December 3, 2010

Friday Night Out!!!

It's makan time and jalan2 cari pasal...ke mana lagi kami kali ini???

Jeng..jeng...jeng....
Tak pergi mana-mana pun...
Holiday pun tidak kali ni...
Just gi jalan2 cari pasal kat OU@One Utama je...
Sambil makan sambil tengok apa sahaja yang boleh dirembat buat penuh harta pusaka kat umah...buat semak kat umah lagi...huhuhu...tapi hari tu mama Rizqullah tak rembat sangat pun...just sehelai baju Poney bersama fishing cap Poney tuk Rizqullah...owh,dan jugak some pressie for my dear friend Hanum...salah seorang lagi BFF mama....dah dapat 2nd baby dah...huhuhuhu...jeles2...dapat baby gurl plak tu...lagi arr mama Rizqullah jeles...tapi jeles yang sihat ek..ini menambahkan lagi semangat mama Rizqullah untuk menambah anak...

Tapiiiiiiiiiiiiiiiiii....

Apakan daya....kena tunggu dulu atleast setahun lebih lagi...hehehe..nak bagi Rizqullah besar sikit dan memahami sikit...maklumlah,mama kan selalu kena tinggal sorang2 tuk jaga anak2(taklah sorang2,ada uci dan adik2 membantu,tak baik menipu tauuuuuuuuu)...sbb ayah akan belayar di tengah lautan for atleast 5-6 months...lama okay...dekat setengah tahun...bukan suku tahun puuuunnn!!!setengah tahun tu,anak dah tahu macam2 bila ayah dia balik...huhuhu...apapun,hati kena tabah dan cekal menghadapi dugaan dan cabaran...dengan cabaran tugasan di pejabat yang mencabar...lagilah memerlukan mama berhati batu...adeeeh,terluahkan perasaaan plak...cukup2...biarlah semuanya disimpan dalam hati je dan pada kawan2 rapat yang memahami..thanks for the support...


Okay...kali ni just a simple entry je...just nak share Friday night out kami...asyik berjalan sakan je kaaaannn...hehehe...lepas ni ayah tak der pun..Rizqullah akan selalu keluar jalan2 ngan mama...yippppiiieee!!!!tak lah selalu terperuk kat umah....sbbnya Rizqullah dah pandai duduk dalam car seat...dah tau sekarang ni,kalau mama pegang je kunci kereta...dia dah ready depan pintu nak ikut sama...kadang2 tu sampai pegang kaki mama sbb nak suh bawak...alhamdulillah,Rizqullah behave je bila duduk dalam car seat...syukur dikurniakan anak yang soleh dan mendengar kata ibu dia....dia faham kot mama dia sengsorang jaga dia...thanks my dear son for being the best child for mama...syukur2...Thank you Allah for the best present you give to me and my hubby...


Dah..dah..jom layan dulu photo craziness kami sekeluarga...layannnnn....

Opsss...malu i nyah!!!

Auuuummm..nyum,nyum....
Sedapnya anak mama makan ek...

Nyuuuuuuuuuummm....
sampai berkerut tu makan roti bakar...

Haaaaipppppp!!!!
Ini antara adegan yang mama dan ayah selalu kena hadapi...
Mau jugak satu hari ada pinggan mangkuk yang jatuh ke lantai...
Sangat pantas je tangan dia....
Sibuk yang amat nak makan sendiri...
Tapiiiii...kat umah je leh makan sendiri ek...
Kat luar....oh!tidak....boleh...

Senyuman manis dari dak kecik yang baru ada 8 batang gigi...
Happy betul anak mama bila dapat night out camni...
Tapiii tak leh selalu ya sayang...sekali sekala je....

Besaaarrnya nganga!!!
Hehehee....Thanks ayah selalu tolong abiskan semua...
Hihihi...cam biasa...isteri you tak akan abis makan...
It's diet time...nak slim balik cam dolu-dolu...
**Macamlah dapatkan???**

Ni mama rasa waiter yang ke-3 singgah 
ke meja tuk kacau Rizqullah...
Yang best tu....Rizqullah layan je semua...
Salam siap nak cium tangan lagi...
Hik..hik...
Di mana kami menjamu selera ni???
Leh baca kat baju waiter tu kann....
Kat Kluang Station je...teringat dulu penah dapat makan free kat sini...
Coz mama jumpa cik lipas dalam makanan...
So...tiap kali makan kat Kluang Station atau mana2 cafe sekalipun..
Mama akan buat inspection dulu...

Brrrruuupppp!!!
Alhamdulillah...kenyangnya...
Sampai tersandar okay si kecik ni...
Yo-yo an je ngajuk ayah dia...hihhihi...
Mentang-mentang anak beranak ni kuat makan...adeeehhh!!!!

Okay...pas makan kat Kluang Station@OU ni...kami pun meneruskan ekspidisi mencari harta karun kat OU...hehehe...dah datang OU kan...wajiblah beli barang tuk dijadikan harta yang tak seberapa...sambil beli hadiah buat teman tersayang...

That's it...cukup dulu entry kali ni...insyaallah,kalau rajin mama update lagi...errk!!!kalau rajin???yelah...sbb sekarang ni mama dah mula malas nak menaip dan mengedit gambar...huhhu...

Till my next entry updates...have a nice Friday everybody....

Yiipppiieee!!!it's Friday...syoknya leh gumpal2 ngan Rizqullah kat umah...

Salam sayang dan salam ukhwah untuk semua!!!

4 comments:

miyoshu212 said...

bdk 2 sgt chumil....

Maslina Rosdiana said...

Miyoshu,

Terima kasih...mama ngan ayah dia x chumil ke??muahahaha...**wink,wink**

LyNn HaMzAh said...

syoknya jalan-jalan...

Hidayah said...

salam...anak kita sebaya la...da mmg suka layan org hehe boy jugak

 
Real Time Web Analytics