December 31, 2010

Good bye 2010,Welcome 2011...

Hanya tinggal lagi beberapa jam sahaja lagi kita akan meninggalkan tahun 2010....
Dan akan melangkah ke tahun 2011...
Pantas sungguh rasanya masa berlalu....
Alhamdulillah...pada tahun 2010 ini,rasanya kami sekeluarga 
dapat bersama hampir selama 9 bulan....
Satu jangka masa yang sangat lama kan??
Jarang sekali kami dapat menghabiskan masa bertiga selama berbulan-bulan begini...
Selalunya paling lama pun 3 bulan sahaja...
itu pun ayah kena belayar atleast 6 bulan...
Inilah tuntutan tanggungjawab tugas yang perlu ayah penuhi sebagai pelaut...
Meninggalkan yang tersayang selama berbulan-bulan 
demi rezeki yang halal untuk anak serta isteri...

Dan dengan masuknya tahun 2011 ini...
Bermakna kami hanya ada beberapa minggu sahaja lagi untuk bermanjaan bertigaan...
Ayah will be away on the sea again at the end of January 2011...
Sob...sob..sob....sedihnya,terpisah lagi setelah berbolan-bolan bersama...
How Rizqullah will take it???hopefully my dear son will be strong as I am...
Fuuuuuuuuuhhhh....please go the sad feeling...
Now just wanna spend my time with my loves one...

Opssss!!!sudah lari tajuklah pulak...heeeee...
Okay...di kesempatan ini....
Kami sekeluarga ingin mengucapkan....

Selamat Tahun Baru 2011...
Happy new year 2011....
Good bye 2010,Welcome 2011...
Semoga semua azam dan impian anda tercapai di tahun 2011 ini...

Rasanya cukup dulu update for today....cewaaahh...cam tak der update je lagi malam nanti...insyaallah,jika masa mengizinkan...banyak lagi benda yang mama nak tepek kat sini buat tatapan anakanda mama di masa hadapan nanti....

Till my next entry,salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a nice new celebration to night...
Happy new year again to all!!

December 30, 2010

Yeah!!Kita Juara!!!

First and foremost....congratulation to our national football team for winning the AFF Suzuki Cup after 14 year of trying to bring back the cup back to Malaysia...akhirnya berjaya juga membawa balik Piala Tersebut setelah dapat mengalahkan pasukan Indonesia dengan agregat 4-2(Malaysia = 4 dan Indonesia = 2)...the first half of Final yang berlangsung di Malaysia...ayah,mak lang zetti and Pak Su Rais manage to watch it at Stadium Nasional,Bukit Jalil...where at the game Malaysia win with 3 - 0..selepas kemenangan pasukan bolasepak Malaysia,Perdana Menteri Malaysia telah mengumumkan yang hari Jumaat adalah cuti umum...yippie!!!!di situ...mama dapat spend masa with ayah and Rizqullah....


Semalam je ayah dan Pak Su tak dapat tengok bola coz kitaorg gi shopping ke OU...Pak Su mencari baju bajan,Mak Teh mencari novel-novel dia dan kami pulak...shopping baju and toys...walaupun apapun,di OU pun ada screen besar dan jugak TV yang menayangkan perlawanan bola sepak ini...so,sambil2 shopping pun ayah dan Pak Su will drop by kejap tengok status perlawanan bola sepak Piala AFF Suzuki ini...so,every second and minutes they still updated with the score of this match....


After shopping...dapat lihat di jalan2raya rakyat Malaysia yang gembira menyambut kemenangan pasukan Malaysia...di sana-sini dapat lihat remaja2 mengibarkan bendera Malaysia...even kat dalam OU pun ada gak yang tawaf OU sambil berlarian bawak bendera Malaysia...how cool is that??syok lihat semangat rakyat Malaysia ini....


Dan cakap pasal semangat...jom tengok video kegembiraan rakyat Malaysia...video ni mama amik dari FB one of Mak Lang frens...best tengok semangat mereka...jom layan dulu...


1,2,3....MALAYSIA!!!
**Credit to Mak Lang fren for this video...**

Dan tak kurang jugaknya penyokong cilik ini....dia pun sokong pasukan Malaysia...
Tau plak bila orang cakap "Gollllllllllllllll!!!"...
Dia pun ikut sama...adeehh...sorang lagi kaki bola...

Tahniah pasukan Malaysia atas kejayaan anda...
Tak sia-sia saya suh ayah belikan jersi ni...

Errrr...PM declare esok cuti yer mama...
Yippie!!!esok mama leh bawak saya jalan2...
Kita nak gi mana esok mama???
Kita beli hadiah tuk adik Alya yer...
Hari Sabtu nak gi bezday party dia kat  Bangi...
Rizqullah tak sabar nak jumpa Kizkiz and auntie Yana...

Daaaannn Yeaaaa!!! sekali lagi sebab esok,Jumaat bersamaan 31 Disember 2010...PM telah pun mengumumkan esok adalah cuti umum untuk Malaysia di atas kejayaan pasukan bola sepak Malaysia....Yeeeeaaa!!!!tahniah untuk pasukan Malaysia dan jangan bersedih untuk pasukan Indonesia...walauapapun yang terjadi,kita masih serumpun...bola itu bulat,kalah menang dalam adat bertanding...

Okaylah...rasanya cukup dulu update kali ini...insyaallah,nanti mama update lagi dan melawat kawan2 yang tinggalkan jejak kat shoutbox tu...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a nice day today!!!

December 29, 2010

Bila Rizqullah berjumpa air...

Walaupun ia hanyalah air paip yang mengalir...tapiiiiii air ini mampu memberikan sebuah senyuman yang manis dari bibir nipis dan comel anak mama...suka betul Rizqullah kalau dapat green light dari mama tuk main air....tak kisahlah air apa...air paip ke,air kolam ke,air minuman ke...asalkan ia adalah AIR,Rizqullah akan tersangatlah happy bila dapat cepush,cepush ataupun just biarkan air itu mengalir di celah jari-jari kecil dia...Oh,alangkah seronoknya mama jika mama pun dapat merasai apa yang Rizqullah rasa...terkenang zaman kecil mama dulu...tiada apa yang dipikirkan dan dirisaukan...


Kini,mama senang sekali lihat anak mama ni bila dia happy...rasanya setiap ibu dan bapa di dunia ini pasti gembira bila lihat anak gembira dan membesar dengan sihat....bila melihat anak tersenyum riang...melontarkan sebuah senyuman kepuasan...hanya Allah swt je yang dapat menceritakan perasaan itu....bila lihat Rizqullah,kadangkala mama mengimbau kembali zaman kanak2 mama dulu...sooooo happy without problems....


Okaylah....jom lihat antara gambar-gambar Rizqullah yang sempat mama captured during exploring and enjoying time with water....

Senyuman seikhlas hati dari Rizqullah...
He is soooo happy dapat main air....
Walaupun hanyalah air paip...
**Masa ini baju dah hilang,takut basah...lagi pun 
pasni mama leh terus mandikan je Rizqullah,,,,**

Tekunnya anak mama nih....
Agaknya apalah yang bermain di fikiran Rizqullah ketika ini...


Seronoknya Rizqullah!!!
Tersenyum puas....
Mama is so happy to see your smile...


Yeaaahhh,baldi sudah di angkat ke sana ke mari....
Ada hati anak mama nak angkat baldi berisi air...
Tak padan yang kecik...


The cheeckilious faces...
Geram betul bila dia buat muka camni...
Uci selalu cakap,ini gaya budak nakal...
Huhuhuhu....

Okay...just a simple entry je kali ni...rasanya macam banyak je hutang tag dan entry2 lain...huhuhuhu....bilalah mama ada masa nak update blog nih...susah betul sekarang ni nak mengupdate blog mahupun buat BW....masa sangatlah tidak mengizinkan mama mengedit gambar2 yang banyak dalam simpanan...

Koleksi gambar entry kali ni pun adalah koleksi entry tertunggak...banyak sangat gambar sampai dah tak tahu nak edit dan letak di sini yang mana satu...walauapun,next time mama will try to allocate sometimes to editing picas for Rizqullah viewing bila dah besar nanti...

Till my next entry...salam sayang dan salam satu Malaysia untuk semua....

Semoga pasukan Malaysia kita menang dalam perlawanan bola sepak di Indonesia nanti....amin....

Have a nice and magnificent day!!!


December 28, 2010

Rizqullah @ KLIA....

First time Rizqullah menjejakkan kaki ke KLIA,Sepang....sejak lahir sampai sekarang ini lah baru Rizqullah dapat jejakkan kaki ke KLIA....this is first experience jejak kaki kat sini...so,mama kenalah capture dan abadikan di sini untuk kenangan di masa hadapan dan buat tatapan anakanda mama....Rizqullah ke KLIA sebab nak sambut kepulangan Uci dan Pak Su Rais dari Tanah Suci Makkah...on last 5 December 2010...**huhuhu..entry tertunggak lagiiiiii...**


Nak tahu pukul berapa Rizqullah berada di sini...heeeeee...pukul 2 pagi Rizqullah berada di KLIA...kesian anak mama kena bangun tengahmalam hari tu dan tunggu Uci balik sama2 ngan mama dan semua...tapiiiiiii yang buat mama lagi sayang kat Rizqullah ialah....Rizqullah sooooo behave samaada dalam kereta mahupun ketika di KLIA....biasalah,berlarian sikit ke sana ke mari bagi baby age Rizqullah ni...bagi mama that's a small matter...Rizqullah is experiencing dan exploring world with his own way...


Okaylah....let's picture tell the story in details...


 Sampai-sampai je kami bertemu dengan Makcik Zarina and Family...
They are here to fetch Mak De@Uci De...
Ni kami berjumpa kat area2 carpark....

The moving escalator....
Penyambung antara carpark dan terminal....
First time Rizqullah seing this...

The 'rombongan'....
Headed by Rizqullah....
Alahai...ciannya anak mama...
Sedihnya muka sbb kena bangun pagi2 yer...

Pakcik Pahmi yang dah lama menanti di ruangan menunggu....
This is mama uncle...adik kepada arwah angku Rizqullah...
Rizqullah akan panggil dia as Angku Pahmi...
He's always punctual dan tak suka orang lambat2 yerrr....
So,siapa kerja bawah dia...
make sure your time management is tip-top...

Jadual ketibaan....
Seeeee....delayed tu...grrrr...sabar jelah,sepatutnya 
Uci dan Pak Su sampai pukul 8 malam...
Tapi delayed due to birokrasi kat Jeddah

Rizqullah yang sedang blurry due to baru bangun tido...
**Where am i?????****
Asal bangun tido je dah ada kat tempat lain....
Hihihihi....

Rizqullah with mama...
Yeeeaaa!!!atlast Rizqullah terlepasdari buggy....
Walaupun penat mama dan semua mengejar 
Rizqullah yang berlarian sana sini...
Tapi mama happy sbb Rizqullah happy dapat berlarian sana sini...

My cheeckilious son...
Who always make me smile with his smile...

Rizqullah and mama lagiii....
Mama dah macam bodyguard Rizqullah...
Mengekor ke mana je Rizqullah pegi...
Takut wooorr...nanti ada plak yang nak menculik...
Kenalah berjaga-jaga....siapa x sayang anak kann...

Mereka yang menanti ketibaan yang tersayang...
Ramai kannnn???
Semuanya berdebar-debar nak lihat wajah 
yang tersayang tiba dari tanah suci...

While waiting Uci and Pak Su keluar dari arrival door...
Mama sempat bawak Rizqullah jalan2 shoot picas sikit...

Akhirnya...muncul jugak wajah yang kami tunggu2...
At 3.30 am,6 December 2010...
Uci dan Pak Su Rais safely arrived from Makkah...
After 45 days performing haj and umrah at Makkah...
Alhamdulillah...syukur to see them both...

Family picture dulu....
Tapi ini pas adegan peluk dan menitiskan air mata kesyukuran...
Mana mama Rizqullah...ops,yang tukang amik gambor nilah...
Mama Rizqullah....

Mereka juga kami nanti2kan...
Mak cik Intan,Pak Cik Jamal dan Makde...
Alhamdulillah....semua selamat kembali pada kami...

Sebelum pulang....
Bergambar dulu....
Aklan and Halimah's family...

Dannnnnn...adegan yang tak boleh mama simpan...
Dan ternyata Rizqullah memang rindukan Uci dia...
Tak mo langsung mama susukan dia...
Tapi dia minta Uci yang susukan dia...
Haihhh...sabar jelah,nak gak uci yang ribakan dia...

 Alhamdulillah....setelah 45hari menanti kepulangan mereka...akhirnya mereka pulang dengan selamat kepada kami kembali...thank you Allah swt...kini gelaran Haji dan Hajah untuk mereka...paling best adalah Pak Su Rais...at age of 16 years old...His now Haji Muhammad Rais bin Mohamed Roslan....alhamdulillah...rezeki dia tuk mengerjakan haji di usia yang muda...

Till my next entry....salam sayang dan salam ukhwah untuk semua....

Have a nice day!!!

December 27, 2010

"The wheel on the bus".....


Wallllaaahhh!!!anak mama dah pandai mimik and follow songs...satu achievement yang mama kena keep tuk buat kenangan....happy bila tengok anak dah pandai buat sesuatu yang walaupun kecil je achievement dia...tapi tetap membanggakan...itu menandakan satu progress dan perkembangan dalam otak dia...alhamdulillah....at age of 14 months Rizqullah dah pandai to follow and try to sing along....syok bila tengok perkembangan anak begini...

As a parents definitely this is a memorable moment to see and watch...bukan mama dan ayah sahaja yang rasa teruja...mama percaya setiap parents di dunia ini pun merasai perkara yang sama cam mama rasa...teruja dengan setiap perkembangan anak....rasa kembang vontots bila anak achieve something...this is one some part of Rizqullah life and achievement....ada a few lagi...tapi nanti je mama sharekan kat sini...

Okay...jom kita jengah Rizqullah buat apa plak kali ni....


Video ni was taken on 1st December 2010 hari tu...
Actually Rizqullah dah terror follow the song last few week sebelumnya...
Cuma mama belum sempat videokan...
This is some of video of Rizqullah achievement in the year 2010...

Dan sebelum menutup tirai entry kali ini...mama just nak share one picture yang boleh buat mama tersenyum bila menatapnya.....nak tengok jugak ke???

Silalah lihat di bawah.....

Wajah cheekilious Rizqullah yang selalu buat mama tersenyum...
Haih...tengok,ada je aksi-aksi dia yang memacam...

Okay...till my next entry,insyaallah...nanti mama share picas2 yang sempat kami sekeluarga snap2 during our weekend vacation to Taiping,Perak baru-baru ini...semoga anda terhibur dengan aksi bersahaja Rizqullah dalam video tersebut..

Salam sayang dan salam ukhwah dari kami sekeluarga...

Have a nice Monday!!!

December 26, 2010

Selamat Berjaya Pasukan Malaysia!!!!!


26 Disember 2010,Ahad....

Malam ini adalah perlawanan akhir Piala Suzuki AFF antara pasukan Malaysia dan Indonesia...malam ni,26 Disember 2010...satu sejarah bakal terukir,semoga pasukan Malaysia berjaya menggondol Piala Suzuki AFF tersebut dan sekaligus mengalahkan pasukan Indonesia...bukan selalu ya ada perlawanan bola sepak antara pasukan Malaysia dan Indonesia ini....tapi walauapapun yang terjadi nanti...samaada Malaysia atau pun Indonesia yang menang atau kalah...diharapkan tiada kejadian yang tidak di ingini dari berlaku...diharapkan mana-mana penyokong pasukan yang kalah tidak terbawa-bawa dengan emosi dan sekali gus merosakkan segala apa yang ada di Stadium Nasional,Bukit Jalil mahupun terjadinya pergaduhan antara penyokong...hanya kerana sebiji bola...


Dan dah tentunya kami sekeluarga menyokong pasukan Malaysia...di mana tumpahnya darah kami...dan tak lupa jugak ada seorang penyokong cilik yang akan terus berdiri di belakang pemain-pemain Malaysia...nak tahu siapa dia penyokong cilik ini??


Jom tengok aksi-aksi dia....zassssss....


|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

\/

Penyokong cilik yang bersemangat 'Harimau Malaya'...
Siapa jersi Malaysia dan bendera nih...

Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....saya tengok kat rumah jelah...
Sebab saya kecik lagi kalau nak gi tengok bola...
Nanti saya dah besar...saya minta ayah 
bawakkan saya menonton perlawanan 
pasukan Malaysia lagi yeeee....


And tonight ayah,pak su and Mak Lang with few friends will be going to Stadium Nasional,Bukit Jalil to watch this match...hope everything will be fine and no chaos will be happened during this match...Insyaallah,amin...


To all Malaysia fan and Indonesia fan...let's pray and let the game begin...
Semoga semangat kesukanan yang bersih dan jitu terhasil malam ini...


Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...


Have a nice Sunday!!!

Selamat Hari Natal!!!

Selamat Hari Natal bagi mereka yang beragama Kristian...
Bagi yang lain Selamat bercuti untuk anda...
Sorry agak terlewat untuk mengucapkan 'Selamat Hari Natal' atau pun 'Merry Chrismast' to all who celebrate...sebabnya currently kami sekeluarga sedang berada dia Taiping,Perak...
Jadinya,masa untuk mama update blog adalah sangat-sangat limited...
Inipun stealling a little bit of my time to do the updating...

Apa yang kami sekeluarga buat di Taiping???
Will share it later okay...mama want to keep it for a while...

Okaylah...just a quick and simple entry for this time...
Before that...some picture for all who drop by here...

Some wishes for us to all who celebrating Christmast yesterday...
"Merry Christmast and Happy new year"...

Definately the wishes also goes to this 2 aunties...
Merry Christmast to both of you..
Heeeeeee....siapa mereka ni ya??
Will share it later...

This is just a very short one...just to wishes 'Merry Christmast to all who celebrating'...
Sorry a little bit late in wishing you guys...
And to others...Happy holiday and remember to spend your quality time with your loves one...


Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...


Have a nice and chillax weekend!!

December 23, 2010

TM Chill Out@Low Yat With Adam AF (P2)

Okay...janji mama hari tu nak share lagi gambar2 Adam AF2 ketika di Low Yat hari tu...ketika TM Chill Out showcase on last 4th December 2010...cewaaahhh,cam Adam je yang buat show kat situ kan...ada lagi artis lain...tapi itulah,group tarian yang performed during this showcase mama dah lupa plak nama dia...apapun,persembahan dorang pun tak kurang hebatnya...sangat kemas tarian dorang...


Hmmm...percaya tak yang kami berada di Low Yat tu sampai kul 10 malam...kira sampai seme kedai nak tutup dah...huhuhu...ni semua gara2 Mak Ngah,Mak Lang dan Mak Teh yang merupakan peminat Adam...sampai Adam pun dah kenal dorang okay..siap tanya Rizqullah anak siapa sebenarnya...hahaha..terkejut ek Adam selama ni tengok dorang bertiga je...suddenly ada baby plak..kuang,kuang,kuang..anyway,that baby boys is mine..this is first time mama ikut adik2 mama ni tengok show Adam...selama ni dengar jelah citer 3 anak dara ni pasal show2 Adam...sekarang ni,haaaa...amikkan..mama angkut sekali Rizqullah tengok show abang Adam...


Dan tanpa membuang masa lagi.....macam biasa,biarlah gambar menceritakan segala-galanya...layaaaannnnssss....


Eh....Upin ngan Ipin pun ada sekali ke???
Rizqullah terkedu tengok Upin dan Ipin...
Cam tak percaya je Upin ngan Ipin ni lagi besar dari dia...
Hahahaha...

Rizqullah with Mama...
I'm tired already...tapi sbb adik2...
Gagahkan jugaklah tunggu show Adam yang terlewat sikit....

Rizqullah yang dilayan oleh peminat2 
Adam yang dari Adam Fan Club...
Suka betul dia bila ada yang melayan dia... 

Yezzaaa...sibuk okay dia beramah mesra dengan semua orang...
Uhuhuhu...mama dia pun dia lupa dia letak kat mana...
Sabar jelah...belon entah berapa banyak dapat buat koleksi malam tu...
Tapi semua abis meletup kena gigit dengan Rziqullah...

Persembahan tarian dari kumpulan ????
Sorry sangat...mama lupa nama kumpulan ni...
Tapi mama tahu yang kumpulan ni tengah battle dance kat TV8...
All the best ya...semoga anda berjaya
 memenangi battle dance tersebut...

Okay...while waiting for Adam Show...
Rizqullah nak bergambar kejap atas stage ni...
Heeeeeeeee....

Peminat tegar Adam AF2...
sanggup nih berkorban tolong mama jaga Rizqullah...
Asalkan dapat tengok Adam....

Okay....jom layan dulu sikit selected picas gambar2 Adam AF2 ketika showcase tersebut....
Ada banyak sangat sebenarnya...kalau ada yang berminat leh PM mama Rizqullah kat FB ataupun tingalkan komen yer...tapi kat sini,mama share mana yang sempat di edit je...





Peminat cilik yang terpegun dengan 
persembahan Adam dan BAD Boyz...
Sib baik mulut dia tak tenganga....
Kalau tak mau gak lalat terbang masuk...

Last but not least....
Gambar kenangan bersama Adam dan BAD Boys...

Okay...rasanya itu jelah yang boleh mama share berkenaan persembahan atau pun showcase dari TM nih...entah bila lagi agaknya Rizqullah akan jumpa dengan abang Adam...hopefully mama dapat bawak lagi Rizqullah jumpa ngan Adam...tapi kalau tak dapat,Rizqullah ikut jelah Mak Ngah,Mak Lang dan Mak Teh gi jumpa Adam ek...heeeee....

Till my next entry...harap entry ini dapat membayar hutang untuk peminat2 Adam AF2...

Salam sayang dan salam ukhwah untk semua...

Have a nice day....

Pagi yang sejuuuuukkkk....

Yahoooo!!!bestnya hujan pepagi ni...kalaulah hari ni adalah hari Ahad,alangkah seronoknya...boleh golek2 lagi sambil peluk Rizqullah...tak pikir pasal kerja...hihihi...tapiiiiiiiiiiiiiiiii apakan daya...hari ni baru je hari Khamis...so,janganlah nak berangan lelebih...huhuhu...kejap lagi dah nak kena keluar pergi kerja...mencari rezeki untuk keluarga dan diri sendiri...


Sejuuuuukkkaan pagi ni...mesti ramai yang berkira-kira pagi ni samaada  nak gi kerja ke tidak....mesti ramai gak tak mandi sebab air sangat sejuuuuuuuuukkk...hahaha...pada yang tak pergi kerja tu...selamat beristirehat ya....esok jangan EL(Emergency Leave) lagi..hehehe...pada yang bekerja seperti biasa pagi ni..chaiyok!!chaiyok!!gambate...harungi hari ini dengan ceria dan senyuman yaaa...


Oh...just nak share satu pengalaman yang mama dapat semalam...with a simple word like "TQVM" or TQVM,u are the best" boleh lighten up people life and make people smile,so pada sesiapa yang bekerja hari ni dan berjaya melawan tarikan katil di pagi hari..."U are the best,go work and start fighting with a smile"...and smile is a remedy of a soul...


Mama bestkan dapat golek2 camnni...
Sejuk betul pagi ni...really nice to sleep..
Pada kakak2,abang2,aunti and uncle yang berjaya bangun pagi...
Jangan jeles ek...Rizqullah tengah golek2 
lagi atas katil sambil peluk bantal...
Bestnyaaaaaa dapat golek2 camni..,
tapi tak best mama tak der sama...

Okay...cukup dulu,just a short one je pagi ni...tak menyempat malam tadi nak update apa2 kat sini...maklumlah,ada anak kecil yang sangat demanding suh mama dia tido sama2...sabar jelah,asal mama gerak sikit je...dia dah zassss bangun check mana mama dia nak pegi..grrrrr...tapi bila pagi boleh pulak mama dia bangun tanpa disedari...ish,ish...sabar jelah ngan anak mama ni,Wahai anakku Rizqullah...apasallah suka mencabar kesabaran mama...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a great day today!!!

 
Real Time Web Analytics