December 21, 2010

Testing...testing..new gajet..

Yippppieee!!!ayah bagi green light kat mama tuk beli gajet baru....alhamdulillah...suka-suka...walaupun x canggih mana,tapi latest teknologi,itu je yang penting and this camera leh buat HDR...yippie lagi!!!!mesti ramai yang cakap mama pakai D90,sbb that's the latest(tak lah latest sangat,teknologi 3 years back) and the most popular DSLR brand...tapi apapun,i'm stick with my previous brand..cuma upgrade sikit je...uhuks...budget x der lah...kena menyimpan demi masa depan...

Hmmm...kalau dah ada gajet baru dah tentu ada mangsa tembakannya...siapa lagi kalau bukan anak kesayangan mama lah yang jadi mangsa tembakan lensa kamera cabuk mama ni...so,apa lagi...jom tengok camne hasil gajet baru ni...dan selepas ini...semua gambar2 dalam blog ini adalah hasil tembakan gajet baru...thanks to ayah again...

Jom tengok dulu hasilnya...

Bangun-bangun tido dah jadi mangsa tembakan...
Cian dia mata tengah sembab dah kena posing depan camera...

Sila abaikan seluar dan baju yang tak match...
Bangun tido...biasalah kannn...
Muahaha...

Wajah anak mama yang baru bangun tido...
Bangun tido je dah start menyelongkar bilik...
Haihhhhh...sabar jelah ada anak lelaki sorang ni...
Ni kalau ada adik,mau dua2 menyelongkar sesama...

Lagi sekali mama nak ucapkan terima kasih pada ayah sbb bagi green light tuk mama beli gajet baru ini...Love you so much my lovely and romantic hubby....you are the best husband ever,walaupun ditinggalkan berbulan demi mencari rezeki demi kita sekeluarga...you tetap the best hubby ever,syukur dipertemukan dan dijodohkan dengan you...**ini bukan puji sbb dapat gajet baru ek...ini ikhlas puji**

Okaylah....rasanya cukup dulu...nanti mama update lagi...heee..mesti ramai yang tertunggu wajah Adam AF2 kuar kat blog mama ni...insyaallah,nanti ek mama update...kena touch up sikit gambar Adam,sbb sweating...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a nice and beautiful day!!!

12 comments:

Mama Qiestina said...

oklaaa tu mas gambo tanteek :)

pasni siaaaplah rizq jadi model mama dia.ehehe.

Maslina Rosdiana said...

Yat,

Kamera cabuks je...x derlah mahal cam D90,murah lagi dari D90 Yat...huhuhu...

Dari sejak azali dia dah jadi model x bergaji mama dia..hehehe...soon,insyaallah...tambah sorang lagi model x bergaji..hehehe...

Idalara said...

Alhamdulillah dpt gaklah kamera..
akak ni harapkan camera hp je lah.

ibu_BatRiSya @wardah said...

nak gak beli DSLR...hmmm wishlist!

Maslina Rosdiana said...

Kak Ida,

Alhamdulillah,itulah sib baik hubby nak gak bagi green light...kalau x camera HP jelah yang digunakan..

Maslina Rosdiana said...

Wardah,

Beli-beli...sekarang tgh SALE,leh beli...hehehe...

Marsha~ said...

wah wah wah... mantap eh.. barang baru ape pon mesti bagus punye... hehehe

Maslina Rosdiana said...

Kak Marsha,

Huhuhu...barang je baru...tapi x ler canggih mana...maklumlah,bukan orang senang...kalau kayo ni mau rembat yang belas ribu-riban...hehehe..

Mama Qiestina said...

hek ele jgnlaa cakap gitu mas..yat punye on cabok jee tu..standard lens jee.asal bole pakai jee..maklum bukan org senang.hihihi.

tak kisah kamera ape, yg pntg skills kan.tu cun dah tu bole wat kenangan terindah :)

Nur Syazana Ramli said...

saya tgk blogger yang dah kawen msti selalu cerita pasal anak.. sy lom tiba masa nya lagi tapi insyallah kalau tiba, mesti sy pun akn slalu cerita kan? kiutt!!

Maslina Rosdiana said...

Yat,

Itulah...yang penting skill capturing the moment...camera no 2,kalau dah terror..camer camera pun leh captured yang terbaik...

Tapi kalau camera best..lagi best gambar dia...

Maslina Rosdiana said...

Syazana,

Hehehe...inilah ibu zaman sekarang...seme pasal anak captured kat dalam blog...dulu2 diari pun belum ada lagik...

 
Real Time Web Analytics