November 24, 2010

Mama's Shopping Buddy...

Hohohoho....mama dah ada geng shopping..yippieeee,syok betul bila shopping berdua ni...tak lah bosan sengsorang...yang penting mama ada teman bila ayah tak der...dan buddy yang temankan mama ni pun comel orangnya di mata mama...yang selalu buat mama tersenyum gembira dengan keletah yang semakin macam2...yang paling buat mama gembira,Rizqullah dah pandai duduk diam2 dalam car seat bila mama drive...senang sikit dah sekarang ni mama kalau nak berjalan berdua bersama anakanda kesayangan mama ni...leh kita bergumbira bersama...meronggeng ke shopping complex...

Dan on last 30 November yang lepas,mama bawak Rizqullah jenjalan kat Jusco Bukit Raja,Klang....jauh tu mama bawak Rizqullah jenjalan...driving just 2 of us tapi from Shah Alam je...dari Kelana Jaya ke Shah Alam,mak lang ada sama...tapi still Rizqullah duduk kat car seat dia...alhamdulillah,sekarang dah lebih berdisiplin sikit...senang nak handle...syukur dikurniakan anak seperti Rizqullah yang semakin bijak mengambil hati mama dan menghiburkan mama dengan skill2 baru Rizqullah...terima kasih anakku atas kehadiran-mu dalam hidup mama dan ayah..

Okaylah...enough for the babling...mama nak share picas2 yang sempat mama snap ketika activity membeli belah berdua ibu dan anak lelaki...seronok tengok anak mama ni dah laju berjalan...paling buat mama gelihati ialah ketika Rizqullah sibuk "Hai.." semua orang...ada pulak tu yang nak melayan si kecik kesayangan mama ni...

Layan keletah si kecik yang dah laju berjalan dan mula petah bercakap ni...Zaaassss...

Mama kita kat mana ni???
Luasnya tempat ni...

Hoooooo...semuanya hijaaaauuu...
Macam baju Rizqullah ni jugak...

Rizqullah with Mama in the Breastfeeding room...
Apa kami buat kat sini...
Dah sah2 Rizqullah nak menyusulah kaaann...

My happy and smiley son...
Suka betul dia dapat bebas berjalan kat shopping mall...
Gigi dah ada 6 batang je sekarang ni...
4 batang di atas...2 batang di bawah...

Haiiiyaaaa...ini budak memang sangat rajinnnn...
Okay mama...jom,Rizqullah tolong mama tolakkan buggy ni...
Psssstt...kizkiz...buggy kita samalah..
nanti kita jenjalan sesama eks...
Maclaren babies...

Okay mama...Rizqullah parking dulu buggy ni kat sini..
Brek pun Rizqullah dah tekan...

Rizqullah nak gi main kat situ yerrr mama...
Mama jagakan barang2...
Nanti Rizqullah datang balik....

Okayyyyy...its play time...
Rizqullah nak join dorang main dulu ya mama...
Nanti dah abis...Rizqullah teman mama shopping yerrr...

Daannnn...ini lah dia hasil selepas lepaskan Rizqullah kat mall...
Rizqullah sleep kat car seat...sbb dah terlalu penat...
Mama bagi susu...terus dia Zzzzzzz....
Sampai umah pun leh sambung tido lagi...
Penat sungguh dia tolong mama tolak buggy...

Dan sempat jugaklah mama shopping few things kat sini ngan Rizqullah...alhamdulillah,my dear son sangat helpfull dan mengerti tuk behave bila dia ngan mama je...ramai yang tanya umur Rizqullah berapa??coz dia paham apa yang mama cakapkan and ikut cakap mama...sambil tu,dia pandai melayan orang yang tegur dia...camne dia layan???dia akan hulur tangan tuk salam...dan bila nak berpisah Rizqullah akan lambai sambil flying kiss...bila mama cakap umur Rizqullah baru 13 bulan(ketika itu,sekarang dah 14 bulan)...semua terperanjat sbb dia pandai dengar arahan dan paham apa yang kita cakapkan...as his mother definately mama rasa bangga punya anak secerdik dan sepintar ini...dan sekarang ni mama tgh cari class tuk asah lagi IQ Rizqullah...hope dapat jumpa class yang bersesuaian...

Dan ketika balik...waktu kami berdua nak bayar tiket parking...ada sorang makcik tegur..."Beraninya kamu ni berdua je dengan anak,suami mana???bahaya tau kat sini..lepas bayar tiket ni terus masuk kereta....berhati-hati bila pergi ke kereta nanti"...adeeeeh,terus berderau okay darah mama dengar peringatan makcik tu...yupsss,mama tau...kat situ mmg kawasan bahaya sikit...tapi mama berani sbb mama parking kat depan escalator...so,safety sikit tuk kami...ramai orang kat situ..tapi still kecut jugaklah perut sekejap...alhamdulillah...kami selamat je...apapun,mama ucapkan terima kasih kat makcik tu...sbb makcik sangat caringggg...seorang ibu dan wanita yang sangat perihatin..siap nak temankan kami lagi ke kereta..tapi mama tolak dengan baik...sbb dekat je mama parking masa tu...thumbs up untuk pasangan pakcik dan makcik tu...

Okaylah,cukup dulu update cerita kami bershopping berdua...apa yang mama beli tuk Rizqullah sbb sangat behave on that day...nanti mama sharekan..this present Rizqullah yang pilih sendiri...

Till my next updates tentang Rizqullah...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a nice day and blast Thursday...

13 comments:

nazihahisa said...

alahai comelnyeee.. saya suka budak2.. suka sgt.. nmpk lincah je dia ni *cubit pipi hehe

nadey said...

ellelelellelel comeynye!!!!!!!! ya Allah geramnye nadey tgk!

rynas said...

Mas..sib baik selamat bershoping dalam keadaan happy dan gembira nnati leh shoping berdua lg yer..

apik pehe said...

hehe..teringin gak nk ada anak..tp x kawen lg.hehe

apik pehe said...

hehe..teringin gak nk ada anak..tp x kawen lg.hehe

Marsha~ said...

teringat dulu msa saya belumlahirkan ariq.. qila adlah teman shopping sy setiap hari... dia pun sgt behaved..... pandang rizqullah, teringat qila dulu...

nani said...

rizqullah dah kurus ! hehe

Maslina Rosdiana said...

Nazihahisa,

Huhuhu...bukan nampak je dik...memang lincah,penat mama dia mengejar tiap2 hari...huhuhu...

Nak cubit pipi dia??hihihi..cuba tutup mata then bayangkan eks..

Maslina Rosdiana said...

Nadey,

Terima kasih...geram ek??geram sbb dia botak ke??heeeeeeee....

Maslina Rosdiana said...

Kak Rynas,

Betul tu...sib baik x jadi apa2...syukur...tapi cuak gak pas makcik tu cakap camtu...

Maslina Rosdiana said...

Apik Pehe,

Hehehe...cepat2 kawen...pastu buat anak ramai2...hehehe...

Maslina Rosdiana said...

Kak Marsha,

Bestkan bila ada teman tuk bershopping bila hubby x der...atleast tak sangap kita kat umah..hehehe...

Maslina Rosdiana said...

Nani,

Mana x slimnya...tak tahu dok diam kat umah..ada ke keroje nyer,,,huhuhu...

 
Real Time Web Analytics