December 22, 2010

Spot Check!!

Spot check!!!spot check!!!!OHHHH NOooo!!!!siapa pulak yang nak buat spot check ni????jeng...jeng..jeng...hehehe...tak der siapa pun...it's just Rizqullah doing some spot check at our house before Uci arrived from Mekah on last 5th December 2010....hohoho..rumah kena bersih coz uci nak balik...x mo bagi dia serabut tengok keadaan rumah....dalam umah mmg dah ready,dah tukar cat kaler baru...nak tahu warna apa??heeee...kenalah datang umah ek...


Tapi yang pastinya warna yang tak boleh Uci bayangkan...hehehe...since kawasan dalam dah ready,kawasan luar pun kena jugak bersihkan...so,mak ngah,mak lang and Rizqullah is busy doing spring cleaning at the house compound...to make sure everything is looking good when uci is back at home...maklumlah,home sweet home kan...


Dah...dah cukup dulu ngan coleteh mama ni...let's picture tell the story...camne inspector sahab buat spotcheck kat kawasan rumah...


Layannnnsss...


Inspector sahab ada teman sekali...
Inspection sedang dimulakan...

Tengok tuuuuu....sibuk kan dia buat inspection...
Aduuuuuhh...anak mama ni,beriya je dia buat inspection...

Check keliling kawasan longkang pulak...
Yang pasti anak kucing tuuuu tetap menemani Rizqullah...

Yeezzaaaa...inspector sahab dah jumpa sampah...
Huaaa...sekarang ni sampah sebesar zarah pun Rizqullah nampak...
Sabar jelah...sekarang ni mama kena pantas dari Rizqullah...

Aduhai...anak maam ni...
Simpanlah lidah tu...
Kalau buat apa2..mesti lidah terjelir sikit...

Hmmmm...gatal plak terlinga ni...
Apa lagi ek nak bersihkan nih???

Mak Lang...kasut ni tak mo buang ke??
Dah buruklah...kita beli kasut baru ek??
Rak kasut ni x mo cat kaler baru ke

Okay mama...kasut2 lama dah dibuang...
Nanti rak kasut ni kita letak balik kat depan ek...
Hmm...dah 90% siap dah kemas kat luar ni...

 Yeaaaa!!!!dah siap dah mama...
Leh Rizqullah main kejar2 plak ek kat luar ni...
And one big smile for mama...

Spot check is done by Rizqullah!!!!yeeeeaaa!!!now house is ready for Uci to come back..harap2 uci tak terkejutlah with the suprise ready for her...Thanks to Mak Ngah,Mak Lang and Mak Teh for make over the house again...we'll see later whether uci will like it or not...

Errmmm...apa yang make overnya???jeng..jeng..jeng..adalah ek..x leh nak share kat sini...tapi yang pasti Rizqullah dan mama tolong gak...tolong sibuk dan tolong tengok...muahahaha...mama tak dapat nak tolong coz kena jaga dak kenit nih...huhuhuhu...kalau tak jaga mau abis cat tumpah satu rumah dibuatnya...maklumlah sekarang ni dalam stage exploring and learning...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a nice and magnificenr day!!

8 comments:

Pearl Kaz said...

waah! rizqullah sgt comel bile pakai topi tu.. lg comel bile kucing tu pun menyibuk ikut rizqullah buat spotcheck...hihihi~ nnt uci balik, tutup mata dia sblum masuk rumah. pastu ckp, "surprise, suke tak? suke tak?" gaya eric leong. hihihi

cik auna said...

comelnye dye .. :)...

Maslina Rosdiana said...

Hi Pearl,

Terima kasih...itulah meow tu teman Rizqullah,tapi meow tu dah x der...sbb dia sakit haritu kena sepak ngan Rizqullah...huhuhu...mana Rizqullah pegi mesti dia ada sama...

Huhuhu..x sempat nak buat camtu kat uci..sbb seme dah penat...tapi dia senyum lebar tgk umah dia dah warna lain...

Maslina Rosdiana said...

Cik Auna,

Thank you dear...mama dia yang kembang vontotsss...

nani said...

hehe klaka owh rizqullah wat pemeriksaan berkala ;p

haNem said...

comel nyer...suke tengok..senyum sangat comel..kirim cubit pipi sikit boley??hihi

Maslina Rosdiana said...

Nani,

Huuuuu...sibuk je tau anak aku tu...pastu suh makcik2 dia angkat itu ini suh alihkan...

Maslina Rosdiana said...

Hanem,

Boleh je kirim cubit...heee..nanti mama dia tolong cubitkan pipi dia....

 
Real Time Web Analytics