December 30, 2010

Yeah!!Kita Juara!!!

First and foremost....congratulation to our national football team for winning the AFF Suzuki Cup after 14 year of trying to bring back the cup back to Malaysia...akhirnya berjaya juga membawa balik Piala Tersebut setelah dapat mengalahkan pasukan Indonesia dengan agregat 4-2(Malaysia = 4 dan Indonesia = 2)...the first half of Final yang berlangsung di Malaysia...ayah,mak lang zetti and Pak Su Rais manage to watch it at Stadium Nasional,Bukit Jalil...where at the game Malaysia win with 3 - 0..selepas kemenangan pasukan bolasepak Malaysia,Perdana Menteri Malaysia telah mengumumkan yang hari Jumaat adalah cuti umum...yippie!!!!di situ...mama dapat spend masa with ayah and Rizqullah....


Semalam je ayah dan Pak Su tak dapat tengok bola coz kitaorg gi shopping ke OU...Pak Su mencari baju bajan,Mak Teh mencari novel-novel dia dan kami pulak...shopping baju and toys...walaupun apapun,di OU pun ada screen besar dan jugak TV yang menayangkan perlawanan bola sepak ini...so,sambil2 shopping pun ayah dan Pak Su will drop by kejap tengok status perlawanan bola sepak Piala AFF Suzuki ini...so,every second and minutes they still updated with the score of this match....


After shopping...dapat lihat di jalan2raya rakyat Malaysia yang gembira menyambut kemenangan pasukan Malaysia...di sana-sini dapat lihat remaja2 mengibarkan bendera Malaysia...even kat dalam OU pun ada gak yang tawaf OU sambil berlarian bawak bendera Malaysia...how cool is that??syok lihat semangat rakyat Malaysia ini....


Dan cakap pasal semangat...jom tengok video kegembiraan rakyat Malaysia...video ni mama amik dari FB one of Mak Lang frens...best tengok semangat mereka...jom layan dulu...


video
1,2,3....MALAYSIA!!!
**Credit to Mak Lang fren for this video...**

Dan tak kurang jugaknya penyokong cilik ini....dia pun sokong pasukan Malaysia...
Tau plak bila orang cakap "Gollllllllllllllll!!!"...
Dia pun ikut sama...adeehh...sorang lagi kaki bola...

Tahniah pasukan Malaysia atas kejayaan anda...
Tak sia-sia saya suh ayah belikan jersi ni...

Errrr...PM declare esok cuti yer mama...
Yippie!!!esok mama leh bawak saya jalan2...
Kita nak gi mana esok mama???
Kita beli hadiah tuk adik Alya yer...
Hari Sabtu nak gi bezday party dia kat  Bangi...
Rizqullah tak sabar nak jumpa Kizkiz and auntie Yana...

Daaaannn Yeaaaa!!! sekali lagi sebab esok,Jumaat bersamaan 31 Disember 2010...PM telah pun mengumumkan esok adalah cuti umum untuk Malaysia di atas kejayaan pasukan bola sepak Malaysia....Yeeeeaaa!!!!tahniah untuk pasukan Malaysia dan jangan bersedih untuk pasukan Indonesia...walauapapun yang terjadi,kita masih serumpun...bola itu bulat,kalah menang dalam adat bertanding...

Okaylah...rasanya cukup dulu update kali ini...insyaallah,nanti mama update lagi dan melawat kawan2 yang tinggalkan jejak kat shoutbox tu...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a nice day today!!!

4 comments:

Bayah said...

Tumpang bangga dgn team M'sia...I lost 10 kg in few months. Nak tau magic of Premium Beautiful, visit mine... :-)

ARIFFDA said...

semangan betui rizqullah :)

Maslina Rosdiana said...

Bayah,

Yeah,berbangga akhirnya mereka dapat jugak menyumbangkan sesuatu untuk negara...

Wow!!10 kg tu...hehehe...

Maslina Rosdiana said...

ARIFFDA,

Ayah dia yang semangat bola...anak pun ikut sama...sib baik x angkut gi stadium sama...huhuhu

 
Real Time Web Analytics