertipu dengan Magician tu...
How's happy everybody watching the show...


Kanak2 yang turut juga membantu dalam show ini...
See...memasing happy je tengok magic show...
Alhamdulillah...auntie pun happy tengok semua pun happy...

We with Tok Nyang and Nek Nyang Rizqullah...
They are 80++ already but still steady walking here and there...
Hmmmm...nak kena tanya apakah rahsia dorang ni...

With Ayah BFF...
The gorgeous mom to be,Ninna...and 
The sporting dad to be,Fikri...
Thanks to both of you atas gambar2 yang cantik 
dan jugak spending time with us Yesterday...
Sooo happening bila kita lepak sesam...
Happy tengok korang dua melayan Rizqullah...
Mesti tak sabarkan nak timang anak....

This is mama's BFF...
Auntie Suhaila and Auntie Marini...
Thanks korang datang...especially Mar...
Dari Penang datang sbb aku...sayang+peluk cium tuk ko Mar...
Giler rindu weh nak lepak ngan korang...
Aku tau dunia aku berbeza ngan korang....huhuhu..
Nak buat camne...belajar je Maths...
tapi sudahnya jadi programmer...
Tapi apapun,kita tetap bersama...
Weee...love you all so much...

Acara bagi hadiah melalui sampul duit raya...
Hafiz : "Abang,ni hadiah + duit raya tuk Rizqullah.."
Ayah Rizqullah : "Ya Allah,x yah susah..tapi kenapa 
sampul ni kat kembung sangat pun.."
Hehehe...apapun,yang pasti unkel azry tetap yang 
gaya macho dia tiap kali camera menghala ke dia..
Grrrrrr...Azry,gambar akak pun nak rosakkan ek???
Heeeeeee....apapun thanks sudi datang...

The 2 princess from Aussie...
Kesian this 2 princess tak sempat nak tengok magic show...
Tapi auntie harap both of you have a nice trip 
and holiday here in Malaysia...

My neighbour daughter...
Thanks for coming and for the builder block...
Rizqullah really loves it...

Yeaaahhh....every kid who came for this party will received...
A carve balloon from Mr Magician...
Every body gets one okay...
Tapi kena take turn dulu...
Just a little suprise give for the little ones...
Hope this will make all of you happy...

We with Seaferer....
Auntie Inn@Nur Farihin with her soulmate Unkel Aliff...
Ayah junior in ALAM...
Thanks Inn sudi datang ke majlis kecil kami 
walaupun hari itu traffic sangatlah jem...
Happy to meet you guys walaupun x 
sempat nak borak panjang sangat...
Really appreciate it...

Pose TERBAEKKKK dari 2 little princess from Aussie...
They like to be photographer...

And last but not least...
My family picture...
The people behind of this party...
The people who help mama a lot while ayah is away...
The people who love mama and Rizqullah as we are...
Thanks to my mom,my sis and bro for the effort on that day...
Really love you all sooo much...

Okay...itu je gambar2 dari majlis hari jadi Rizqullah...nak kata meriah,mama tak berani nak cakap...tapi cukuplah bagi mama melihat semua yang hadir balik dengan wajah ceria dan happy...masa kat opis memasing tanya mama camne leh dapat idea buat magic show for birthday party...dah berapa lama plan...ada party planner ke...

Jawapannya adalah...semuanya kami planned sendiri..dan idea ni timbul masa kami ke KPJ Selangor tuk check up Rizqullah...ayah plak jenis peramah abis...terus minta contact no magician tu and draft idea kat mama...mama plak kata klu bulan 9,boleh je...bonus baik punya sudah masukkkk...so,bleh hired magician and photographer...sekali leh buat story album of Rizqullah 1st Birthday Celebration...

Okay...ada last entry lagi for Rizqullah 1st Birthday party...insyaallah,nanti mama sharekan video2 dan some pretty picture taken by our friend yang hadir pada hari tersebut...

Thank you soooooooooooooo much for the lovely picture and also the present...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a nice and beautiful day!!

4 comments:

miss nana said...

wah dah besar dah dia. dlu masa nana tgk kat blog nih stil kecik lg. dah lm x jenguk cnie. hihihi. meriahnye =)

haziQah said...

bru prasan...ada gmbr puan nina n anak dia :)

Maslina Rosdiana said...

Miss Nana,

Heee...itulah,dulu miss nana datang sini dia kecik je lagi...sekarang dah terror jalan sana sini dah...apapun,jenguk lagi ke sini yerrr..

Maslina Rosdiana said...

Ieqa,

Laaa...dia pun cikgu English ieqa ke???elok sangatlah..mesti cikgu Hazim jugak....hehehehe...

 
Real Time Web Analytics