November 9, 2010

Rizqullah splashing the kid's pool...

Hohohoo....Rizqullah already arrived at the pool section....after pusing2(activity walk around) Avillion,kami tiba di bahagian pool untuk kanak2...tetiba terlihat satu kelibat melambai-lambai ke arah kami...masa tu ayah dan mama plan nak balik bilik dulu then baru bawa Rizqullah ke pool tuk mandi-manda di sana...rupanya Makcik Kinah dan Pakcik Zai ada kat Avillion jugak bersama the kiddos(our cousin,Rizqullah aunties)...cian depa,muda2 lagi dah jadi makcik...nak buat camne...

Okay...borak2 kejap sambil Rizqullah amik dulu feel kat pool ngan Nenek Kinah and aunties dia...tak abis2 cakap "Ba"..which means Ball...memang tersilap langkah tul kami bagi dia merasai dulu feel kat pool...ngamuk okay masa on the way balik ke bilik...huhuhu...golek2 hindustan masa ayah dokong dia balik ke bilik...abis seme pandang mama dan ayah...macam kena dera je tau Rizqulllah nangis...haaaiiihh,sabar jelah anak teruna ku ini...

Okaylah..x mo taip panjang2 lagi...jom layan gambar2 di sekitar kiddos pool kat Avillion ni...

Rizqullah with his nenek Kinah...
Syok betul dia dapat jumpa sanak saudara di sini...


Bila ada yang melayan kerenah dia...
Suka sangatlah dia....
Haih anak mama ni...seme pun boleh,
tak kisah pun sesiapa leh dekat ngan dia...


Ayah with Pak cik Zai...
Update cerita tentang gathering yang berlangsung
kat umah Atuk@Tok Nyang Rizqullah di Klang...


One of nice scenery yang ada kat tepi pool...


Okay...it's splashing pool time...
Rizqullah is ready with new swimsuit...
Hadiah dari mama...
Ball plak dari Nenek Kinah...


Rizqullah with his aunties...


Tengok tuuuuuuu....
Happy sakan dia dapat berendam dalam pool tu...
Bola tu jangan haraplah dia nak lepaskan...
Sentiasa pegang rapat bola tu...


Auntie Zaidah nak main2 ngan Rizqullah...
Seronok betul budak2 ni dapat mandi pool...


Seeee....dia bukan nak dipegang pun...
Sibuk nak lepas...
Abishhhh...diexplorenya pool tu...
Kalau bleh slide tu pun Rizqullah nak cuba...


Makcik Zafirah with Rizqullah...
Ini makcik muda yaaaa...Rizqullah is the anak buah...


Splash...splash...tepok...tepok...air tu...
Syok betul tau anak En Redzuan dapat main dalam kolam tu...

Okaylah...cukup dulu gambar2 kegirangan Rizqullah di dalam kolam bersama makcik2 muda dia...lepas keluar dari kolam ni Rizqullah merajuk + meraung macam kena dera okay....tapi pas berendam kat kolam...kami ke Riau Beach plak yang terletak di sebelah kiri Avillion...sambung walk around lagi...plan nak buat istana pasir disana bersama Rizqullah...tapiiiiii...hehehe..nanti mama sambung apa yang tapinya tu...Ada benda yang berlaku kat Riau beach...huhuhu..

Pada yang rasa2 best je tengok picas2 yang mama tepek kat sini...silalah buat tempahan,plan bebaik,tengok samaada kewangan mencukupi yaaa..nanti terkucil plak bajet...rege sebilik nanti mama sharekan yang....tapi silalah siapkan duit dalam RM400 ++ ke atas...lagipun ni kan dah hujung tahun dah tentu peak day je sepanjang bulan due to school holiday...huhuhu...

Kami plak hujung tahun ni pun insyaallah,mama nak bawak Rizqullah dan ayah berholiday ke suatu tempat lagi....this is to celebrate mama dan ayah 2nd anniversary.....semoga jodoh kami kekal hingga akhir hayat...amin...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah dari kami sekeluarga untuk anda semua...

Have a nice day today...

3 comments:

Rizziela said...

Last week Haziq pun mandi kat pool dengan cousin dia..

Macam Rizqullah gak..nak lepas..tak mau pegang..konon2nya macam budak besar lah kan...yg kita plak takut..takut terjatuh dalam air...lemas plak anak kita nanti

Maslina Rosdiana said...

Ziela,

Betul tu...sibuk dia suruh lepaskan...bajet dah besar sangatlah...sekali dia terjatuh dalam kolam tu...tapi x serik...nak buat lagi...

Kita plak yang naik risau,takut lemas...nanti x pasal2 orang salahkan kita tak pandai jaga anak...huhuhu..

Mieja@Faiza Amir 2001 said...

seronoknya rizquullah:)
kakak allysha dulu masa kecik2 cuti2 kat sini siap bawak pelampung itiknya:)

 
Real Time Web Analytics