November 11, 2010

Makan malam bersama...

Alhamdulillah...syukur,mama dapat mengotakan janji...dari sehari ke sehari mama plan nak ke Ganu...sudahnya di Port Dikson,N9 kami bertemu...semuanya kerana hendak mengotakan janji tuk belanja makan mama kizkiz@Auntie Yana....alhamdulillah...Allah swt memudahkan niat mama,plus memang rindu nak jumpa di comelious Kizkiz...suka sangat tengok dia terseyum okay...ikhlas sangat dan penuh satu muka dia...haih,bertuah betul mama dan papa dia dapat anak perempuan yang secomel Kizkiz...ini yang buat mama Rizqullah rasa nak beranak sorang lagi tuk dapatkan girl...jeles okay tgk kecomelan Kizkiz...pastu jeles gak mama Kizkiz ada geng nak melaram+shopping...aci tak yana I jeles kat u???hihihihi....


Setelah beberapa bulan tak bertemu...akhirnya kami berjanji untuk bertemu di Port Dickson yang mana merupakan kampung kedua ibubapa Kizkiz...heee...syokkan umah dekat2...raya x yah rebut2....first raya je dah leh raya 2-2 belah sekali...alhamdulillah...insyaallah,dalam bulan depan kalau tak der aral melintang mama dan Rizqullah akan ke Ganu lagi...kali ni nak tolong ayah packing barang2 dari rumah sewa...huhuhu...dah abis dah rupanya ayah belajar kat sana...dussssh,kejap je dah nak bulan 12....huhuhuhu...pantas sungguh masa berlalu tanpa disedari...


Opppsss...alamak,terpanjang plak introduction entry kali ni...seperti biasa or as usual,mama akan hiaskan entry mama dengan gambar2 ketika date kami bersama family Kizkiz...


Yippieee...this is Mama Kizkiz and Kizkiz,,,
Kizkiz is soooo adorable....
Behave je dia malam tu...panas2 pun leh Zzzz...
Cam tau2 je mama dan papa dia nak makan...

Us....
Tapi Rizqullah tak nampak dalam ini gambar daaaa...

Haaaaa...ini pun dia anak teruna saya....
My botaklious...hua..hua..hua..
Yang pasti his happy with his new hair style...
Ringan kepala sikit kot...

One happy family...
Sentiasa bersama-sama...

Ayah and Rizqullah...
Rizqullah x miss asyik2 pandang kizkiz je...

Rizqullah yang happy bila ditegur oleh Auntie Yana...
Alamak...kantoi dok pandang kizkiz...
Hehehehe...

Mari menjamu selera....
Setelah hampir satu jam lebih menunggu...
Akhirnya sampai jugak makanan kami...

Ikan ini sangat nyum..nyum...
Tapi pasal hati dah panas...
Then waktu makan mama dah over the limit..,
Mama jamah sikit je...just amik syarat...
Tapi memang berbaloi jugak tunggu hingga sejam lebih...
Sedap makanan dia..patutlah tak putus orang datang ke kedai ini...

Masa untuk Rizqullah bermesra....
Bersama kizkiz...
Suka je Kizkiz dapat jumpa kawan yer....

Dan sebelum balik ke bilik....kami sempat lagi pusing2 di Avillion dan bergambar...

My family picture...
Sib baik ada tripod...
Leh amik gambar camni....


Antara pemandangan di waktu malam...

Pemandangan tenang di kiddos pool...

Okay....cukup dulu entry pagi ni...inipun taip sepantas mungkin...sbb malam tadi mama dah tido awal bersama Rizqullah...sangat mengantuk 2-3 hari ni...bila jarum jam menunjukkan waktu 9.30  malam je...mama mesti join sekali Rizqullah tido dengan lenanya...syok betul tido sekarang ni...ni mahu segera bersiap ke pejabat....nak hantar Rizqullah ke rumah bbsitter lagi...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah....

Have a nice day....Salam

8 comments:

Rizziela said...

bestnya dapat jumpa kawan2

Marsha~ said...

hi mas... hubby belayar ek?? dgn company ape?? :) salam kenaaalll..

Maslina Rosdiana said...

Rizziela,

Itulah,syukur dapat gak bertemu..susah betul nak jumpa kengkawan sejak dah kawen...

Maslina Rosdiana said...

Kak Marsha,

A'ah...hubby belayar...company biasa je kak,MISC...salam kenal jugak...saya selalu je baca blog akak...:-)

Ummi said...

oo..marsha baru kenal mas eh..

Maslina Rosdiana said...

Kak Kin,

Saya kenal Kak Marsha pun dari blog...rasanya link dari blog Kak Kin...tapi maybe org x tau kot saya ni isteri seaferers...sbb saya jarang tulis pasal seaferers...

dey said...

ramai btol mkn kat ctu..sorry laa mas 4 d slow service..n thanx a lot..
lain kali dtg singgah rumah ok ;)

Maslina Rosdiana said...

Yana,

No problemos lah...itulah,rasanya pasal ramai sangat kot orang haritu...yang penting dapat jumpa kizkiz...:-)

Insyaallah...bila ada kesempatan nanti kitaorg singgah umah ek...

 
Real Time Web Analytics