December 20, 2010

Rizqullah and McDonald...

McDonald....nama yang sangat popularkan....bagi pengemar burger,disinilah mendapatkan burger yang pelbagai rasa...selain tu ada gak bubur,nugget dan jugak ayam goreng di Mc Donald...siapa yang pernah merasa Mc Donald pasti nak lagi....dan yang terbaru Prosperity Burger yang hanya keluar bila menjelangnya perayaan Tahun baru Cina...juga menjadi kegemaran warga Malaysia...sedap ke???hehehe...bagi mama bolehlah sampai buat mengidam...hahaha..teringat dulu mengidam nak makan prosperity burger masa early stage mengandungkan Rizqullah....luckily that time is the last day of prosperity burger saled at McDonald restaurant...sanggup ni tengah malam kuar umah just nak makan prosperity...bukan banyak pun,dapat satu suap pun cukup...gatalkan....


Tapi itulah cerita Rizqullah masa dalam womb mama,memang rezeki dia dapat apa yang dia nak...alhamdulillah...itu jelah cerita mengidam mama Rizqullah...huhuhu..sib baik prosperity burger je..kalau nak daging rusa dan bagai2 lagi...mau pengsan ayah cari benda yang entah2 apa2 tu...hehehe...okaylah,bukan nak citer pasal mengidam nih...tapi nak citer anak En Redzuan yang dah pandai makan McDonald...heeeee...sabar jelah ek...suh makan bubur x mo,sibuk nak makan fries,nugget dan lelain...konon cam dah besarlah yer anak mama ni...tak per,mama bagi je Rizqullah nak makan apa...just to make sure yang selera makan Rizqullah tak terbantut...selera makan ni penting dalam memastikan tumbesaran Rizqullah...

Okaylah...x mo citer panjang lagi dah...jom layan dulu gambar2 yang sempat mama captured dan edit...

Zaasssss...

Rizqullah tengah mamam bubur ayam McDonald...
One of his favourite dish kat McDonald...

Wajah puas hati dapat makan Mc Donald poridge...
Sambil tu...tangan pegang fries...
Sabar jelah anak mama ni...like Father like son betul...

Dan sebelum balik...Rizqullah meet Mr Ronald Mc Donald...
"Hi,Mr Ronald...tak penat ke duduk sini asyik senyum je??"

Okaylah Mr. Ronald...saya nak gi tengok show abang Adam...
Nanti kita jumpa lagi yaaa...
Duduk sini baik2 tau...jangan lari mana2...
Nanti saya datang lawat lagi...

Inilah pula akibatnya bila terlebih makan Mc Donald...
Tak mahu langsung didokong atau dipegang...
Haih...sabar jelah dengan anak En Redzuan nih...

Rizqullah sibuk exploring keliling pentas tu...
Sib baik mama ada banyak pembantu yang
boleh tengok-tengokkan Rizqullah...
Pantang lepas dah budak ni sekarang....

While waiting Abang Adam....
Rizqullah nak pose kejap atas pentas...
Hehehehe...
Muka dah ngantuk tu sebenarnya...tapi sangat degil bila suh tido...

Okay...itu jelah sikit update Rizqullah with McDonald...huhuhu....kalau boleh mama memang tak mahu galakkan sangat Rizqullah makan McD selalu sangat...sangat tidak menyihatkan coz McD banyak sangat perisa yang tidak sepatutnya...sebaiknya makan masakan di rumah je...lebih menyihatkan..

Cukup dulu bebelan mama Rizqullah kali ini...Till my next entry,salam sayang dan salam ukhwah untuk semua..

Have a nice Monday!!!

4 comments:

Hidayah said...

ptg ni nak g Mc Donald makan prosperity hehehe

LyNn HaMzAh said...

bila la lynn nak makan prosperity nie...huhuhu...

Maslina Rosdiana said...

Hidayah,

Heheh...penangan properity burger...sedapkan..

Selamat menjamu selera ya...

Maslina Rosdiana said...

LyNN,

X per lama lagi burger tu ada...CNY bulan 2 kan...so,ada masa lagi nih..

 
Real Time Web Analytics