December 28, 2010

Rizqullah @ KLIA....

First time Rizqullah menjejakkan kaki ke KLIA,Sepang....sejak lahir sampai sekarang ini lah baru Rizqullah dapat jejakkan kaki ke KLIA....this is first experience jejak kaki kat sini...so,mama kenalah capture dan abadikan di sini untuk kenangan di masa hadapan dan buat tatapan anakanda mama....Rizqullah ke KLIA sebab nak sambut kepulangan Uci dan Pak Su Rais dari Tanah Suci Makkah...on last 5 December 2010...**huhuhu..entry tertunggak lagiiiiii...**


Nak tahu pukul berapa Rizqullah berada di sini...heeeeee...pukul 2 pagi Rizqullah berada di KLIA...kesian anak mama kena bangun tengahmalam hari tu dan tunggu Uci balik sama2 ngan mama dan semua...tapiiiiiii yang buat mama lagi sayang kat Rizqullah ialah....Rizqullah sooooo behave samaada dalam kereta mahupun ketika di KLIA....biasalah,berlarian sikit ke sana ke mari bagi baby age Rizqullah ni...bagi mama that's a small matter...Rizqullah is experiencing dan exploring world with his own way...


Okaylah....let's picture tell the story in details...


 Sampai-sampai je kami bertemu dengan Makcik Zarina and Family...
They are here to fetch Mak De@Uci De...
Ni kami berjumpa kat area2 carpark....

The moving escalator....
Penyambung antara carpark dan terminal....
First time Rizqullah seing this...

The 'rombongan'....
Headed by Rizqullah....
Alahai...ciannya anak mama...
Sedihnya muka sbb kena bangun pagi2 yer...

Pakcik Pahmi yang dah lama menanti di ruangan menunggu....
This is mama uncle...adik kepada arwah angku Rizqullah...
Rizqullah akan panggil dia as Angku Pahmi...
He's always punctual dan tak suka orang lambat2 yerrr....
So,siapa kerja bawah dia...
make sure your time management is tip-top...

Jadual ketibaan....
Seeeee....delayed tu...grrrr...sabar jelah,sepatutnya 
Uci dan Pak Su sampai pukul 8 malam...
Tapi delayed due to birokrasi kat Jeddah

Rizqullah yang sedang blurry due to baru bangun tido...
**Where am i?????****
Asal bangun tido je dah ada kat tempat lain....
Hihihihi....

Rizqullah with mama...
Yeeeaaa!!!atlast Rizqullah terlepasdari buggy....
Walaupun penat mama dan semua mengejar 
Rizqullah yang berlarian sana sini...
Tapi mama happy sbb Rizqullah happy dapat berlarian sana sini...

My cheeckilious son...
Who always make me smile with his smile...

Rizqullah and mama lagiii....
Mama dah macam bodyguard Rizqullah...
Mengekor ke mana je Rizqullah pegi...
Takut wooorr...nanti ada plak yang nak menculik...
Kenalah berjaga-jaga....siapa x sayang anak kann...

Mereka yang menanti ketibaan yang tersayang...
Ramai kannnn???
Semuanya berdebar-debar nak lihat wajah 
yang tersayang tiba dari tanah suci...

While waiting Uci and Pak Su keluar dari arrival door...
Mama sempat bawak Rizqullah jalan2 shoot picas sikit...

Akhirnya...muncul jugak wajah yang kami tunggu2...
At 3.30 am,6 December 2010...
Uci dan Pak Su Rais safely arrived from Makkah...
After 45 days performing haj and umrah at Makkah...
Alhamdulillah...syukur to see them both...

Family picture dulu....
Tapi ini pas adegan peluk dan menitiskan air mata kesyukuran...
Mana mama Rizqullah...ops,yang tukang amik gambor nilah...
Mama Rizqullah....

Mereka juga kami nanti2kan...
Mak cik Intan,Pak Cik Jamal dan Makde...
Alhamdulillah....semua selamat kembali pada kami...

Sebelum pulang....
Bergambar dulu....
Aklan and Halimah's family...

Dannnnnn...adegan yang tak boleh mama simpan...
Dan ternyata Rizqullah memang rindukan Uci dia...
Tak mo langsung mama susukan dia...
Tapi dia minta Uci yang susukan dia...
Haihhh...sabar jelah,nak gak uci yang ribakan dia...

 Alhamdulillah....setelah 45hari menanti kepulangan mereka...akhirnya mereka pulang dengan selamat kepada kami kembali...thank you Allah swt...kini gelaran Haji dan Hajah untuk mereka...paling best adalah Pak Su Rais...at age of 16 years old...His now Haji Muhammad Rais bin Mohamed Roslan....alhamdulillah...rezeki dia tuk mengerjakan haji di usia yang muda...

Till my next entry....salam sayang dan salam ukhwah untuk semua....

Have a nice day!!!

5 comments:

Marsha~ said...

touching sangat... nak2 part Uci dia bagi dia susu tu....

Ita said...

aah.. ita pun sependapat ngan marsha..bergenang ayer mata. windu sgt rizqullah kat uci dia..

JUE said...

Setuju jugak ngn Marsha~ & Ita. Touching you....

*Mama Rizqullah dh nmpk susut sket la...mesti penat sbb selalu kena main kejar2 ngn Rizqullah kan? =)

afzan said...

rizqullah seronok nampaknya di KLIA tapi lagi seronok bilamana dapat bertemu ucinya

@mi_RuL said...

nice pix...touching gler...

 
Real Time Web Analytics