November 29, 2010

Muffin Making with Rizqullah...

Woowwwweeee....Let's see what Rizqullah is cooking....
Menyempat lagi ni anak teruna mama mengacau mama masak muffin on last raya night....
Sibuuukkkk je tau dia...geraaamm sangat!!!
Tak leh mama nak buat apa2...mesti dia nak sibuk sesama...
Bila mama tak layan...Ya Allah,meraung macam kena dera je...
So...nak tak nak..mama kena jugaklah bagi my little hero ni membantu...
Terpaksa jugaklah mama redha dan mengizinkan Rizqullah membantu...
Pening tul dapat anak yang terover rajin sangat ni...

Luckily masa malam tu ayah ada...
walaupun geram sbb Rizqullah tak reti nak tido...
Tapi sangat best sebab sama2 memasak dengan ayah...
Mama dan ayah baking the muffin together while Rizqullah is babysit by his aunties...
Romantic you!!!!baking muffin together with hubby...
I sooo blessed to have him as my hubby...
Mama bancuh acuan...meanwhile ayah jaga oven....

Dan...this is what happened when Rizqullah help mama and ayah baking muffin...
Oh yaa....this muffin is to bring over to Klang for Hari Raya Aidiladha gathering @atuk's house...
Makan2 lagi kat atuks house...event biasa jika ada perayaan...

Okay...let's see what happened when Rizqullah giving his hand helpng mama and ayah baking muffin....did it become well or disaster???

Rizqullah helping mama baking muffin...

Seee..his is very busy mixing the ingredient....

Opssss...mama dah datang...
Cukup2...karang tak jadi muffin mama...
Karang abis dapur penuh dengan tepung....

The result of kerjasama mama,ayah dan Rizqullah...
Weeee...the muffin is ready to bring over to Klang...
Just a simple one jeee...muffin...
Mam tak tahu nak bawak apa ke sana sebagai buah tangan....

Alhamdulillah...muffin mama dan ayah menjadi...Thanks to Rizqullah sbb tolong mama kacaukan  ingredient....Thanks to ayah sbb jagakan oven...Thanks to my sis sbb jagakan Rizqullah while kakak and abang Redzuan baking muffin...this muffin menjadi atas sbb kerjasama....

Muffin is ready to bring to Klang....Yippie!!!

So...tak derlah disaster pun sebenarnya...Rizqullah have been a good boy masa mama dan ayah tengah baking muffin...

Till my next entry....salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a nice Monday!!!

psssssstt...tak sabarnya nak tunggu bulan 12 nih...plan nak berholiday lagi dengan my beloved familia...nak sambut 2nd anniversary together with my deary hubby...alhamdulillah,it's been 24 wonderfull month with him...walaupun ada naik dan turun dalam perkahwinan kami...tapi masakan lidah lagi tergigit...inikan pula suami isteri...hidup kami dihiasi dengan senyuman manis si kecil yang...yang selalu menceriakan hari kami....alhamdulillah....

4 comments:

suzie rahman said...

alhmdulillah..hepi selalu k..slmt ulg thn.

Elly & Emmy said...

wah meriah sungguh..
mesti muffin tu sgt sedap.. sebab dimasak bersama2 org tersayang..

Rizziela said...

rajinnya buat mauffin..saya asyik bercadang ajer nak buat..tapi tak pernah buat pun

Maslina Rosdiana said...

Suzie,

Terima kasih yaa...

 
Real Time Web Analytics