December 8, 2010

Arrival of little princess of Puan Hanum...

Alhamdulillah....Tahniah Puan Hanum...Mama Rizqullah BFF...kawan dari previous company sebelum mama join Maybank...kira Puan Hanum ni partner in crime mama Rizqullah lah..heheh...coz mama Rizqullah dah senior kat situ dan dah jadi lead...selalu gak mengular sikit2...hehehe...mana boleh kan 24 jam nak ngadap programming je kannnn...dan dah tentulah sekali sekala melepaks kat pantry bersama mak cik...borak2 sambil tunggu azan...hehehe...tak pun cross jalan gi KLCC shopping atau cuci mata...cari idea kat situ...hehehe...

Pada 19 November 2010 yang lepas sahabat baik mama Rizqullah telah pun selamat melahirkan anak ke-3 dia...sebelum ni pun ada jugak ya...kalau arwah masih hidup,dah sebaya dengan Rizqullah...itu sbb Auntie Hanum bila tengok Rizqullah mesti teringat kat arwah anakanda dia yang lahir just beza sehari je ngan Rizqullah....arwah mengalami sedikit komplikasi...dan Allah swt lebih menyanyangi dia...

Dan seperti yang mama Rizqullah penah cakap...setiap aturan dari Allah swt itu mesti ada sebab dan hikmahnya...Alhamdulillah,kawan baik mama dah dapat pengganti arwah...comel sangat anak dia...

Okaylah...jom layan dulu sesi terjah sambil melawat yang kami sekeluarga lakukan....


 UKM Specialist Center@ 7 th floor...
Rezeki Rizqullah...dapat masuk jumpa baby dan auntie hanum.... 

Papan tanda di pintu masuk kawasan specialist...

Rizqullah yang excited tengok baby...
Kalau boleh dia nak kiss baby tu....
Siap masa balik suh mama bawak
balik sama baby auntie hanum...
Sabar ya sayang....nanti mama dan ayah
buatkan teman main tuk Rizqullah...
Nanti abang jangan bully adik plak yerr...

Mother and daughter...
Leh senyum lagi Puan Hanum...
Tahniah kak atas kehadiran cahayamata ini...
Sesungguhnya dia pengganti yang dinanti...
Alhamdulillah...

The beautiful princess of Puan Hanum and En Sazdwari...
Jeles saya kak tengok baby awak yang comel ni...
Rasa macam nak buat satu je...
Heeeeee.....

Alahai cayang auntie...kenapa cebik tu???
X bagi auntie balik ek....
Insyaallah...nanti kita jumpa lagi ek...

Teman-teman yang datang melawat....
Semua excited tengok baby...

Last but not least....
Mama Rizqullah with Auntie Hanum...
Kenang-kenangan...entah bila lagi dapat berjumpa...
Kalau dulu time bujang2 leh gak jumpa lepak kedai mamak sesama...
Sekarang dah ada anak ni...aduhai,payahnya...huhuhu...

Okaylah....ni adalah antara aktiviti kami sekeluarga selepas acara CSR pada 20 November yang lepas...since mama pun memang ada kat Taman Tasik Permaisuri dan mmg dah rezeki kami untuk bertemu...mama pun singgah ke HUKM tuk bertemu rakan baik mama ni...

Yang paling best ialah 2-3 hari sebelum tu....instinct mama kuat sangat kat BFF mama ni...tergerak hati nak bertanya kabar dia...hehehe...ternyata gerak hati mama kuat,rupanya auntie hanum dah dalam labour room....sempat jugak kami berbual dalam telefon dan mama janji nak lawat dia...alhamdulillah,atas keizinan Allah swt...kami sampai tuk berjumpa auntie hanum with her baby....

Okaylah...cukup dulu entry kali ini...insyallah malam sikit mama Rizqullah update lagi....hmmm...apalagi cerita best yang mama Rizqullah nak share....

Adalah sikit....maybe luahan rasa tentang COPYCAT???atau pun pertemuan yang tak dirancang bersama warga seaferers.....tunggu kan ek...

Till next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a nice day!!!

4 comments:

puterihannan said...

bestnya tgk org berduyun2 dh bersalin, kita lak yg berdebar2 menantikan saatnya.. huhuhu....

LyNn HaMzAh said...

comeynyer baby tu...apa nama dia?

Maslina Rosdiana said...

PuteriHannan...

Betul tu,ramai ibu mengandung sekarang ni...yang nak due ni lagi mendebarkan...hehehe..

Maslina Rosdiana said...

Lynn,

Masa saya pergi haritu mak dia cakap ada 3 nama nak letak kat anak dia...tgh buat decision lagi mana satu nak pilih...hehehe...

 
Real Time Web Analytics