November 10, 2010

Riau Beach@Avillion...

Okay....sambung lagi cerita percutian kami...huhuhu....banyak sungguh gambar2 kami di Avillion ni...kalau boleh mama tak mahu terlepas setiap momentos kami sekeluarga....sbb every minutes seconds are very precious to us...bukan selalu kami dapat bersama begini...hanya di waktu2 tertentu sahaja dan di kesempatan yang ada...bila ayah dah kembali bertugas diatas kapal...dah tentu peluang begini harus ditangguhkan selama 4-6 bulan...tapi cam biasa...mama akan plan awal2 setiap vacation kami...sbbnya mama pun susah nak cuti...lagi2 hujung tahun ni...harap2 permohonan cuti mama nanti diluluskan...**praying hardly to Almight Allah swt that my leave will be approved...amin**


Sekejap betul masa berlalu...lagi beberapa bulan je lagi ayah akan kembali bertugas diatas kapal dan tangan akan dipenuhi minyak...tapak tangan akan kembali kasar....dan kami akan tinggal berdua menghitung hari kepulangan orang kesayangan kami dari laut...huhuhu..sangat menduga hati dan nurani...tapi mama tetap bersyukur sbb punya keluarga dan adik beradik yang very helpfull...they always there for me...alhamdulillah..hidup mama dan Rizqullah tidaklah sunyi tatkala ayah tiada...sbb kami ada mereka yang kami sayangi di sisi selalu...


Aiiiiissshhhh.....terluahkan perasaan plak di sini..okay,tak mau dulu mengingati masa hadapan yang akan dihadapi soon...baik cherish dulu every moment yang ada sekarang ni...every minutes and seconds is soooo important...okay,mama nak sambung citer selepas Rizqullah mengamuk ketika perjalanan balik dari pool...haiyaaaa...sangat mencabar kesabaran rupanya bila anak mengamuk....tapi bila dah sampai pantai..Rizqullah terus senyap...sbb dia nampak satu lagi medium air...iaitu lauttttt....lagi banyak tu air dia...tiada sempadan lagi...hua..hua..hua...


Okay...jom layan dulu apa yang terjadi di pantai ini...dalam entry sebelum ni mama cakap ada benda yang terjadi...yang menyebabkan niat nak bermain pasir tergendala...


Yeaaaahhh...sudah sampai di Riau Beach...
Dekat je pantai ini dengan bilik kami...
Ayah dalam pic ni dah macam nak menari caklempong...
Hehehehe...

Yezzaaaa...akhirnya Rizqullah terlepas...
Haih...pandang mana plak anak mama ni??

Haaaaa....itu dia yang asyik dipandang...
Orang tengah main bola sepak pantai....
Teringat Pak Su ya sayang...
Lagi 3 minggu lebih uci dan pak su balik yaa...
Nanti Rizqullah leh main "Ba" ngan Pak su...

Oppppsssss....nak ke mana anak teruna mama ni...
Ambooooiii...x pandai yang kecik...
Ada hati mau join main bola sepak...
Siap bawak bola spare lagi...
Lajuuuuuuuu je anak En Redzuan ni berjalan...

One of scenery yang sempat mama captured...
Tak menyempat nak tukar lense...
Something happened...

While mama sibuk nak tukar lense...
Ayah melayan Rizqullah yang asyik nak kick the ball...
Adussshh...lagi 2-3 bulan bila tengok gambar ni balik...
Mau nangis kot mama...will miss all this fatherly momentos...
The knots between father and son...
The loves between father and son...

Yezzzaaa....selepas ayah lepaskan Rizqullah...
Dia duduk atas pasir...
At first okay je...
Dia main pasir tu...feel the sand...touch the sand...
Ayah dah siap sedia menerpa ke arah Rizqullah...
Sbb as expected...
Tangan yang berpasir di halakan ke mulut...

Haaaaa...kan...
Tengok mulut Rizqullah ternganga luas nak merasa pasir...
Luckily ayah was fast enough...
Sempat tahan tangan Rizqullah dari masuk ke mulut...
Kalau tak mau kena HFMD lagi sekali ni...
Tak sanggup mama tengok Rizqullah kena lagi HFMD...
Kesian okay tengok tangan,kaki dan mulut dia penuh 
dengan bintik2 macam cacar air...
Kerana sebab ini...
plan untuk buat istana pasir terpaksa dibatalkan...

Dannn...sebelum pulang ke bilik...
Pose bola oren dari ayah dan Rizqullah....
Rizqullah plak x bleh orang lain pegang bola oren dia..
Huhuhu...

Pemandangan senja dari bilik kami...
Picture taken by ayah...
This is at 7.00 PM...

Another picture taken by Ayah...

Scenery at 7.55 PM...@Garden View room(top)...
Menyempat lagi En Suami keluar dari bilik dan snap2 gambar ni...
Part paling best ialah...
Dia terkunci di luar bilik...
Terlupa yang pintu automatik lock...
Dah lah tengah seksi maxi...muahahaha...

Okay...this is some activity kami di hari pertama di sini...Huhuhu...mama tengok gambar tuk hari pertama je,dah berpinar mata....sbb sangat banyak....sampai tak tahu nak pilih mana satu tuk letakkan di sini sebagai kenangan...semuanya merupakan kenangan terindah lagi istimewa buat kami...tak perlah..mana yang lain,mama akan print out...nak buat album koleksi gambar2 Rizqullah...adeehh..plan yang tak menjadi-jadi...asyik tertangguh je...

Cukup dulu entry kali ini...next activity...makan malam bersama someone teristimewa...siapakah itu???heeeeeeeeee....dah tentulah mama kizkiz@Auntie Yana....dah berjanji kami tuk berjumpa sbb mama janji Auntie Yana makan2 due to mama dapat bonus besar aritu...promise is a promise okay..kena tepati...so,satu janji dah settle...tinggal janji ngan Yam je lagi...entah bila lah berpeluang jumpa adikku sorang ni...jauh dah tinggalnya sekarang...huhuhu..

Errkkk...terlari topik plak..okay,cukup dulu...sambung lagi nanti...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...have a nice and beautiful day...

Salam...

2 comments:

Nieza Ishak said...

selalunya kami stay kat sebelah avillion jerk ... huhuhu

seronok betul rizqullah dapat lepas ekk ...

Maslina Rosdiana said...

Nieza,

Huhuh...Avillion x sebest mana pun.Biasa2 je...

Ya Allah,sekarang ni Rizqullah mmg asyik nak berlepas je..mama dan ayah dia plak yang tension...

 
Real Time Web Analytics