November 6, 2010

Rizqullah 1st Birthday party(Finale)

Haaaaaa..amikkan sampai kena buat 3 part entry tuk mama update cerita bezday ni...banyak sungguh gambar yang nice tuk ditepek kat sini...lagi2 banyak jugak photographer yang mencaptured momentos di kala itu...jadi sayang mama tak share talent photographer yang lain...tapi sebelum tu...mama nak share jugak video2 ketika bezday party Rizqullah yang diambil oleh nenek Rizqullah...hohoho...jangan memain...nenek Rizqullah pun gadget person...


Tapi sebelum tu...mama nak tegaskan ini hanyalah majlis kecil-kecilan sahaja untuk meraikan anak teruna kami yang telah menginjak usia ke satu tahun....bagi mama majlis ini tidak akan nampak meriah tanpa mereka2 yang hadir...terima kasih lagi sekali atas kehadiran anda untuk meraikan majlis anak kami dan jugak sambutan hari raya...tanpa anda mungkin majlis kami tidak semeriah ini...


Okay...jom layan dulu video2 which taken by Rizqullah granny...

video
Video ketika Birthday songs...
Thanks semua yang sudi hadir di majlis kecil kami ini...

video
Beginning of the magic show...

video
Another scene from the magic show...


Okay...sekarang jom layan dulu gambar2 dari koleksi Pak Ali@Unkel Alizam...opismate mama yang memang sangat pro dalam gadget2 dan jugak DSLR ni...rajin giler mengedit gambar2 yang diambil...siap tukar2 background lagi tuuuu....layan dulu antara gambar2 terpilih dari Koleksi Unkel Alizam...

With En Azry...@Unkel Azry...

Aleeya...anak En Alizam...
She's always be the star in her parents heart...
Semoga membesar menjadi orang yang berjaya ya Aleeya...
Auntie adore your parents and you...

Yezzzzaaa...kak fiza...
Kakak yang selalu menjadi tempat pertanyaan mama Rizqullah...
Ayat biasa "Kak Fiza,boss ada dalam bilik???
saya mau minta autograf sama dia..."
Muahaha...
Thanks kak fiza for coming...

Baby Muhammad....
Rizqullah frens...dengan Muhammad,
Rizqullah x kedekut toys dia...
Leh siap bagi2 plak anak mama ni ngan Muhammad toys dia...

Geng2 bujang...
En Nizam,Cik Avvy dan En Rahman(ni tunang orang yerrr..)

Kak Miza...
The cake maker...
Thanks kak miza for the cupcakes dan jugak the 
smart cake...yang penting rasa dia...
Walllah....i lioke...

Ratz family with 2 extras...
Cam future je nih...

Tuan punya gambar bersama anak kesayangannya..

My familia....
picture taken by En Alizam...

Dan ini pulak selected picas taken by Unkel Fikri...




Okay...that's it...cukup dah entry tentang bezday party Rizqullah...meriah x meriah..mama x mo isi bakul angkat sendiri...anda tafsirkan sendiri yaaa..sbb bagi mama cukuplah semua yang hadir berasa gembira bersama kami...alhamdulillah,niat kami mengadakan majlis kecil ini tercapai...apa niat kami???

1. Bertemu rakan2 yang lama tak bertemu
2. Menghiburkan kanak2 yang hadir
3. Menggembirakan semua yang hadir mahupun kecil dan besar
4. Mahu semuanya pulang dengan kenyang dan gumbira
5. Mengenali mana2 rakan baru untuk mengeratkan silaturahim
6. Family berkumpul dan update kabar berita

Itu jelah niat mama dan ayah ketika mengadakan majlis ini...tiada paksaan dalam memberi hadiah mahupun apa2 untuk Rizqullah...sebab bagi mama semua haruslah datang dari hati yang ikhlas dan suci,sudah cukup bagi kami dengan kehadiran anda sahaja untuk memeriahkan majlis kami...jadi to my dear son,mama tak suka anak mama paksa2 orang bagi hadiah atau apa2 pun...biarlah orang beri kita apa2 pun dengan hati yang ikhlas...tak yah nak buat note2 atau nota kaki kat mana2 invitation meletakkan perlu bawa hadiah...this is kurang ajar ya...tak pun hadap sangat ngan hadiah2...ini juga apa yang angku dan uci terapkan dalam diri mama dan mama nak anak mama pun tahu adap sopan ketika membuat jemputan...so,remember my dear son....don't be so rude while writing an invitation...

Opsssss....terpanjang plak entry mama kali ini...huhuhu...banyak sungguh notakaki mama nak pesan untuk Rizqullah...tapi mata mama dah mengantuk sekarang ni...gambar2 di Avillion ni pun tak sempat lagi mama edit...insyaallah,nanti mama update gambar2 kami di Avillion ini...

Apapun,today feels sooooo happy dapat spend masa with my 2 beloved guys...sambil bertemu mereka2 yang kami sayangi...Mak cik Kinah and Family dan Puan Eliana Elias and Family...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a nice Saturday...:-)

6 comments:

Affan Ruslan said...

Salam. Wah blh tahan besar jugak ye majlis.
Moga die jadi anak yg baik dan mendengar kata besar2 nanti

Mata Hati said...

dah setahun rupanya...cepat nya masa berlalu

jeem said...

happi belated buffday rizqullah!semoga membesar menjadi anak yg soleh kelak,insyaAllah :)

Maslina Rosdiana said...

Affan,

Biasa je majlis ni..yang memeriahkannya ada lah rakan2 dan saudara mara yang hadir...

Terima kasih doakan Rizqullah...amin,mudah2an dia jadi anak yang soleh dan beriman

Maslina Rosdiana said...

Mata Hati,

Yaaa...pantas sungguhkan masa berlalu..anak dah setahun,usia mak ayah jugak menginjak naik..huhuhu

Maslina Rosdiana said...

Jeem,

Terima kasih...amin,insyaallah...mudah2an dia jd anak yang baik,soleh dan beriman...

 
Real Time Web Analytics