November 21, 2010

Rizqullah with kucingssssssssssssss....

Okay...this is actually weekend activity Rizqullah dan mama bila ayah tiada kat umah...apa weekend activity kami???heeeeeeeee...Rizqullah get chance to tease all the cats at home...dapat pegang2 kucing..walaupun sekarang dah mula tau rasa geli bila nak pegang kucing...heee...tahu pun rasa geli,tapi hati nak jugak pegang kucing2 tu semua...


Apa yang menariknya...semua kucing pun Rizqullah bagi nama "Acha"...adussshh,anak mama ni...cam automatik je kucing2 ni seme kena jadi "Acha"...hehehe...actually,bukan kucing je Rizqullah panggil "Acha"...monyet,gajah,kambing apa je binatang yang keluar di kaca  TV tu..semuanya Rizqullah panggil "Acha" sambil tangan petik2 jari konon2 panggil binatang tu...sangatlah cheecky tengok si kecil yang cuba memahami dan immitate apa sahaja yang orang sekelilingnya lakukan....


Okaylah...jom tengok dulu berapa kucingssssss yang Rizqullah ada kat umah...


Umpan makan Whiskas...
Nak bagi seme berkumpul kalau tuan 
besar nak main2 ngan dorang...
Mana satu sebenarnya "Acha"???
Hmmm...tunggu yaaaa...

Kucing Kanan : Ko pergi jauh2...ni haku punya..
Kucing Kiri : Hello,takkan ko sorang je nak conquere...


Okay...yang ni dulu baik sangat...
Sekarang ni dah sangat Nakal...



Rizqullah with Mak Ngah...
My little botaks tengah pikir nak buat apa kat kucing2 ni seme...

Okay...inilah kerja mama dan Rizqullah bila dah tak tau nak buat apa kat umah...melayan kucing2 kat umah...ni baru sikit je...ada lagi 5-6 ekor lagi...hmmm...sekarang ni total kucing kat umah ada dalam berbelas-belas gak...tapi kucing mama punya seekor je...yang bernama Acha dan berbulu kembang...mama x mo amik gambar dia...sbb pantang nenek moyang kami,kalau sayang kcuing x leh amik gambar dia...kalau amik jugak,esok lusa mesti dah tak jumpa...huhuhuhu...dan benda ni penah terjadi kat mama...gatal lagi tangan nak amik gambar kucing konon buat kenangan...sekali esok dah tak jumpa kucing kesayangan mama tu...rupanya dia dah mati dilanggar lari...huhuhu...

Hmmm....insyaallah...jika punya kesempatan,nanti mama update lagi apa benda dan perkara menarik yang kami sekeluarga lakukan bersama...adakah holiday lagiiiiii???jeng..jeng...jeng...

Till my next entry...salam satu Malaysia buat semua...

Have a beautiful weekend...

6 comments:

.:: Miu Miu ::. said...

bestnya ada kucing.. :)

syira qahira said...

salam,
kak nenek pernah bagitahu,
tak elok ambil gambar kucing,
nanti umur dia pendek
tak pastilah itu suratan atau kebetulan

salam perkenalan dari gadis kidal :)

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

byknye kucing~


btw...

do folow me yea?

http://owlkieranaa.blogspot.com/

tq~

Maslina Rosdiana said...

Miu Miu,

Buat teman main je kucing2 tu...suka tgk bila dorang kena sergah..hihhihi

Maslina Rosdiana said...

Salam Syira,

Betul tu...nenek akak pun cakap benda yang sama...itu sbb dia x bagi amik gambar mana2 kucing yang kita sayang...kalau nak amik gak dia kata amik sekeping je...

Maslina Rosdiana said...

ctiey,

Tak banyak pun...berbelas je...huhuhuhu...banyak sbb anak2 dia..uhuks

 
Real Time Web Analytics