November 8, 2010

Walk around Avillion...

***Fuuuhhh...fuuuuhhhhh...swipe...swipe mode...berabuk sungguh blog ini,berhari-hari jugak mama tak update apa2 kat sini...betul2 cuti2 Malaysia mode...***

Okay....last entry mama cerita pasal bilik kami...hmmm..komen tentang bilik???okaylah kot...look nice jer...nantilah last entry pasal percutian kami ni baru mama share apa yang best dan x best kat Avillion ni...tapi sebelum tu...mama nak share dulu activity yang sempat kami buat di sana...


Lepas berehat few hours kat bilik....Rizqullah sempat lagi mengemas bilik...we have our little walk around sekeliling Avillion....tengok-tengok apa yang menarik di sekeliling Avillion ni...sbb banyak orang kata best dan cantik giler tempat ini...tapi bagi mama so-so lah ek...biasa2 je...maybe mama rasa camtu sbb on that day tempat ni terlalu cramp dengan orang yang sangat ramai...huhuhu...itulah kan...siapa suh gi during peak season...memanglah ramai bangat orang kat situ...


Ketika walk around sedang dilakukan...sempatlah mama snap few picture keliling Avillion...sambil menyelam kita minum air...dah datang tempat tu,kenalah simpan sedikit kenangan di sini....


Okay..jom layan dulu picas2 yang sempat mama dan ayah snap during our walk around...


Anak dan ayah yang sibuk memerhatikan pets 
yang ada dalam Pets Farm...
Rizqullah plak...semua pets pun dia panggil "Acha..."
Adeeeehhh...Rizqullah,"Acha"tu nama kucing kesayangan mama sayang...


Some pets yang ada dalam Pets Farm @ Avillion...

Tak tau dorang ni actually tengah tengok apa...
Tapi sangat tekun betul Rizqullah memanggil haiwan2 tersebut...

My little Hero....
Sekarang dah laju jalan okay...
Dah tak mau orang dipimpin...
Tapi mama dan ayah tak berani jugak nak lepaskan...
Sbb takut terluka plak tapak tangan yang halus tu...

Chicken Reban...
Cantik tul Reban ayam ni...
Berapalah rege semalam dorang sewa???
Hehehe...

Look down and you'll find this arrow...

Rizqullah with si burung Merak...
Selamber dek je burung ni duduk sini...
Dah lah tu...orang lalu pun dia buat tak tau je...

Tumasek Beach...
One of the beach yang ada kat kanan Avillion...
Tak sempat nak explore further lagi...
Sbb matahari sangat terik ketika ini...

The path....

Gamble giler mama ni...
Letak camera atas divider kayu tu...
Huhuhu..lupa nak angkut tripod plak...
Tapi yang penting sempat gak berfamily pictures satu...


Tempat cuci kaki ala2 dolo-dolo...

The lovers bird...

Last not least...
Rizqullah with ayah...
Masa ni sibuk suh mama amik dokong dia...
Adeeeh...10kg nak dokong pusing Avillion..
Rizqullah,patah tau pinggang mama bawak Rizqullah hari tu...
Sib baik bila mood Rizqullah dah ok...ayah take over...

Hohohoho....tak abis lagi ni picas2 walk around kami di Avillion...ini baru separuh...ada lagi separuh mama nak tepek sini...ini baru walk around yer....belum lagi activity kami di kolam dan juga di pantai...apapun,it's nice place to visit...insyaallah,nanti mama share lagi gambar2 menarik ketika actibity walk around kami di sini...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a nice Monday...

Salam...

6 comments:

Sidratul Muntaha said...

huuuuuuu
lawo - lawo...
10kg?
oklah tu.
setot dulu time2 umur rizqullah tu dah 13kg..
lagilah patah pinggang abis!!

LyNn HaMzAh said...

seronok sakan la rizqullah kan...hehehe...

Mieja@Faiza Amir 2001 said...

Mas,

oooohh dah ada pets farm skrg yerk...
dulu2 akak pergi tak der lagi pets farm:)

Maslina Rosdiana said...

Sidratul,

A'ah..10 kg dah ni...tak larat gak nak jalan2 bila dia nak berdokong je...uish,13 kg tu...mau terseliuh abis urat pinggang...

Maslina Rosdiana said...

Lynn,

Dia seronok bully mama dan ayah dia...asyik nak berjalan je keje dia...bila dokong bergusti ngan kita minta tolong lepaskan..bila lepas,menonong je dia jalan...adusshhh...mencabar kesabaran betul

Maslina Rosdiana said...

Kak Mieja,

A'ah..dah ada pets farm...tapi kecik je...kesian pets tu seme bila orang ramai sangat masuk tempat dorang...jadi penuh..

 
Real Time Web Analytics