November 14, 2010

Rizqullah 1 year footprint...

Okay....tajuk entry mama pasal footprint...after 1 year old baru nak buat???
Footprint Rizqullah???...patutnya buat jugak every a month dulu kan...
Started at age 1 day,tak pun 1 month...
Apapun....mama nak say "Thank you very much 
for giving this briliant idea.." to Puan Ninna...
Isteri to ayah BFF...Unkel Fikri....

Auntie Ninna who is the person giving this briliant idea 
to mama and ayah to do Rizqullah footprint...
as a kenangan di masa hadapan...
Nanti bleh tunjuk kat Rizqullah how's cute are his 
footprint when his only a baby...
Siap mama dan ayah beli yang ada frame sekali...
Kalau bleh mama nak buat for every year till Rizqullah age is 6 years old...
Dan jugak mama akan buat tuk anak2 mama yang lain...
Dah ada umah sendiri nanti...mama nak letak semua 
footprint anak2 mama dalam almari glass yang cantik...
**errrrr..ayah bagi budget bleh???**
Sure sooooo sweet and special memories tengok 
semua footprints anak2 mama dan ayah dalam almari tu...
Syooook sangat buat benda ni....

It was sooooooo fun meeting Ninna and Fikri masa 
nak collect gambar bezday Rizqullah...
Mereka pulak nak collect wedding piture dorang...
It's actually kebetulan je...tapi x per...
nanti mama cerita kisah pertemuan kami...

Sebelum tu...jom tgk hasil kerjatangan mama...
mendapatkan footprint Rizqullah...
Sangat fun doing this...with my sweet & romantic hubby...

Inilah dia footprint Rizqullah@1 year old...
Setelah beberapa kali percubaan membuatnya...
Rizqullah terpinga2 kenapalah mama dan ayah dia ni???

This is the box...
Ada jual kat kedai je...
Yang ni buat sendiri...and it's fun okay...
Luckily ayah jumpa this clay...
So..dapatlah kami buat footprint Rizqullah...
and this box come also with frame...
Lepas kering clay tu...
Bleh letak dalam frame...
How nice is it...to kept the best memories...

Rizqullah yang tengah happy dapat toy baru..
Hari tu kami pusing2 Toy's R Us...
Tempat biasa mama dan ayah akan bawak Rizqullah...
So that he can pick his own toys...
Lagi2 ayah pun ada card Toy's R Us...
Apa lagi...kenalah shopping kan...

Dan inilah yang sempat mama rembat untuk Rizqullah...
A board to write "ABC..."...
Rizqullah conteng memacam kat board ni...
Tapi yang ni tulisan mama lah ek...
Bukan Rizqullah...
Mama beli board ni sbb nak Rizqullah love to write...
Drawing...dan macam2 lagi...
sangat seronok tgk Rizqullah yang 
bersungguh-sungguh menulis kat board ni...

Okay...cukup dulu entry mama pasal footprint ni...bagi sesiapa yang berminat nak buat...boleh dapatkan clay tersebut di kedai2 yang menjualnya...syok dapat buat koleksi tapak kaki anak...saja2 buat kenangan sbb sejarah dan kejadian tak mungkin berulang...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a nice day...


10 comments:

rynas said...

oohh sweetnya dapat simpan footpeint anak-anak...kat mana nak dapat tuh ekkk??

Ain said...

wahhhh, excited nak buat jugak...

akak mmg tak pernah buat untuk anak2....

So Shy Lady said...

cute nyer gantung kt dinding

Ummi said...

ade jual online tak?

nuriz said...

menarik le boleh simpan footprint tu hehe..leh try ni

Maslina Rosdiana said...

Kak Rynas,

Saya beli kat toys r us je...tapi itulah,x banyak choice..tapi rasanya kedai kraftangan yang handmade mesti ada jual jugak...

Maslina Rosdiana said...

Kak Ain,

Buat satu cepat tuk anak2..sebelum dorang membesar lagi..buat kenangan bila dorang dah besar...

Camne dari sekecil itu je tapak kaki mereka..kita leh didik dan beri segalanya dalam membesarkan mereka...hihihi...secara x langsung buat anak menghagai pengorbanan ibu dan bapa..

Maslina Rosdiana said...

So Shy Lady,

Cute sangat...leh jadikan muzium tapak kaki..hehehe...

Maslina Rosdiana said...

Ummi,

Tak jual online...tapi leh cari kat toys r us...murah je..dalam RM 25++

Maslina Rosdiana said...

Nuriz,

Cuba2...menarik dan seronok bila anak2 dah besar nanti..kenangan yang istimewa dan x akan luput sampai bila2...

 
Real Time Web Analytics