December 12, 2010

12.12.2010 - 2 tahun bersama..

Alhamdulillah...it's 2 years already we've been together as husband and wife...pelbagai dugaan dan cabaran di tempuhi....tidak semunya indah yaaa...ada onak dan duri yang perlu dilalui....inilah perjalanan hampir setiap pasangan suami isteri....masakan lidah lagi tergigit inikan pula suami isteri kannn....tapi alhamdulillah..sepanjang tempoh perkahwinan mama Rizqullah ini...hanya 1-2 kali je kot kami gaduh...ada sekali je yang paling besar dan takkan mama lupa sampai bila2...hingga ke hujung nyawa sekali pun....yupssss,i can forgive but i can't forget and i won't believe anymore...

Okaylah...biarlah segala yang pahit dijadikan kenangan dan sempadan...semoga yang berlaku dijadikan pengajaran di masa hadapan...yer tak suamiku??jangan buat lagi yerrrr???u know what I'll do....biasalahkan orang perempuan,bila dah terluka sangat susah nak sembuh...

Dan di tarikh....
12.12.2010
ini....dah 2 tahun rupanya kami bersama ditemani seorang anak kecil yang memeriahkan keluarga kecil kami ini...

Jadinya...hari ni mama just nak mengimbau kembali detik2 penyatuan kami sebagai suami isteri...nak imbau kembali detik2 penyatuan 2 hati menjadi satu....

 Pengantin perempuan...
Siapa lagi???kalau bukan mama Rizqullah...
Masa ni tengah tunggu rombongan lelaki sampai...
Sementara....photoshoot time...

Pengantin Lelaki....
Siapa lagi kalau bukan Ayah Rizqullah...

Akad nikah...
Alhamdulillah...the akad was done by arwah abah...
His first and last experience nikahkan anak perempuan dia...
Sedih bila tengok gambar2 kawenku balik...
Miss my abah soooooo much...
Pemberian kuasa dan tanggungjawab 
pada sang suami dari seorang abah...
Sob..sob..sob...sedih bila mengenangkan semua ini...

I'm officially his tangungjawab now...
Beralihnya tanggungjawab ke suamiku...

The kiss from husband to his beloved wife...
Till now pun masih begini...
I know you love me truely my dear husband...
Thank you for loving me and accepting me as who I am...

On nikah night....
12.12.2008...
A date of the beginning of new story...

Some random picture by our photographer...
Hmmm...what's next....
On sanding day at Kelana Jaya...

Just love this moment...

Sanding day at Intekma Resort,Shah Alam...
Blue and white theme plak kat sini...

Us....officially husband and wife...
Masa ni Rizqullah dah ada dalam womb mama...



Outdoor photoshoot...
Traditional batik around KL...

Okay....this is only selected picas dari koleksi wedding picas kami...alhamdulillah,kini perkahwinan kami baru je berusia 2 tahun...masih jauh lagi perjalanan kami ini...doakan semoga jodoh kami berdua berkekalan hingga ke nafas terakhir kami dan biarlah ajal sahaja yang memisahkan kami...


Kepada suamiku,terima kasih untuk segalanya...I love you so much and hoping that we will unite and together till our last breath...you are my best friend,you are my darling,you are the king of my heart,you are my love,you are my husband,you are father of my child and you are everything to me...may Allah swt always blessed our love...Happy 2nd anniversary to you,walaupun kita berdua berjauhan ketika ini...namun doaku tetap bersama-mu...semoga dipermudahkan apapun yang suamiku lakukan dan dilindungi Allah swt selalu...amin..


Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...


Have a nice day!!!


12 comments:

Ummi said...

tahniah mas..moga kekal hingga syurga..dikurniakan anak-anak soleh dan solehah..ameenn..

yong_liza said...

hepi anniversary sis..mg bhgia slalu ^^

coodeang said...

happy anniversary! moga kekal hingga ke akhir hayat

rynas said...

selamat ulangtahun perkahwinan yer..

HaninFarshid said...

happy anniversary :) semoga happy2 selalu bersama yg tersayang....

Hidayah said...

happy anniversary..
semoga rumahtangga di berkati sepanjang masa...

aLya said...

hepi enibeseri kak..
rizqullah tggu adik baru da 2..hehehe

A ♫ Z ♫ U ♫ R ♫ A said...

congratulation on ur 2nd annvsary..semoga berbahagia slalu..^_^

Hafida Amy said...

slmt ulangtahun perkahwinan..semoge kekal bhgia hingga akhir hyt n dkurniakan ank2 yg soleh dan solehah..amin..

Mata Hati said...

tahniah kak.. happy anniversary.. semoga kekal bahagia hingga akhir hayat

comellah baju pengantin putih biru tu..

Ita said...

happy 2nd anniversary Mas & Redzuan..

Maslina Rosdiana said...

Terima kasih semua...love uols...

Huhuhu...maaf sesangat tak sempat nak reply one by one ya...apapun,terima kasih atas ucapan dan doa kalian semua...sangat2 menghargainya...

Semoga Allah swt melindungi kalian semua...

 
Real Time Web Analytics