July 31, 2010

I'm sorry...My Dearest Son...


Tiap hari,bila mama pergi kerja...hanya satu niat mama...
nak cari rezeki tolong ayah dan cari rezeki tuk anak mama...
Tiap hari mama berdoa semoga susu mama sentiasa 
cukup untuk anak mama yang sorang ni...
Permata hidup mama...
Yang menceriakan hidup mama dengan senyuman dan gelak tawanya...
Tika ayah tiada di sisi mama...

Tapi last 3 weeks...mama dah kecundang...
Mama dah x dapat lagi nak penuhi keperluan Rizqullah yang memerlukan 
susu sekitar 20 oz-25 oz sehari(waktu mama bekerja)...
Starting last 3 weeks...Rizqullah dah start minum susu formula...
Campur ngan susu ibu jugak tuk waktu mama bekerja...
Walaupun begitu sayang...mama still trying my best to give you susu ibu...
The best susu ever...
yang cukup segala vitamin yang diperlukan oleh anak mama ni...

I'm sorry my dear son,mama tak dapat nak penuhi kehendak Rizqullah...
This lately anak mama ni banyak sangat nak makan and minum...
Mungkin sebab nak membesar dan aktif ke sana sini...
Ada je activity yang anak mama ni nak buat...
Mama pulak semakin hari semakin sibuk dan stress di pejabat...
Mungkin ini jugak menyumbang kepada kekurangan susu mama..

Walauapapun sayang...mama tetap bagi apa yang mama ada sekarang ni...
Mama nak anak mama tetap dapat yang terbaik dari mama...
Walau apapun berlaku...mama nak anak mama sihat...



Semoga anak mama menjadi manusia yang beriman dan berjaya dalam apa jua yang dilakukan...mama dan ayah will love you forever...

Okay...cukup dulu luahan hati ibu ini...just tuk coretan anak yang tersayang ini..

Have a nice Saturday...

July 30, 2010

Tampar bola ke,bola tampar???

Waaa...ada tournament tu...itu adalah plan asal..tapi sudahnya jadi game suka2 je..sbb last minute ramai yang terlajak tido...maklumlah pagi Sabtu tu hujan...jadi lagi sedap peluk bantal dan berselimut atas katil kat umah disamping yang tersayang...hehehe...


Tapi tournament@game tetap berjalan...sbb ada yang hadir tuk memeriahkan game ni,still masih bergumbira bersama...yang penting semangat kesukanan yang ada didalam diri masing2...masing2 gak nak tunjuk skill main volleyball...hehehe...


Okay..berbalik pada cerita volleyball ni..last Saturday mama dan ayah manage to bring Rizqullah gi tengok tournament volleyball antara IT's Department...mama saja je datang nak amik2 picas...jadi penyokong tuk team loans disamping niat yang sebenarnya nak bawak my little prince gi tengok Tasik Titiwangsa...tempat mama dan ayah naik "Eye on Malaysia"...dulukan ada kat situ...tapi sekarang dah pindah ke Melaka...


Okaylah...tak mo citer panjang...biarlah segalanya diceritakan oleh gambar...


Rizqullah sangat teruja tengok bola...
Tapi dia pelik kenapa bola tu di lambung-lambung...
Selalu dia tengok orang sepak je bola tu...
**Penangan Pak Su dia yang selalu main bola sepak depan dia...**
**Sekarang ni anak mama pun dah pandai sepak2 bola...**

Antara aksi pemain2 profesional...
Masing2 tunjuk skill tu...
Ada siap keluar skill sepaktakraw lagi...


Some nice momentos yang sempat mama captured...


Anak dan ayah....
Ni pemain simpanan...
Rizqullah sampai terngang..nganga tengok orang main volley ball...



Tuan photographer yang capturing all the momentos...
Tapi tak sedar yang mama Rizqullah sudah capture dia anak beranak...
Elok je duduk berderet camtu..
Pastu sama kaler plak..
Soooo nice....


Buah hati mama dan ayah yang terpinga2...
Kenapa bola tu di lantun-lantun...
Kenapa dorang tak sepak bola tu...
Sangat behave pagi tu...
Syok sekarang ni bila bawak Rizqullah jalan...


Ayah pun nak tunjuk skill jugak...
Tapi bola kuar courtlah...
Hehehe...


Antara isteri2 yang menunggu suami2 mereka...


Last but not least...
Picas mama dan Rizqullah bersama...
Asyik gambar ayah dan Rizqullah je...
Mana adil kaaaannn...
Mama pun nak gak..

Okaylah...ni antara activity kami last Saturday...pagi2 dah kuar umah tengok orang main volleyball...sambil menghirup udara di Taman Tasik Titiwangsa...Dan Rizqullah cam biasa...memang sangat suka kalau mama dan ayah bawak dia jalan2...

Taaaapiiii...hujung minggu ni ayah tak der ngan kami...huhuhu...mama tak tau nak buat apa weekend ni ngan Rizqullah...tapi dalam kepala dah pikir nak gi kedai cari buggy tuk Rizqullah...satu buat letak kat umah...satu lagi dalam kete dan untuk travelling...kalau leh mama nak cari yang ringan dan senang tutup...maklumlah..mama berdua je ngan Rizqullah kalau naik flight nanti...so,to make mama life's easy...kenalah beli buggy yang compact dan ringan..hmmm....manalah nak cari ni???ada suggestion x???

Okaylah...nanti bila2 rajin...mama Rizqullah sambung lagi activity hari minggu kami...ni baru belah pagi je...ada lagi yang kami buat pas balik dari Titiwangsa ni...

Till my next entry....salam sayang dan salam ukhwah untuk semua..

~~Have a nice and blast weekend with the loves one~~

July 29, 2010

Alahai..ciannya anak nyet ni...

Kesian anak monyet ni kena buli ngan Rizqullah...
Macam2 aksi anak teruna saya ni...
kalaulah yang dipegangnya tu anak kucing...
Agak2 apa yang akan berlaku pada anak kucing tersebut...


Tapi sebelum tu..jom tengok aksi Rizqullah ngan anak nyet..
Sambil tu...cuba bayangkan kalau anak nyet tu..
Jadi anak kucing yang comel tu...
Hehehe...tapi anak nyet tu toy je...
Bukan real pun...


Layaaaaannnn....

Rizqullah with anak nyet warna oren...
Hehehe..bukan real pun...
Mainan je...

Okay..selepas tu Puan..puan semua..
Kita letak anak nyet atas peha sambil borak2..
Tapi tangan jangan lupa pintal2 ekor anak nyet tu...

Okay..selepas posisi tangan dah cantik...
Apalagi...jom makan...
Tapi yang penting eye contact kena ada 
ngan orang yang kita tengah borak tu..

hmmmm...yum..yum...
Amik ko anak nyet...geram aku...
Hehehe...

Kita gigit dia lagiiiiiiiiiii...
Geramnya...muka anak mama ni ngan ekor nyet tu...

Kita stracthkan plak ekor dia yaaa...
Camni caranya...
Pastu gigit....
Nyum...nyumm..nyummmmm,,,

Dah sudah gigit...
Kita timang2 anak nyet tu...

Pastu...sorry mama...
Rizqullah buat demo je...
Bukan nyet betul pun kaaaannn...

Haaa...inilah sebabnya mama tak pernah bagi Rizqullah pegang kucing...jadi cam anak nyet tu karang...abis seme pun dia nak gigit...pastu tarik2 camtu...sorry ya sayang...mama pun sayang kucing mama yang nama Acha tu...mama tau Rizqullah geram sangat ngan ekor Acha yang kembang setaman tu...tapi bila anak mama dah besar sikit...nanti mama bagi ek pegang Acha...itulah kucing kesayangan mama...mama tak  mau Acha disakiti...dan mama pun x mau Acha cakar anak mama kalau Rizqullah buat kat Acha cam anak mama buat kat nyet tu...

Okaylah...cukup dulu tuk kali ni...panjang plak menaip arini...hehehe...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

~~Take care and have a nice day~~

July 28, 2010

Honda...The power of Dream....

Suka sangat bila this advert appear kat bog mama Rizqullah...advert from Honda...
Thanks Nuffnang for running this campaign in my blog page...
Really like it...becoz...

Sila scroll bawah sikit kalau nak tau naper mama Rizqullah suka advert ni...
Like it becoz....

|

|

|

En Suami pun guna kete Honda...tapi Honda City jelah ek...
And this carlah yang selalu bawak mama tuk cari rezeki ke Kuala Lumpur...
Kalau tak der kete ni...kete angkulah jadi mangsa mama rembat tuk drive ke KL...
Dan jugak kete ni bawak Rizqullah jalan2...
Bawak ayah ke Kuala Terengganu...
Banyak sungguh bakti kereta ini walaupun baru 
setahun lebih berkhidmat pada kami...
Terima kasih Cik CITY...
atas khidmat anda...

Terima kasih juga kepada suamiku yang menyediakan 
kenderaan yang sangat selesa untuk isterimu ini...
Love you so much...
Hope pas ni leh pakai kete yang agi besar...hehehe..
Maklumlah..anak makin ramai pasni..kete pun kena renovate sikit...

Huhuhu...apa kena mengena ek ni??**perangcangan masa depan...**

Till my next updates...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua..

Have fun and take care...

Ayah,mama...Rizqullah nak handphone pleaseeee...

Hohohoh...anak saya kecik2 dah minta handphone ni...camne nih???
Nak bagi ke tidak..
Dia nak cakap apa je...
Nak call siapa je...
Dia tau ke guna HP...
Ish...biar betul ni...
Rizqullah nak handphone...

Hmmm....jom tengok gambar2 Rizqullah tengah pow handphone dari ayah...

Ayah..Rizqullah sukaaaa sangat handphone ni...
Leh tak ayah belikan...
Ayah look handsome hari ni je...
Hari lain biasa2 je...
Hari ni je ayah extravaganza handsome...
Kalau ayah belikan...
Ayahlah lelaki terhandsome in the WORLD...
Hehehe...

Taaaaapppii..
Rizqullah nak macam handphone mama gak...
Leh tak ayah???

Ayah..oh ayah...
Rizqullah tengah tanya ni..
Ayah..jangan buat tak dengar plak...
Ayah tak handsomelah camni...
Rizqullah sorang je yang handsome...
Hehehe...

Heeeeeeeeee...sekian cerita pendek dari mama Rizqullah...saat tengok picas ni balik..tetiba terkeluar skrip sengal mama Rizqullah..hehehe...syok plak tengok aksi anak mama yang tgh mengepow ayah dia...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

~~Have a nice and beautiful day~~

@Subang Parade,Subang Jaya

Suatu masa dulu..inilah tempat yang paling glamour tuk shopping...sebelum tumbuhnya Sunway Piramid..One Utama dan macam2 lagilah shopping complex kat area Petaling Jaya ni...Subang Parade adalah satu tempat yang dikelaskan sangat happening satu ketika dulu...Tapi itu adalah kisah dulu kala...sekarang ni setakat nan ado je visitor kat situ...tapi yang bestnya..banyak lagi kedai2 yang hidup kat situ...yang penting tetap kelas gitu...


Last 2 week Saturday,ayah ajak mama dan Rizqullah gi jalan2 kat Subang Parade...ayah kata saja jalan2 kat sana...nak menggamit balik memori lama...memori masa dia keje kat Subang Parade dan jugak memori bercinta jalan2 kat situ...pastu shopping beg holiday kami kat situ...such a lovely memories we had there...miss it so much...


Erk...alamak..termasuk mode emo2 kejap yaaa...maklumlah pasni tak jumpa sang suami tuk hampir 2 minggu...tiap2 malam dok ngadap gambo dia dan gak bersms ngan dia...


Okay..dah mode emo2..jom layan selected picas yang mama Rizqullah rajin nak tepek di sini...hehehe...


Layaaann...


Ayah and Rizqullah...
Rizqullah on the stroller sewa from Subang Parade...
Only RM20 je..u can borrowed the stroller...
Sangatlah comfort this stroller...
Pas pulangkan..u'll get ur RM20 balik ya...
X yah nak bawak stroller bagai gi sini...
Pinjam je pun bleh..

The little boss...
Some how...mama suka picas ni...
Rizqullah macam boss kecik je...
Bila duduk camtu dalam stroller tu...

Ooooo...ini kah sebenarnya niat ayah...
nak singgah Subang Parade...
Nak usha lensa rupanya...
Tak per..tak per..ayah beli....
mama yang shot picas seme...
both of you guys please become my model yaaa...
Hehehehe...

The king and the little prince...
Tengoklah gaya Rizqullah tu...
Macam baby dah umur setahun...
Padahal baru je 10 bulan...
Aduhai anak mama ni....cepatnya membesar...
Miss your gugu gaga time lah sayang...

Sangat lasak sekarang ni...
Dalam stroller mmg tak leh nak duduk diam...
Asyik pusing sana sini je...

One of the lovely picas inside the lift...

This is where an english couple approaching us 
and say something about Rizqullah...
"He's a beautiful boy"...
Hohohoho...kembang kejap mama dan ayah...
This is becoz...
Masa tgh tunggu food...Rizqullah keep smiling and waving 
his hand kat the english couple...
Which was sitting just infront of us...
Yeezzzzaa...semangat satu Malaysia sungguh anak mama ni...
Good job my dear son...

This is the beautiful boy...
Which mmg sangat friendly cam ayah dia...
Opsss...kenapa x macam mama dia??
Sbb mama dia sebenarnya pendiam...
Hanya dengan org yang tertentu je 
mama Rizqullah akan kepoh cam minah kapochi..

Hmm...panjang plak mama Rizqullah menaip malam ni...hehehe...tersenyum kembang hidung kejap bila teringat balik how's proud we are when the english couple came to us and saying good things about Rizqullah...Alhamdulillah....we have such a lovely son who makes everybody smile when meeting him...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah satu Malaysia untuk semua...

~~Take a good care and have a nice day~~

July 27, 2010

At Nenek and Atuk house,Shah Alam....

Last weekend sempat mama dan ayah bawak Rizqullah jumpa nenek dan atuk(this is ayah side)...actually every week pun singgah ke Shah Alam tuk bawak Rizqullah jumpa nenek and atuk dia...it's like a routine bila ayah ada kat sini...bila ayah tak der susah sikit nak ke sana coz Rizqullah cam ulat dalam kete and tak mo duduk car seat more than 10 minutes...aduhai,anak mama ni...


Susah tol mama nak gerak mana2 kalau Rizqullah dah mula meragam dalam kete...siap pusing2 lagi dalam car seat...haih,nakal gak anak mama ni dan banyak ..so,kalau mama nak jalan jauh2...mmg x leh sorang2 coz...Rizqullah mesti buat hal punya...huhuhu...


Uiks...alamak..termelalaut plaks kat sini...hehehe...


Okaylah...tiada lengkapnya enty mama Rizqullah tanpa gambar...


Passing Rizqullah...from Nenek to Ayah...
Coz tak biasa ngan nenek...
Rizqullah selalu meragam kalau balik umah nenek...
Rizqullah was raise by his Uci(nenek belah mama)...
So..sbb tu dia tak rapat ngan belah ayah dia..
But mama try to kenalkan and rapatkan 
Rizqullah with everybody...


Enjoying himself...
Taaaarrraaa...i see my toys bag...


Terima kasih ayah tolong bukakan...
Now I can play...Yippie...
**This is one of Rizqullah toys bag...
Rizqullah dah banyak sangat toys...
Sampai mama dah tak tau nak buat apa..
Most pun dah simpan dalam kotak**

Yang paling dia suka...
Donut biru...hehehe..
Mesti nak gigit je donut biru tuuu...

Muka budak sombong...tak kasi mama 
dan ayah dia touch toys dia..
Haih...ada2 je anak mama sekarang ni..
Marah sangat kalau orang lain pegang toys dia..

Akhirnya...dah bosan...
Datang kat ayah...
Nak minta ayah dokong...
Oh...Rizqullah dah pandai merangkak and berdiri 
sendiri at this time...
Sangatlah kecut perut mama tiap kali Rizqullah 
nak buat aksi stunt dia..


Okaylah...nanti mama sambung lagi..ada aksi menarik yang Rizqullah buat kat umah nenek...hehehe...nanti mama sharekan disini..ada2 je anak mama ni,nak buat mama tersenyum bila flip2 gambar2 anak mama ni...banyak giler yang leh buat mama tersenyum sorang2...

Till my next entry..salam sayang dan salam ukhwah...

~~Have a nice day!!~~

July 26, 2010

Watermark...oh...watermark...

Yeezzaaa...mama Rizqullah kerajinan lagi...rajin mengedit dan mengodak photoshop...hehehe..dan hasilnya...lahirlah watermark baru...
Entah apa pasallah yang tertiba mood kreatif + rajin ni tetiba melanda diri...

Okaylah..jom tengok hasil godakkan mama Rizqullah tuk hasilkan watermark baru...

Layannnn....

Gambar menggunakan watermark lama...
Still akan digunakan lagi...

Watermark baru yang telah dibaik pulih...
Dah ketandusan idea...
Oklah tu kaaann...
Janji ada watermark...
Hehehee...

Pada sesiapa yang perasan akan perubahan watermark mama Rizqullah...dari entry sebelum ni lagi mama Rizqullah dah tukar watermark baru..ni tgh cari idea lain plak tuk buat watermark lain...coz mama Rizqullah cam rasa still ada kekurangan pada watermark tu...

Ermm..oklah,nak join Rizqullah tido...hopefully malam ni anak mama ni tak meragamlah...
Dah 2 hari selsema tak berenti ni...plus demam2 sikit...
Maybe coz kuar satu hari on last Saturday...
Hopefully not getting worst je kesihatan anak mama ni...

Till my next update...salam sayang untuk semua..

~~Have a nice day!!~~

July 25, 2010

Bzzzz....bzzzz..bzzzz...٩(●̮̮̃•̃)۶

Fesyen rambut gaya baru dari Rizqullah...fesyen "Bzzzz...bzzzz..bzzz..." kejutan letrik dari dia...kalau mama gi mana2 bawak Rizqullah mesti rambut anak mama ni yang orang geramkan...elok je cacak tanpa perlu didandan...semulajadi camtu...tapi kalau mama tak letak minyak...rambut anak mama akan jadi cam....


|

|

|

|

sila scroll bawah cikit yaaa...
Kalau nak tengok apa jadi kalau tak 
letak minyak rambut Johnson's

|

|

|

Taraaaaa...

|

|

|

|

|

Inilah yang terjadi kalau tak letak minyak rambut ya...
Macam kena kejutan letrik je rambut anak mama ni...

Acik Nani...ada macam Naruto tak rambut saya???
Ini rupa saya kalau saya marah kat mama saya...
Sebab tak angkat saya...
Rambut saya cacak cam kena letrik...
Bzzzz...bzzzz...bzzzz...
Ouch!!!!

Haa..inilah rupa anak mama yang rambutnya sebenarnya semulajadi kembang tegak je...kalau nak kuar mama dia asyik kena tepek minyak rambut...kalau tak mengerbang cam kat picas atas tu...hehehe...bila dah letak minyak...mama sikat sikit je kasi turun sikit..tapi hasilnya..tetap spikie jugak...Haih...genetik belah manalah yang anak mama ni ikut...ayah ke mama??

Okaylah...cukup dulu tuk kali ni...nanti mama Rizqullah update lagi..banyak benda nak kena recordkan kat sini buat tatapan anakanda mama nanti...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a nice Monday!!!

‎|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ ̡͌l̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ |

 
Real Time Web Analytics