November 9, 2010

Walk around Avillion...(Continue)

**Mode eksited+teruja dengan short holiday yang baru je dilalui...BW pun baru sempat nak full blast...**

Hamboi...hamboi...hamboi...banyak sungguh kan gambar mama nak letak kat sini...mestilah...nama blog ini pun "My Special Memories"...Therefore,semua special memories kami sekeluarga haruslah dicaptured di sini...buat tatapan anakanda mama suatu hari kelak...erm,tak jugak semua ek...those selected je...penat kot kalau mama nak load semua di sini...


Berjam-jam jugak kami activity walk around kami di Avillion,keluar bilik dari pukul 3.30 petang...balik ke bilik semula pukul 5.15 petang...sbb tu banyak sangat gambar yang mama nak tepek kat sini..entah berapa kali snap shutter camera pun mama tak perasan....yang penting mesti abadikan semua memori nan indah ini didalam bentuk gambar....sbb semua ini tak mungkin akan berulang...kalau berulang pun,dah tak sama lagi dah...


Okay...ini sambung entry walk around kami di Avillion,Port Dickson...


Rizqullah with mama...
My hip hop boy...who always make me smile 
and cheer up with his achievement...

Picture taken by the Avillion staff...
Siap amik angel terbaik punya...
Yang penting...i lioke this picture...

Rizqullah yang sibuk shuffle...
Haih...entah manalah belajar ni shuffle kaki tu..
Karang jatuh kedebuk kat lantai kayu tu baru tau...

Tengok ni....
Budak baru dapat kaki...
Bajet dah terror sangatlah tu berjalan..
Penat mama dan ayah mengejar Rizqullah...
Suka sangat ke tepian path ni....
pastu gaya ala2 nak campak kasut dalam laut...

Rizqullah with mama...
Nice angel taken by ayah...
Yezzaaa...setuju cakap ayah...
Tak guna camera canggih2...
tapi skill capturing gambar still x tip top..
Baik simpan je dalam almari camera tu..
**Heeee...itu hint ayah suh mama save duit,dia x mo 
camera baru for anniversary prezzie..
Dia nak asah skill dulu betul,
baru rembat camera best sebiji...
okay my dear hubby,understand your message...
will keep my bonus for our future...**

Rizqullah berjalan seiring dan sejalan bersama ayah...
Bila anak dah dapat kaki...
Feel dia lain plak...
Jalan2 pimpin anak...alahai,sangat sweet je rasa...
Kadang2 tu cam tak percaya je anak dah pandai jalan...

Some scenery of the sea...
Tempat ayah mencari rezeki...
Adeeeehhhh...tinggal lagi few months je ni..
Pasni ayah nak kapal semula....huhuhu...

Spice Farm...
Farm lah sangat....kecik giler je tempat dia...
Huhuhu...

Adult pool...
Pool ni cool giler...satu memang tak der 
bising2 dengan suara budak2...
Sangat tenang lalu kat kawasan pool ni...

Avillion Spa...
Malangnya mama tak dapat nak masuk dalam...
Sbb Rizqullah pun sibuk nak ikut sekali...
Haih...budak ni,tak kasi chance langsung kat mama nak tanya rege spa....
Baru plan dalam kepala nak gi Spa dia kejap...

Rizqullah yang sangat eksited dapat berjalan sendiri...
Inilah saat paling mencabar kesabaran...
Tatkala dia x mahu lagi di dukung...
Nak bebas belari ke mana sahaja...
Tapi hati mama dan ayah tak izinkan dia lepas begitu sahaja...
Takut tercedera ketika berjalan seorang diri...
Inilah kasih ayah dan ibu...

The happy face of Rizqullah...
Suka bangat dia bila ada aweks tegur dia...

Lagi my mini family picture...

Avillion from the water chalet view...

Some random snaps by mama...

Hmmmm...itu jelah selected picas ketika activity "walk around Avillion" kami....pada yang teringin nak ke sini...silalah berbuat demikian...nak tahu pendapat mama tentang Avillion...mama akan share di entry terakhir nanti..hua..hua..hua...ada lagi ke entry pasal Avillion mama Rizqullah ni nak buat???tak lah pasal Avillion...tapi pasal Rizqullah yang enjoy his day at Avillion...mama dan ayah plak enjoy tengok Rizqullah having fun with his aunties and nenek...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Salam sayang dari kami sekeluarga...

12 comments:

princeduyong said...

ermm...menarik...tertarik..

whiteCempaka said...

waaaah bestnye holidayyy =))

LyNn HaMzAh said...

memang menarik la tmpt dia...brp harga bilik utk satu malam ek?

Mama Qiestina said...

weee terbaek lah avi :D

haih seb baek umah atok qies kat PD,kalo tak harus weken ni jugak ajak g lepak situu.ngeee.

Marsha~ said...

cantiknyeeeeee avilion PD ni kan????? mesti mahal ni..

ARIFFDA said...

bestnye dpt jln2 :) suka tgk bdk kecik tu :)

Maslina Rosdiana said...

Princeduyong,

Menarik tertarik kaaa???tempat ni memang cantik...

Maslina Rosdiana said...

Chempaka,

Bessttt sebab dah lama tak dapat bercuti camni...stress kat opis je...hee...

Maslina Rosdiana said...

LyNN,

Sebab saya pergi during peak days...rege bilik dia RM 550 per night...tapi kalau hari biasa rasanya dalam RM 400++ kot..cuba Lynn tengok kat website dia..

Maslina Rosdiana said...

Yat,

Haih...buat pe gi PD lagi...gi arr tempat lain...walaupun Avillion ni leh tahan cantik...tapi service is not that good...bawaklah Qies sekali sekala jenjalan mana2...bagi merasa tido hotel memahal..mama ngan papa dia kan kayooo..leh mama dan papa dia honeymoon sekali...

Maslina Rosdiana said...

Kak Marsha,

Boleh tahan jugaklah harganya...tapi sbb ada bajet lebih,sampailah kami kat sini..kalau x dok hotel korok je..hua..hua..hua..

Maslina Rosdiana said...

Ariffda,

Heee...itu budak kicik saja ka suka tengok??Terima kasih dear...

 
Real Time Web Analytics