November 14, 2010

Tarian Cuti-cuti Malaysia...

Okay...just a quick update...pada sesiapa yang berminat tuk sertai Tarian Cuti-cuti Malaysia yang akan berlangsung pada awal Disember 2010 ini,kalau tak salah 5 Disember 2010 di Dataran Merdeka...bolehlah tinggalkan komen...nanti mama minta my MIL to contact siapa yang berminat...


Hari ni mama nak tolong mak mertua mama mencari adik-adik,kakak-kakak mahupun abang-abang yang berminat untuk sertai tarian cuti-cuti Malaysia....this is for Malaysia book of Record...under Kementerian Pelancongan...klu tak salah mama yer...apapun,further details nanti mama sharekan pada yang berminat sahaja....


Alhamdulillah...my MIL was selected as one of the instructor...haaaa...jangan memain,nenek Rizqullah is very talented okay...menari pandai,menyanyi pandai,memasak pandai,melukis pun terror dan macam2 lagi...those yang tinggal kat Shah Alam mungkin kenal kot ngan Auntie Rene...leh jumpa dia setiap pagi Sabtu dan Ahad di Taman Tasik Shah Alam...di bahagian mana...tak leh mama sharekan...apapun,tatkala ini pada yang berminat dalam tarian dan nak kumpul sijil...leh tinggalkan komen...haaa..sesuai sangat bagi adik2 yang tengah cuti semester dan juga yang tgh cuti sekolah...this is time for all of you to fill your time with something usefull...


Okay..pada yang berminat jangan lupa drop comment yer...


Okay..mama nak sambung entry Rizqullah join nenek for Tarian Cuti2 Malaysia...jom layan dulu video tarian tersebut dan jugak as usual picas Rizqullah with Nenek...


video
Starting of Tarian...
Song of 'Cuti-cuti Malaysia' by Dato' Siti Nurhaliza...
This is first part...panjang lagu dia...dan mempamerkan 
lagu2 semua kaum di Malaysia...

video
Okay...ni sambungan 2nd part...
Ada budak2 sekolah sekali...
Yang paling mama suka is...the are one lil girl...the smallest one...
Sangat cute je bila dia menari...
Berminat???nak join...
Boleh je...tinggal comment yer..
klu bleh tinggalkan alamat e-mail dan nama...
Senang nak contact nanti...

Okay...cukup dulu video tu...jom layan dulu aksi2 Rizqullah yang terpegun tengok tarian 1 Malaysia...

Rizqullah with Wan Long...
One of Rizqullah nenek jugak yaaa...
Tapi nenek saudara...isteri kepada kembar atok..
Owh...atuk Rizqullah ada kembar...

Nenek in the move...
Owh...nenek Rizqullah yang mana ek??
Kejap lagi mama tunjukkan...

Rizqullah yang happy tgk ramai orang menari...

Seeeee...senyum lebar anak teruna saya...
Siap goyang2 bum,bum dia lagi...
Konon2 nak join sama...

Inilah dia nenek Rizqullah...
Pada yang kenal...yup,nenek Rizqullah penah kuar majalah...
Selalu jadi spoke person...for activity senaman...

Rizqullah dan ayah yang kusyuk memerhati gerak tari...

Rizqullah menari with nenek plak...

Opsss...ada awek plak...
Hello gang..do you want to join my granny dancing class??
She is sooo good in dancing...

Anak kecil yang berminat nak join sama...
Cute giler bila dia menari okay...
Ohhh...baby ni mix india + mat salleh...
Ayah dia mat salleh...mama dia india...
Sungguh satu Malaysia betul...

Okay..the croud becoming bigger...
Mama pun menari sama...tapiiiiii...

Kena dokong Rizqullah sama...
Sbbnya dia nak menari jugak...
Tapi nak kena dokong...
Penat okay...naik pengsan mama menari bersama budak 10kg ni...
Saja je nak bagi mama kurus yerrrrr...

Okay...cukup dulu update mama kali ni...pada yang berminat...pleaaseee,don't shy to drop comment tuk mama bagi lebih detail on this Tarian Cuti2 Malaysia....so,marilah isi masa lapang dengan perkara yang berfaedah...to my MIL@Nenek Rizqullah...we proud of you...so much of achievement and still you are still low profile...keep up the good work Ibu and we always support you...you have open my eyes..usia bukan penghalang untuk kita capai apa yang kita mahu...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua....

Have a nice day and beautiful Sunday!!!

6 comments:

princeduyong said...

hehe...sesi menari bersama nenek.. :)

rynas said...

salam bestnya menari..mas boleh tak akak nak minta contact nenek Mas tu untuk diinterviu..kalau bolehlah plss email akak:
zarinah07@gmail.com

Maslina Rosdiana said...

Princeduyong,

Yezzaaa...selain tarian Nobody...Rizqullah pun nak belajar Tarian Satu Malaysia..

Maslina Rosdiana said...

Kak Rynas,

Sudah mail details tuan badan...selamat berinterbiu ya...erm,itu mak mertua saya...nenek pada Rizqullah...apapun,kak terima kasih selalu jengah ke sini...

AslamQD said...

Assalamualaikum....saya berminat untuk sertai Tarian Cuti2 Malaysia yg akan berlangsung pada 5 Disember 2010...

My Email :
misuzukamio2animeair@yahoo.com
Contact No. :
0173391345

Maslina Rosdiana said...

Salam Aslam,

Nanti mak mertua akak akan contact adik yaa...dia yang buat training tuk tarian ni...akak dah bagi details adik kat FB dia...

Have fun yaa...

 
Real Time Web Analytics