December 15, 2010

It's 15 December 2010...

Alhamdulillah...it's 15 December 2010 and Rizqullah is 15 months today....syukur to Allah swt for the best present ever given to us...syukur-syukur...eventhough semakin hari semakin lasak dan nakal...namun Rizqullah tetap di hati mama dan ayah..tetxap kami sayang sampai bila2 pun...sebabnya Rizqullah adalah darah daging kami..secebis kehidupan dari diri kami berdua...cermin diri kami berdua...dan yang paling mama happy ialah...Rizqullah masih lagi dapat susu ibu...walaupun di sebelah malam je..sbb mama dah mula campur dengan formula...tapi di sebelah malam mama masih pastikan Rizqullah dapat susu ibu...alhamdulillah,syukur di situ kerana Allah swt masih murahkan rezeki Rizqullah untuk mendapat yang terbaik...

Satu perjalanan yang sukar untuk mama sbb mama kena pastikan diri mama fit untuk Rizqullah dan pastikan diri jarang sakit demi memastikan susu tetap ada untuk anak mama...tapi mama happy buat begini demi untuk anak mama...demi untuk berikan yang terbaik untukmu anakku sayang....mama sentiasa berdoa semoga baki susu yang ada ini akan terus ada sehingga Rizqullah mencapai umur 2 tahun...amin...

Dan di usia 15 bulan ini Rizqullah dah pandai bercakap 5-6 patah perkataan,dah faham apa yang mama dan ayah cakapkan atau arahkan,dah pandai lepas minum susu antar botol ke dapur,kalau nak mandi baju kotor letak dalam baldi,dah tahu lepas main toys kena simpan balik,dah tau bila baca buku mesti dengan mama,dah pandai kalau nak keluar rumah kena pakai kasut dan macam2 lagilah...yups,siapa yang tak bersyukur punya anak yang cerdik sebegini...tapi bila dah banyak akal camni,ragamnya pun macam2lah yaaa...kadang2 tu mencabar kesabaran mama...terutama kalau ke shopping complex...aduh,pengalaman yang bisa buat mama rasa nak tergelak je bila kenang-kenangkan balik...ada je org yang Rizqullah nak tegur dan say 'Hi' dan kacau...haih,ni gen peramah ni mesti menurun dari ayah...heeeeee...

Alhamdulillah,mama dan ayah bersyukur punya anak secerdik dan secergas serta sihat seperti Rizqullah...sepanjang usia 15 bulan ini...Rizqullah tak pernah lagi sakit teruk kecuali masa kena HFMD tu je...itu pun mama ngan ayah pelik,sbb Rizqullah cool je ketika sakit tu...mama ngan ayah plak yang cuak bagai nak rak..hua..hua..hua..

Dan hari ni mama nak ucapkan 'Happy 15th months young my dear son'...semoga dikau membesar menjadi manusia dan insan yang beriman pada Allah swt dan berbakti pada agama,bangsa dan negara...doa mama dan ayah senantiasa mengiringimu di setiap langkahmu...kami sentiasa bersama-mu anakku untuk memastikan dikau dapat yang terbaik...

Dan sebelum menutup tirai hari ni...jom tengok latest picture of Rizqullah...

Layannnnnnn....

Rizqullah yang dah pandai melaram...
Pening kepala mama sekarang ni...
Melaram mengalahkan orang pompuan okay....

Okaylah..rasanya cukup dulu entry kali ni...let me make it just short for now,insyaallah..kalau sempat mama update malam ni...banyak benda update,tapi serius kemalasan telah melanda...huhuhu...ni semua gara2 emosi yang tak stabil sbb ayah dah nak naik kapal....huhuhu...cepatnya masa berlalu begitu sahaja...tak sukanya kena tinggal lagi berbulan-bulan...by the time ayah balik..Rizqullah dah pandai mengeja plak...huhuhu...
Tapi walauapapun,mama ada Rizqullah peneman mama...

Till  my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a nice day!!

6 comments:

LyNn HaMzAh said...

amboi handsomenya dia...tak lama lagi 2 tahun la yer...

Hidayah said...

bile da pandai pakai kasut mesti nak kuar umah je kan..pantang tgk pintu bukak

Maslina Rosdiana said...

Lynn,

A'ah...bila ayah dia balik nanti dah nak masuk 2 tahun plak umur dia...sedih betul bila pikirkan camnelah penerimaan Rizqullah nanti...

Maslina Rosdiana said...

Hidayah,

Sekarang ni pun dah pantang pintu bukak...dia leh suh kita amikkan kasut dia..dia dah siap duduk depan pintu hulur kaki suh pakaikan kasut..huhuhu...geram je kengkadang tu...malam pun nak kuar umah..entah apa dia nak cari...gerrrr...

Mieja@Amiizaa2001 said...

happy 15months rizqullah...muahhh muahhh:)

Mama Qiestina said...

happy 15 mth old sayang!

hihi dah baya qies dah.pangai pon sama jeee da dak ni kan.

oh bab naik kapal tu, mmg sayu hatiiiii.qies kan pandai nanes bile papa kuat tak ajak diaa.ntah camana nti papa pegi keja.hope dia okla..

takpe rizq kuat! macam mama dia kuat time pregyy sengsorg dulu.insya allah.

* pun tgh pujuk hati ni*

 
Real Time Web Analytics