November 19, 2010

World Tallest Indoor Tube Slide@Empire

Okay...kali ni mama nak share something interesting yang kami jumpa ketika jalan2 di Empire,Subang Jaya...something yang telah terukir dalam Malaysia book of Record...The Worlds Tallest Indoor Tube Slide@Empire...tinggi sungguh tube slide ni...siapa yang betul ada guts to try this...boleh try...it was so thrill by seing it je...dah lah sangat laju...tinggi pulak tu..kalau mama,memang kecut perut jugaklah...tapi actually,mama nak gak cuba...cuma this lately all my guts hilang entah kemana..sejak ada anak ni tertiba keberaniaanku hilang kapufff entah ke mana...ish,need to be cheerfull as cam dulu...tak mo jadi seorang mama yang membosankan....

Opppsss...terluahkan perasaan plak,agaknya camnilah bila dah jadi mak@mama kan???beranak berani...tapi bila nak try benda2 terifying camni dah mula kecut perut....dalam kepala terpikir anak dan suami..muahaha...kelakar plak bila pikir2kan balik..ish,ish..ini tanda orang penakut ni sebenarnya...chaiyok!!chaiyok!!chaiyok!!Maslina...be the same,the brave and the strong women...apahallah plak ni mama Rizqullah merepek meraban dalam entry hari ni...

Okay...back to my tittle...World tallest indoor Tube Slide...yang terletak di Empire Shopping Center,Subang Jaya...pada sesiapa yang nak cuba atau merasa thrillnya slide from 4th floor...boleh ke sana ya....

Dan as usual...jom layan dulu picas2 yang sempat mama amik ketika kunjungan kami ke sana..


Rasa-rasa ada tak yang berani nak try slide ni??
Ini pandangan dari bawah....
Cool kan....cam best je kalau berani cuba...

Pemandangan dari tengah pulak...
Nampakkan orang dalam tube slide tu...

The brave girl trying the tube slide...

Mama dan Rizqullah sempat lagi berposing nih...

Ticket counter...
Terletak di tingkat paling atas sekali ya...
Kalau tak salah tingkat 4 kot...

haaaa....dah tentu ramai yang nak tahu berapa kena
bayar just to feel the thrill sliding from 4th floor...
Single entry : RM 12
Group package (5 people) : RM 45...

Ni plak had ketinggian yaaa...
So pada kanak2 yang x cukup tinggi lagi...
Jangan cuba nak try yaaa...
The starting point of sliding...

The spiral slide...
Weee...sliding dowwwwnnn...
Siapa ada BERANNNNNN...silalah cuba yaaa...
Nanti share pengalaman naik slide ni...

Dan sebelum pulang...menyempat lagi kami sekeluarga berphotoshoot kat space yang cool...inilah kerja gila kami sekeluarga...ada je spot cun tuk bergambar..inilah yang terjadi...yang penting we are happy doing silly things together...kesian Rizqullah dapat mama dan ayah camni...riang ria seperti kanak2 ribena lagi...muahahaha...





Okaylah..cukup dulu entry kali ni...menarikkan tempat ni???sooo,apa lagi...siapa yang rasa nak slide from 4th floor...silalah menjejakkan kaki anda ke Empire Subang Jaya...

Till my next entry...salam sayang dan salam satu Malaysia...

We are the one who make our life wonderful...

Have a nice weekend...

8 comments:

deno said...

bestnye tempat nie!!!
rasa nak pegi la...
tapi jauh.. nanti deno cuba ajak ma abah g... (^_^)

apik pehe said...

slide tu agak menakutkan apik..hehe..

Marsha~ said...

owwoooowww.... sy tak pernah gi sinoi.. kesian kan??? :(

Shiela Latif said...

menarik tempat nie... =))

Maslina Rosdiana said...

Deno,

Heee...pergilah,x banyak sangat kedai...tapi kena try naik slide tu...

Maslina Rosdiana said...

Apik,

Memang menakutkan jugak....tapi kalau berani leh try..:-)

Maslina Rosdiana said...

Kak Marsha,

Kalau ada masa..singgahlah ke sini..cuba slide ni...hehehe...

Maslina Rosdiana said...

Shiela,

Menarik sangat...kami pun tak sangka dalam building tu ada benda tu...kecut perut gak tgk...

 
Real Time Web Analytics