December 8, 2010

Alahai Si COPYCAT...

Dah lama sangat mama Rizqullah simpan benda ni dalam hati...dah lama sangat terpendamnya perasaan ini...kali ni mama Rizqullah nak luahkan sikit yang terpendam dalam hati...pasal apa??pasal cik COPYCAT nih....adeeeh,ingatkan blog mama je dia ni ceduk idea...rupanya ada gak blog orang lain...sabar jelah...kalau dah ketandusan idea sekali pun,tak yah lah nak ceduk idea dari blog orang lain...just be yourself,wrote everything from your heart...kata TERBAIK kan....ramai pengikut blog dia(blog mama Rizqullah ni tak ramai pun...600+ je follower..terima kasih pada yang sudi follow blog nan ado mama Rizqullah ni...)...so,carilah idea sendiri,word2 yang bombastic dan fantastic Mr loba-loba...

Sedih mama bila memikirkan hal COPYCAT ni...sebabnya mama tak mahu,ada plak orang cakap mama yang ceduk idea dia...walhal the truth is the other way round...ada beberapa orang yang dah perasan...definately orang yang mengenali orang tu dan jugak mama...yups,sememangnya blog mama Rizqullah ini sangatlah low profile....but it doesn't means you can just take anything just like that....

Yang paling best...all this while that COPYCAT blog was never been wrote in any English words...dan tetiba plak nak wrote in English...bukan nak kutuk...but its broken Englihs lah dear COPYCAT...mesti ramai yang tertanya siapakah manusia ini kan...


Hmmm...tak perlah,biar mama Rizqullah simpan je dalam hati...mungkin bila jam bom ni dah tiba waktunya...akan meletop jugak...buat masa sekarang ni...mama Rizqullah just nak tengok sejauh mana lagi kekreatifan dia dan kemegahan serta keegoaan dia...


Dan pesanan penaja dari Rizqullah untuk si COPYCAT tu...


Dan pesanan mama Rizqullah plak pada cik COPYCAT tu....
It's okay,it's alright....
I'm ready for the fight....
**buat cam lagu pom-pom gurl**

Eh....silap...hihihihi....

Jadilah diri sendiri,tak perlu nak ceduk idea orang lain...
Sesungguhnya penulisan yang ikhlas dari hati orang akan hargai...
Just be simple as you can,no need to be so fancy...
Lagipun blog mama Rizqullah ini hanyalah blog picisan....
Tak der apa2 pun yang istimewanya...
So,tak yah nak ceduk2 idea kat sini yaa....
JUST BE YOURSELF!!!

Okaylah....ececeh...mesti ramai yang ingat mama nak reveal siapa cik COPYCAT tu....ish,biarlah ia menjadi rahsia mama Rizqullah...pada yang dah tahu dan perasan tu...kita tengokkan sajalah yaaa...dan pada yang dah terkena cam mama Rizqullah ni...sabar jelah,manusia camni memang wujud...tapiii...kalau tak sabar anda buatlah apa yang patut pada si COPYCAT tu...hehehe..

Till my next entry...panas plak entry kali ni...ehehehe...

Salam sayang dan salam ukhwah untuk semua....

Have a nice and  wonderfull day!!!

16 comments:

Mata Hati said...

sabar jer.. tgk laj selama mana boleh bertahan cik copycat tu...

Maslina Rosdiana said...

Mata Hati,

Sedang bersabar ni..itulah,nak tengok sejauh mana dia boleh pergi...huhuhu...

Shiela Latif said...

aishhh...ingatkan boleh tau sapa yang suka nak copy copy nie...hehe

Maslina Rosdiana said...

Shiela...

Ehehehe...rahsiaaaaaa....kenalah bagi suspen sikit...tapi mmg geram tul ngan di COPYCAT nih...huhuhu...

KimiCnoL said...

bile bom nak meletup..nak taw jgk sape COPYCAT tue..hehe

JOM TENGOK ENTRY BARU
"1.TV series??"

Aiyu Esa said...

alahai kesiannya...sabo jer la yeik mas.biasanya kalo copycat tak g jauh manapun.idea cilok la katakan..

LyNn HaMzAh said...

huhuhuhu...betullah cakap rizqullah tu...apalaaaaaaaaaahhhh...buat la entry sendiri walaupun 2 atau 3 baris ayat...x yah tiru2 org...

n4dh!3r4 said...

ini mcm punya olang pun ada ka? tapi nad pun penah terperasan gak.. yg syiok tuh bkn takat copy entri.. tp copy tagline.. cedok sana sikit sini sikit.. adoi la.. (~_~)"

puterihannan said...

nak menulis bukan dengan hati dan akal sendiri ke?? camno la itu...???

Maslina Rosdiana said...

KimiCnol,

Heeeee...setakat ni leh bersabar lagi..tak perlah...what's goes round will comes around...:-)

Maslina Rosdiana said...

Aiyu,

Thanks...masih dapat bersabar..cuma rasa a bit annoyed je dengan sikap manusia tu...huhuhu...

Maslina Rosdiana said...

LyNN,

Betul tu....sib baik Rizqullah pun pandai cakap 'Apalahhh...'..nanti kalau jumpa org tu depan..mama dia nak suh dia cakap 'Apalahhh..'...hihihi..pastu paham2 sendirilah ek...

Tapi kadang2 bila org dah terdesak nak maintain traffic sanggup je buat camtu...

Maslina Rosdiana said...

Nadhiera,

Adaaaaaa...siapa kata tak der org camni...walaupun dah popular dan dikatakan terbaik...still jugak buat...tapi dia pandai,dia tiru blog yang tak popular...so,tak der org perasan...betul x?

Maslina Rosdiana said...

PuteriHannan,

Betul menulis dengan hati dan akal...tapi kalau ceduk idea orang tuk buat entry dia menarik..camna plak tu???adakah dia telah menggunakan akal dia??

Ashizu said...

u too...have a wonderful day

Maslina Rosdiana said...

Ashizu,

Thank you...same to you...have a wonderful day...

 
Real Time Web Analytics