December 9, 2010

Seaferer's meet up: Keranamu Keropok Leko...

Yippppppiiieee...after months berkenalan dan berkomen-komen dalam Facebook(FB) dan selalu mendengar berita melalui suami2 kami...akhirnya berjumpa jugak...semuanya kerana keropok leko...hihihihi...dah lama gak baca status Kak Win mengidam nak makan keropok leko dari Terengganu...dan entah camne...mama Rizqullah teringat pasal hal tu...sbbnya pagi sebelum tu....mama bukak FB,cam biasa...bukak pakai HP je kat opis...jangan harap dapat guna line Maybank...huhuhu...dan status yang paling atas adalah status terbaru kak win...terus kepala zaaassss...teringat kak win nak kopok leko sbb baby dalam womb teringin nak makan...hihihihi.....


Tapi sedapkaaann kak win keropok dari Terengganu ni...nak specific lagi....kopok leko dari Batu Rakit@Losong...perghhhh!!!terbaekkk beb!!!lain bangat dari yang ada di KL nih....rasanya padat dengan ikan dan walllah!!!melelah air liur....kerana dikau keropok leko...kami bertemu...hahaha...boleh tak letak camni???hihihihi...


Okaylah....seperti biasa....tiada meriah dan happeningnya entry mama Rizqullah tanpa gambar2 yang di ambil di ketika pertemuan yang tidak dirancang ini....inilah yang dikatakan,jika dah rezeki nak bertemu...


Zaasss...layan dulu picas2 yang selected je....


Kak Win with the kids....
Rizqullah plak syok dah dapat main dan bertemu 
dengan Kakak Nurin dan abang Muqri....

Weee...dah jadi macam nursery rumah....
Anak2 syok main...
Meanwhile...mak ayah syok gosipping...opssss!!!
Heeeeeeeeeee.....

Tengok tu...anak2 tak heran dah mak bapak dorang...
Yang paling best ialah....
Rizqullah happy dapat geng main2 malam tu....
Tak ingat nak tido langsung dia...

The kids...
Rizqullah busy with his toys...

Seee....abang and kakak dah posing...
Rizqullah plak sibuk kat belakang tu...
Tapi apapun,Rizqullah paham arahan bila 
mama suh dia duduk kat tengah2 tu...
Soooo clever lah anak mama ni...

Dan sebelum pulang...
Gambar untuk kenang-kenangan...
Ni tengah setup nak bergambar...

Take one....

Take two....
Alamak...badan ayah Rizqullah slim sikit plak..
hihihihi...
Dan anak-anak semua pandang camera...Cunsssss...

Ibu's with anaksssss....
Muqri tengah sibuk check dapat apa ek...
Hihihihi....

The ayah's...
Mana adil!!!!mana anak2 ni???

Okaylah....cukup dulu update entry tentang perjumpaan warga laut ini...sesungguhnya tak rancang pun untuk bertemu dan bermesra...apapun,sangat happy dapat berjumpa jugak akhirnya mama Rizqullah with Kak Mazuin yang sangat2 sporting tu....very gentle je dia...mama memang salutelah pada Kak Win sbb jaga sensorang 2 orang anak dia...and with one in the womb...tiada sedara-mara pun duduk dekat dengan dia....walaupun selang 2-3 rumah....and she survive to take care everything while her husband is away more than 3 months!!!more than 3 months okay!!!tak der pun nak mengadu domba kat mana2 mahupun mengeluh...memang mama tabik hormat pada kak win sbb berjaya melalui segalanya seorang diri...

It's fascinating and wonderfull to share all the experience together....walaupun hidup mama Rizqullah ni tak lah sesusah mana(i'm lucky to have all my loves one together with me...while ayah is away...)...tapi mama Rizqullah dapat memahami sudut hati Kak Win...lagi2 kena menjaga berseorangan anak2 yang sedang membesar bersama kerjaya yang kena maintain jugak...pasti satu laluan yang mencabar..kalau setakat satu anak tu...pleaselah,tak yah lah nak tarik simpati orang sangat....agak2lah sikitkaaannn....itu sebabnya mama Rizqullah tak selalu pun mengeluh di sini mahupun di FB....sbbnya I've choose this is my way of life...so,I have to face it, even though is very tough and hard...lagi pun ayah dah pesan...tak perlulah nak mengadu domba dia FB mahupun di blog...nak ngadu2..call je dia direct...his ears is there for me...kalau ayah di tengah lautan...mama akan cuba busykan diri dengan tugasan dipejabat...dan tunggu till my hubby is available...actually,life is simple...kengkadang manusia ni je yang suka nak sukarkannya...tak perlulah nak sukarkan hidup,just make it wonderfull sudah...

Opsss....terpanjang plak entry mama kali ni...ni semua gara2 eksited nak share pengalaman bertemu warga laut..hehehe..maklumlah dunia mama Rizqullah is so different dan tak campur sangat hal2 orang laut ni...tapi yang pastinya...bila bertemu,mama Rizqullah pasti nak tahu camne wifey2 yang lain menjalani hidup mereka...bertukar2 pendapat dan pengalaman...

Okaylah...cukup dulu...nanti bila punya masa lagi...mama akan update...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah...

Selamat bertugas!!

6 comments:

HaninFarshid said...

yups! setuju sangat2....we must be strong for him...sebab kiter dah pilih nak jadi wife seafarer :)be happy with our lives...

a big clap to kak win....she's a very strong lady,wife and mother....im soooo proud of her.....hanin rasa hanin tak sekuat dier ;)

sigh! bestnya keropok lekor....memang keropok lekor batu rakit sedap....last hanin rasa that was 4 years ago i think masa time my hubby buat 2nd class kat instep..huhu! teringin lak nak makan...

take care,k ;)

Maslina Rosdiana said...

Hanin,

Betul tu...memang sangat terharu jumpa dia dan berkongsi pengalaman dengan dia...mmg salute sbb dia sengsorang jaga anak2 yang sedang lasak tu...dan paling best,jarang sangat leh baca status dia kat FB tu cakap kesukaran hidup dia...

Saya ni plak mmg jarang sangat campur wifey org2 kapal,sbb saya ada clan saya sendiri...itu yg bila jumpa mmg salute habis kat dia..

Hanin nak ke keropok leko batu rakit...nanti saya suh hubby saya beli extra...kalau naklah...this weekend dia balik dari Ganu and x akan gi sana lagi pasni..heeee...

Marsha~ said...

sejuk2 ni kalau dapat kopok lekor panas memang best kan????

Maslina Rosdiana said...

Kak Marsha,

Memang sedap hingga menjilat jari...hehehe..itu yang baby dalam womb tu teringin sangat nak kopok leko..hihihi...

SOFIAH SAKINAH said...

huhu...kak mas...sonok bc entry ni.
alhamdulillah..rizqullah dpt kwn baru..
mama rizqullah juga diizinkan Allah bertemu kwn senaseb :)
mga terus dikurniakan kekuatan dlm menjalani pelaksanaan takdir dari ILAHI.

InsyaAllah..moga kita diizinkan utk bertemu dgn insan2 istimewa dlm hidup kt. amin..

Maslina Rosdiana said...

Sofie...thanks singgah sini...

Syukur dapat jumpa kak win,selalu dalam FB je berkomen-komen...now dah jumpa live...mmg dia sangat toughlah...even kak mas pun x segigih dia...walaupun mencuba,kadang2 berderai gak air mata...

 
Real Time Web Analytics