December 29, 2010

Bila Rizqullah berjumpa air...

Walaupun ia hanyalah air paip yang mengalir...tapiiiiii air ini mampu memberikan sebuah senyuman yang manis dari bibir nipis dan comel anak mama...suka betul Rizqullah kalau dapat green light dari mama tuk main air....tak kisahlah air apa...air paip ke,air kolam ke,air minuman ke...asalkan ia adalah AIR,Rizqullah akan tersangatlah happy bila dapat cepush,cepush ataupun just biarkan air itu mengalir di celah jari-jari kecil dia...Oh,alangkah seronoknya mama jika mama pun dapat merasai apa yang Rizqullah rasa...terkenang zaman kecil mama dulu...tiada apa yang dipikirkan dan dirisaukan...


Kini,mama senang sekali lihat anak mama ni bila dia happy...rasanya setiap ibu dan bapa di dunia ini pasti gembira bila lihat anak gembira dan membesar dengan sihat....bila melihat anak tersenyum riang...melontarkan sebuah senyuman kepuasan...hanya Allah swt je yang dapat menceritakan perasaan itu....bila lihat Rizqullah,kadangkala mama mengimbau kembali zaman kanak2 mama dulu...sooooo happy without problems....


Okaylah....jom lihat antara gambar-gambar Rizqullah yang sempat mama captured during exploring and enjoying time with water....

Senyuman seikhlas hati dari Rizqullah...
He is soooo happy dapat main air....
Walaupun hanyalah air paip...
**Masa ini baju dah hilang,takut basah...lagi pun 
pasni mama leh terus mandikan je Rizqullah,,,,**

Tekunnya anak mama nih....
Agaknya apalah yang bermain di fikiran Rizqullah ketika ini...


Seronoknya Rizqullah!!!
Tersenyum puas....
Mama is so happy to see your smile...


Yeaaahhh,baldi sudah di angkat ke sana ke mari....
Ada hati anak mama nak angkat baldi berisi air...
Tak padan yang kecik...


The cheeckilious faces...
Geram betul bila dia buat muka camni...
Uci selalu cakap,ini gaya budak nakal...
Huhuhuhu....

Okay...just a simple entry je kali ni...rasanya macam banyak je hutang tag dan entry2 lain...huhuhuhu....bilalah mama ada masa nak update blog nih...susah betul sekarang ni nak mengupdate blog mahupun buat BW....masa sangatlah tidak mengizinkan mama mengedit gambar2 yang banyak dalam simpanan...

Koleksi gambar entry kali ni pun adalah koleksi entry tertunggak...banyak sangat gambar sampai dah tak tahu nak edit dan letak di sini yang mana satu...walauapun,next time mama will try to allocate sometimes to editing picas for Rizqullah viewing bila dah besar nanti...

Till my next entry...salam sayang dan salam satu Malaysia untuk semua....

Semoga pasukan Malaysia kita menang dalam perlawanan bola sepak di Indonesia nanti....amin....

Have a nice and magnificent day!!!


4 comments:

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

happy nye die..

Maslina Rosdiana said...

Atiqah,

Memang sangat happy kalau dia jumpa air...mama dia yang pening tgk keterujaan dia terhadap air...

rynas said...

budak2 mmg suka benor main air kena pulak dapat kat pool lagilah susah nak naik

Maslina Rosdiana said...

Kak Rynas,

Betul tu..kalau pool lagi arr susah dia nak naik..huhuhu..sanggup dia patah balik gi ke arah pool...

 
Real Time Web Analytics