December 11, 2010

An Evening together-gether...

An evening together-gether....yeeeaaa!!!jalan2 lagi...tak abis jenjalan je kan kami sekeluarga ni...entah bila reti dok umah...hehehe...tak lah,bukan selalu pun jenjalan camni...sekali sekala je,kalau tiap2 minggu mau kempis poket...dah lah gerak sejengkal pun dah running meter duit berkurangan....bukan makin bertambah,lagi-lagi sekarang ni minyak dah naik rege...adeeehh,macam2 naik rege...tapi gaji tak jugak naik2...gerrrraaamm!!!


Erk...alahai,tengok...dah teremosi plak mama Rizqullah...of courselah,sbb terasa semakin miskin plak saban hari(teeeeetttttt...tipu je,tak rasa miskin pun,biasa2 je....rasa cam nak lepuk je orang yang bagi approval naikkan harga barang2...tapi gaji dia x mo bagi naik,tidak sejajar dengan perkembangan ekonomi...mmg sah2 ini akan menyebabkan inflasi...cewah,yo-yo an je kan...teeeeeeeeeeettt lagi....)...Hmmm,entry kali bukanlah mama Rizqullah nak luahkan rasa hati ke hape...tapi just nak share pasal jalan2 cari pasal kami ke Sunway Piramid pulak...heeee...untung tinggal di pinggiran Kuala Lumpur ni...banyak betul shopping complex yang naik bagai cendawan tumbuh selepas hujan...tak sama cam tempat lain,alahai...balik2 satu tu je shopping complex dia kan.....mesti korang pun dah x der pilihan,terpaksa jugaklah ke sana tuk berhibur bersama keluarga...sabar jelah ek,nak buat camno...


Okaylah...seperti biasa...gambar2 semestinya menjadi penghias utama blog mama Rizqullah ni....so,jom layan apa yang kami explore di sana...hmmm,cam dah lama x gi Sunway Lagoon,best gak ni kalau dapat bawak Rizqullah gi sana...mesti teruja dia....


Cuba teka apakah ini??
Di dalam shopping complex tuuuu....
hehehe...dalam Sunway Piramid,mama 
tak sure new wing ke old wing...
Dah ada ferris wheel...
Ada gak cam ala-ala circus dalam tu...

Some nice decoration tuk Chrismast yang bakal menjelma...
Di Sunway Piramid bertemakan...
"Christmast Fantazy"...

Skating....
Some nice decoration atas skating area...
Errm...agak2 kaca ke plastik tu??

Rizqullah yang behave dalam buggy...

Ice skating area....
Entah bila arr dapat skate kat sini...
En Redzuan,jom kita sambung 2nd anniversary kat sini...
Tapi you kena pimpin I lah ek...

My little hero...
Happy betul dia dapat jalan2 satu hari...

 Ayah....Rizqullah takutlah...
Please hold me tightly...
Kita naik apa ni ayah???

 Weeeehooo!!!
Kita naik ferris wheel...
Pusing2 5 kali kot...
Ohhh...per person RM 5 je per ride...
Kalau bawah 2 tahun its free!!!!!

 Alahaaaaiii...manjanya anak teruna mama ni...
Heeee...biasanya mmg camni pun kat umah...
Perangai yang terbawa-bawa...

 Sempat lagi dalam ferris wheel ni...
Bergambar sekeluarga...
For the memory lane...

 Some nice picas taken at the Sunway Piramid...
Cantik betul decoration for Krismas kat situ...
Tak yah gi studio pun...
Dok kat sini pun dah cantik buat photoshoot...

 Rizqullah with mama...
My dearest son...

 Last but not least...sebelum balik...
Wajib amik gambar sekeluarga...
Next time mama nak beli remote jelah...
senang nak capture gambar...
Heeee...ayah,green light pleasseeee....

Okay...cukup dulu entry jalan2 kat Sunway Piramid ni...menariknya kali ni,mama tak shopping apa2 pun kat Sunway Piramid!!!yippie!!!berjaya tak beli baju dan toys lagi tuk Rizqullah...huhuhu...ini semua gara2 ayah dah sound mama suh jimat,lagi pun ada banyak lagi baju-baju Rizqullah yang tak dipakai lagi...ayah cakap dah leh hadiahkan kat orang dah..sbb tag rege pun tak tanggal lagi...huaaaa...sabar jelah....

Tak per,tak per...next event,mama nak shopping baju tuk diri mama plak..since baju Rizqullah dah melambak-lambak...mama plak nak penuhkan almari yang dah penuh tu...hehehe...perempuan dengan shopping mama boleh dipisahkan...

Okaylah...cukup dulu entry kali ini...insyaallah,kalau rajin...mama update lagi cerita budak kenit ni dan agenda jalan2 kami...

Till my next update...salam satu Malaysia...

Salam...

~~The End~~

4 comments:

Hafida Amy said...

bestnye jln2 sunway piramid..lame x g sane..he3

HaninFarshid said...

hanin memang slalu gi sunway pyramid....especially kalau hubby balik....kat sana boleh makan macam2...best and dekat dengan rumah..hehe!! tapi..kalau shopping...hanin lagi prefer OU and pavillion...

Maslina Rosdiana said...

Fida,

Itulah...dah lama tak jejak kaki kat sana...bila gi sana,macam2 rupanya dah berubah...

Maslina Rosdiana said...

Hanin,

Samalah...gi situ just cuci mata je...huhu..entah naper x plak yang berkenan...selalu ada je benda nak beli..selalu gi OU atau The Curve je...sana banyak choice kedai sikit..

Hanin stay sunway ke?

 
Real Time Web Analytics