December 7, 2010

Maybank CSR(Corporate Sosial Responsibilities)

Pada 20 November 2010 yang lepas Maybank atau Malayan Banking Berhad telah melakukan Tanggungjawab Koporatnya atau lebih dikenali sebagai Cahaya Kasih...this effort was to bring help for the unfortunate...selalunya warga Maybank anak melakukan acara sukarela ini dalam skala yang kecil dan biasanya kami akan mengunjungi dan menghabiskan masa seharian bersama samaada kanak2 mahupun warga tua yang kurang bernasib baik...tapi kali ini,pada tanggal 20 November 2010,acara ini dilakukan dalam skala yang besar yang mana...satu Malaysia,satu Indonesia,satu Singapura dan semua negara yang terdapat cawangan Maybank juga melakukan charity ini...**oh,proud to be Maybankers**...


Semua warga Maybank kali ini diwajibkan untuk menyertai acara ini yang mana dah terpampang pun di dada akbar dan juga tersiar di kaca2 TV...jadinya tak perlulah mama Rizqullah cerita panjang2 pasal aktiviti ini...dan pada hari tersebut,jika anda melihat satu kawasan penuh dengan orang-orang yang memakai baju berwarna kuning...mereka semua adalah warga Maybank yang perihatin terhadap alam sekitar dan juga insan yang tidak bernasib baik...good job Maybankers....atleas we've done something for our nation..


Okaylah...since cerita ni pun dah banyak sangat terpampang di dada akhbar...mama just nak share cerita yang berlaku dia Taman Tasik Titiwangsa...


Maybankers Serving From Heart...
Almost 10000 Maybankers turun padang termasuk pihak 
management to made this event suceed...

Yezzzaa.....sempat lagi mama dan Rizqullah bergambar 
bersama banner untuk kenang-kenangan....
Rizqullah pun ikut jugak mama buat amal...
Thank ayah for taking care Rizqullah on that day 
while mama busy with the event...

My Dearest son yang sangat chillax on that day....
Suka betul dia ikut mama bersenam 
and menari chicken dance....
We are really having fun on that day...

Acara senamrobik...orang2 yang bukan 
Maybankers pun leh join sama yaaa...
No problemos....

Sempat lagi mama dan Rizqullah berposing kejap...

Rizqullah with ayah...

Fathers area....
Suami Puan Ratzuraini,En Akbar dan juga anak mereka...
Alfie Rizqi...behave betul 2 kanak2 ribena ni...

Mini games...
Salah satu acara yang ada di tasik titiwangsa...
Games was played with anak2 yatim...

Clown show for Kanak2 Pernim....

Pada yang belum baca di akhbar leh baca di sini --> Maybank CSR @ Berita Harian

Okay...that's it..cukup dulu entry mengenai acara global Maybank ini...it's a good effort of management for Maybank to become more globally...apapun,yang penting semua having fun on that day...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Berbuat baik dan bersedekah pada mereka yang memerlukan tidak akan merugikan kita...

HAVE A NICE DAY!!!

0 comments:

 
Real Time Web Analytics