September 30, 2010

Selangkah demi selangkah,wahai sayangku...

Eceh...tajuk tak menahan je mama Rizqullah letak..selangkah demi selangkah macam nak buat tutorial je kat dalam ni...hehehe..klu nak buat tutorial mama Rizqullah surrender coz tak pandai sangat pun...setakat gitu2 je bleh lah...edit gambor pun camtu2 je je...masih banyak lagi mama nak kena belajar dan polish skill...maklumlah selalu ngadap programming dan documentation je kat opis...jarang2 sangat buat multimedia things...

Kali ni mama nak share kisah Rizqullah yang baru dapat 'kaki'...tak baru jugaklah...masuk setahun hari tu,tiap2 hari tunjuk skill menapak selangkah demi selangkah...ibu bapa mana yang tak excited tengok perkembangan anak yang begitu cemerlang...@ 1 year old,Rizqullah dah boleh berjalan dengan sendiri...walaupun masih agak terumbang-ambing..still,anak mama ni masih tak putus asa untuk mencuba dan terus mencuba...dan paling buat mama senang melihat Rizqullah dalam percubaannya..Rizqullah tahu nak capai mana2 tuk tahan diri dari jatuh ke lantai...

Selain tu,Rizqullah dah jalan dari dapur hingga ke ruang tamu depan umah...suka sangat mengexplore segala yang ada di sepanjang perjalanan dari dapur ke ruang tamu...mengutip apa yang ditemui sepanjang jalan..ini sangatlah pantang dan kena monitor apa sahaja yang Rizqullah buat...huhuhu...kalau terleka je,tau-tau anak mama ni tengah mengunyah entah apa2 dalam mulut...dan tempat paling favourite adalah di bawah meja...klu orang tengah makan...Rizqullah pulak sibuk berkhemah bawah meja...

Okaylah...jom tengok Rizqullah yang tengah gian berlatih berjalan...


video
Sorry video pendek je...sbb tak sempat mama nak
record abis Rizqullah dah take 5...
Hehehe..jalan cam anak ketam je anak mama sekarang ni...
Mesti senget ke kiri or kanan bila berjalan tu...
Buat mama dan semua tergelak tgk cara Rizqullah
yang tengah gian belajar berjalan...


Apapun...kalau berdiri camni Rizqullah dah segak berdiri...
Tak yah berpaut lagi dah..siap kadang2 tu leh cangkung2 lagi...
Adeeehh...ada2 je keletah si jantung hati mama ni...

Okaylah...cukup dulu entry ni...just short one tuk record kebolehan Rizqullah yang dah pandai berjalan....walaupun kadang2 tu jadi bahan gelak kami coz kelakar sangat...terkedek-kedek cam penguin...tapi Rizqullah tetap berusaha tuk memajukan diri...chaiyok!chaiyok ya anak mama...ingat,usaha tangga kejayaan...tiada jalan mudah dalam menempa kejayaan...pasti ada dugaan dan cabaran dalam apa jua yang kita lakukan...

Till my next entry..salam sayang dan salam ukhwah pada semua...terima kasih kerana sudi membaca luahan hati dan coretan ibu buat tatapan anakanda kesayangannya..

Have a nice and beautiful day!!

1st Birthday Celebration - Part ONE

**Entry yang sangat lama tertunggak...semuanya kerana penyakit M yang datang menyerang**
**tak abis2 lagi mama dengan entry bezday Rizqullah kan...heeeee...bulan September penuh dengan entry bezday jeerrr...sbb banyak sangat September baby in our family members...***

Okay...ini memang entry yang sangat...sangat..dan sangat tertunggak..adalah tertunggak dalam 10 hari...heee...ini semua kerana mama Rizqullah tersangatlah 'RAJIN' tuk mengedit dan mengupload gambar yang berbilion gazilionnya dalam harddisk...huhuhu...serius tak tahu kenapa malas sangat...awal2 bukak blog,cam excited je nak menaip..alih2...pas baca blog orang lain dan tengok jam pun cam dah lewat sangat...terus tutup dan Zzzzz....inilah aktiviti di malam hari mama Rizqullah...klu ada publish pun,buat bila rajin then auto publish...kadang2 edit guna handphone kodokku je...siap2 upload picas then edit wording sikit...


Hua...hua...hua...pandai tul mengupdate blog guna HP...datang bill berpinar2 tengok amount kena bayar...padan muka sendiri kan???gatai sangat tangan nak update blog jugak..hihihi...


Okaylah...entry kali ni bukan nak citer pasal bill tepon yang sentiasa tinggi...tapi nak citer sambutan bezday Rizqullah within families...on 15th September 2010...2 kali Rizqullah tiup lilin...syok betul anak mama ni sbb dapat 2 kali tiup lilin bersama mereka2 yang menyayangi Rizqullah...hohohoo...cucu sulung...2-2 hati nenek dan atuk kena jaga..okaaayyy...nanti ada plak yang merajuk bagai...susah plak mama dan ayah nak pujuk...so,sebagai jalan penyelesaian...2 kalilah Rizqullah tiup lilin on 15th September...


Dalam part one ni mama nak share fuh,fuh.fuuuuhhh...lilin kat KJ...bersama Uci,Mak Lang Zetti,Mak Ngah Ina, Pak Su Rais dan gak mbak kesayangan Rizqullah...tak mo citer panjang dah...let's picture tells the tales behind it...


Rizqullah first cake...
Mama dan ayah beli yang sedang2 je harganya..
Biarlah bersederhana je...lagi pun ada satu lagi cake mama 
dan ayah nak belikan on the same day...

My 2 beloved guys...
The ones who always make my life so interesting and meaningfull...
Rasa2nya Rizqullah ikut muka sapa yang lebih ek???
Ramai yang cakap muka ayah...
Ada yang cakap muka mama...
Tapi apapun...mama suka sbb Rizqullah likes to smile...

Ayah nak light on candle tuk Rizqullah...
Dah setahun anak mama rupanya...
Teruja wajah Rizqullah tgk ayah nyalakan lilin 1 tahun itu...

Rizqullah with his cake + candle...
While semenya tengah nyanyikan lagu 
Happy Birthday to you...
Ayah plak kena pegang tangan Rizqullah coz anak 
mama ni sibuk nak pegang cream cake tu...
Haih....pantas sungguh cari idea nak pegang apa...

Cake cutting...
Rizqullah potong cake sambil dibantu oleh ayah...
Yelah...baru setahun je...mana tau nak potong cake...
Next year definately Rizqullah dah tau tuk potong cake sendiri...
Insyaallah....


Shoot sesuka...
Tapi mana mama Rizqullah????
Hmmm...sorrylah x leh tepek muka mama kat sini coz tgh 
sibuk capturing all this special momentos...
Selain tu....mama not wearing tudung...
So..it is better berada di belakang tabir sahaja dan 
mencoretkan semua kenangan ini di sini...
Satu kenangan yang tak mungkin akan berulang kembali...

Rizqullah yang kena dajjal ngan ayah...
Ayah tepek cream cake kat muka Rizqullah...
Kecian anak mama...
Tak pasal2 kena bully ngan ayah...

Okay...cukup dulu entry tuk kali ini...mama nak join Rizqullah tido...sebenarnya ada few picture nak upload kat sini...tapi entah kenapa hari ni nak upload picas kat blog ni cam siput je...nak kata broadband lembap...mungkin jugaklah kot...tapi load FB seme laju plak..haih,confuse kejap...tak perlah...esok klu rajin on wifi je kat umah..leh upload selaju mungkin..wifi streamyx jugak yang terbaik woookkk!!!....

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a beautiful day!!

September 28, 2010

Perjalanan 1 tahun 1 minggu 6 hari....

Ticker my journey of breastfeeding...
Dah Setahun Seminggu 6 hari...
Lagi 11 bulan ++ mama dah sampai mission mama...
Mudah-mudahan di permudahkan dan dimurahkan lagi rezeki 
untuk Rizqullah mendapatkan yang terbaik dari mama...


Sedar tak sedar...dah setahun seminggu dan 6 hari mama dah susukan Rizqullah dengan susu ibu...syukur alhamdulillah,mama masih ada susu lagi untuk dibekalkan pada Rizqullah..walaupun sekarang mama ni mam terpaksa top-up susu formula untuk Rizqullah di siang hari...Sebab Rizqullah banyak minum susu walaupun dah makan...mama plak leh produce hanya around 5-7oz per day je kat opis..tapi itu sekali pump je..kalau 2-3 kali mungkin dapat produce banyak koooottt...tapi itulah...jin malas dah meresap koooottt...itu yang pump pun sekali je kat opis plus keadaan masa yang selalu tak mengizinkan mama allocate tuk pump...


Walauapapun...ia satu perjalanan yang indah bagi mama..satu kenangan yang tak mungkin mama lupakan sampai bila2...sbb ini adalah pengalaman pertama mama...masih segar dalam ingatan mama betapa janggalnya mama rasa nak susukan Rizqullah buat kali pertama kat labour room...tapi hasil tunjuk ajar dari Dr Shahbahiah dan nurse-nurse kat KPJ Selangor...mama berjaya hingga sekarang susukan Rziqullah dengan susu mama...


Dan kini mama berharap rezeki Rizqullah terus dimurahkan oleh-Nya untuk mama berikan yang terbaik buat anak mama ini...memang benar terlalu banyak dugaan dan cabaran yang mama terpaksa lalui dalam memenuhi mission mama ni...tapi mama nak cuba sedaya upaya untuk berikan yang terbaik untuk Rizqullah..semoga segalanya di permudahkan oleh Allah swt untuk mama...semoga rezeki Rizqullah terus dimurahkan lagi oleh Allah swt...


Sebelum mama tutup entry malam ni...tak akan lengkap entry tanpa wajah anakanda yang mama sayangi...Rizqullah...wajah yang selalu buat Wan Ngah(@US) dan Wan Padi(@Singapore) tersenyum...dan tak lupa jugak pada semua yang sudi baca blog mama Rizqullah..diharapkan anda tersenyum melihat keletah Rizqullah saban hari...dan jugak membaca celoteh mama Rizqullah yang macam2 ni...


Rizqullah yang kini berusia Setahun Seminggu dan 6 hari...
Macam2 keletah dia yang menghiburkan kami satu rumah...
I'm so bless to have you Rizqullah...

Sebelum menutup entry kali ini...diharapkan anda semua gembira bersama yang tersayang dan juga pada ibu2 yang menyusukan anak2 mereka dengan susu ibu...teruskan perjuangan anda...saya ni pun baru dapat 50%...diharapkan dapatlah memenuhi mission 2 tahun..doakan saya ya..walaupun saya terpaksa top-up...tapi selagi ada susu ibu...selagi itu akan saya beri untuk anak saya...

Till my next entry...salam sayang untuk semua dari kami sekeluarga...

P/S: To ayah....sorry,today entry pasal breastfeeding...tak der update sangat pasal Rizqullah,anyway...terima kasih sayang sebab selalu support isteri you ini dalam memperjuangkan susu ibu...walaupun dah nan ado ni dan terpaksa top up susu formula..tapi susu ibu tetap the 1st choice...terima kasih selalu urutkan belakang dan juga belikan kelengkapan tuk breastfeeding yang beratusan ringgit tu...erk,beribu kot...hehehe...apapun,you are the best husband to me and greatest father to Rizqullah...you are always there for us eventhough kadang2 tu jauh di tengah lautan..apapun ayah tak kedekut $$$$...erm,can i bought the iPhone4???(ayat harapan + pujukan tuk ayah semoga dapat green light beli iPhone4...tapi dari beli iPhone4 baik gi holiday kat Aussie...hehehe...hmm...mana satu pilihan hati ni??iPhone4 or Aussie???)

September 27, 2010

Terima kasih semua...

Menyempat lagi nih mama Rizqullah update sikit...just a "Thank You" notes kepada semua yang hadir..dan jugak bagi prezzie dan duit untuk our little prince charming Rizqullah...sebenarnya ada beberapa entry nak update kat sini...tapi harddisk hari ni tertinggal kat umah...so,tak dapatlah nak edit gambar2 dan update entry tertunggak dengan pantas malam ni...heee...

Sangat banyak gambar2 aktiviti mama dan Rizqullah berdua di rumah walaupun ayah tak der yeerrr...apapun,we are still having our fun together...x mo sedih2 dan duka lara...it is not good for tumbesaran Rizqullah...itu sebab ramai yang cakap Rizqullah is a happy baby...pemurah dengan senyuman and very friendly...thanks semua atas kata2 pujian anda,dan sesungguhnya Rizqullah adalah kurniaan dari Allah swt yang tak terhingga untuk kami berdua...

@1 year old Rizqullah dah pandai berjalan...aritu masa 11 months baru pandai 5-6 tapak je,sekarang ni dah jalan dari dapur sampai ke ruang tamu...adeeehh,mama plak yang penat kejar dia sbb takut jatuh...mulut plak jangan sebut...abis tanya itu ini dan cakap macam2...alhamdulillah...rasanya bila uci balik haji nanti,Rizqullah dah pandai bercakap dan berjalan dengan segaknya...menyambut kepulangan uci kat KLIA..insyaallah...

Okay..cukup dulu...nanti kalau rajin mama sambung update yang banyak tertunggak...

Sangat teruja tengok progress anak mama yang semakin besar ni...sebelum mengakhiri entry ini...terima kasih lagi sekali pada semua yang datang...bagi present dan duit untuk anak teruna kami...

Sebelum tutup...tak lengkap entry ini tanpa gambar...akhirnya dapat gak kami bergambar sekeluarga walaupun dalam sibuk2 tu..thanks En Alizam for the picas...very nice of you...

Terima kasih semua...
Dari kami sekeluarga...
Redzuan, Maslina dan Rizqullah...

Have a nice and beautiful day!!

Wassalam...

September 26, 2010

Little snapshot of Rizqullah 1st Bezday Party!!!

Alhamdulillah..everything goes fine today for Rizqullah 1st Bezday Party...Thanks kepada semua yang hadir dan harap anda semua gembira dan fascinated with the Magic Show...walaupun hujan turun lebat...namun majlis tetap berjalan lancar..dan tak lupa jugak pada semua yang sudi mensponsor makanan...banyak sangat choice yang ada sampai semua pun tak tau nak makan apa...


Okay...hari ni mama just nak share little snapshot of Rizqullah Birthday Party celebration yang berlangsung pada 25 September 2010...it's just a simple party to celebrate our loves one...the little boy who we loves and care so much...Today,Rizqullah is surrounded with great people who came for his first birthday celebration...and Alhamdulillah Rizqullah is so behave and know how to entertain the guest... big hug and kiss untuk anak mama ni sebab Rizqullah pun pandai bawak diri..tak cranky pun walaupun tak cukup tido and time makan minum seme lari...big clap for you my dear son...seorang anak yang sungguh baik bagi mama dan ayah..we are lucky to have you my dear son...


Okaylah..malas nak taip pepanjang sebenarnya...let picture tell the story behind the scene...Nak tunggu official picture from our photographer,En Azrul Sham(the photographer from Asia Biggest Losser - thanks Yol for coming tuk amik picture kami...kawan punya pasal ek...hihihi...) will take a while....So layan dulu gambar2 yang ada yaaa...


The Special home made cake order by Mama Rizqullah...
Thanks to Kak Miza sbb sudi terima 
order saya yang macam2 ni...
Dan jugak order di saat2 terakhir...

Goodies for kids and adult...
Ini jelah yang sempat disediakan...
Some stuff for the kids dalam bag tu...
Dan jugak Beryl's Camior Chocolate for adult...
Thanks to Fikri and Ninna...the idea to give Beryl's Chocolate 
came after we went to your wedding last few months...
Anyway,congratulation atas kurniaan 
title ayah dan ibu tak lama lagi to both of you...

Some of the food yang ada...
Ada yang home made dan ada yang catered...
Thanks to D'Selera Catering for the fabulous service...
Special Thanks to Yati and Mujahid sbb banyak sangat 
membantu to make sure the party is well organise...
And two thumbs up for you guys...

The magician entertaining guest yang ada...
Sebab jalan jam dan macam2 lagi..
So tak ramai yang dapat datang sharp 3 pm...
Banyak sangat open house sana sini...

All the people who came...
Terima kasih sbb sudi mengharungi jam tuk datang...
Tak lupa jugak pada Nur Farihin dan Alif yang sudi datang...
First time jumpa Inn dan Alif...
Maaf sangat ya kalau tak dapat borak lama2...
Sangat huru-hara akak hari ni...
Apapun,nanti kita jumpa lagi yaaa...

It's cake cutting time...
Sorry mata semua tengah pandang cameraman...
Rizqullah plak tgh sibuk pandang cake...

And last but not least...just to share the Birthday song video at here...
**All the picture and video taken from my MIL FB**
**Thanks ibu for the picture and video...**
**I cilok sikit yaaaa....buat tatapan Rizqullah if 
one day FB is terminated...***

video
The birthday song ceremony...
Tergamam Rizqullah..kenapa ramai sangat 
nyanyi Happy Birthday tuk dia...
Apapun...we are having fun today!!!


Okay..cukup dulu entry of little snapshot...Hmmmm..little ke???macam banyak je mama Rizqullah dah update kat sini...hua..hua..hua...apapun,nanti bila dah keluar official picture dari photographer kami...will tepek banyak2 kat sini dan jugak share a little bit video on the magic show...hmmm..rugikah siapa yang x datang???tepuk dada tanya hati yerrr...Mama Rizqullah no komen,sbb kami buat majlis kecilan sahaja...but somehow it become bigger...

Setakat ni...banyak jugak positive komen yang kami terima...
Biasanya orang buat clown on bezday party...
**itu dah biasa sangat,orang pun dah jemu tengok clown yang 
kadang2 bersepah kat shopping complex..itu komen dari some of the guest...**
tapi kami buat something lain dari tradisi...
Ramai jugak yang minta contact number magician tu and 
wanna try something new on their child bezday party...
Dan jugak ramai yang ternganga mulut tengok show tersebut...
Dalam entry official nanti...mama sharekan the video magic show yeeerr...

Okaylah..mau tido,kepala pun dah mula pusing2 nampak lalat...hehehe...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a nice Sunday!!!

September 24, 2010

iPhone 4 Promo by Digi...Thanks Nuffnang!!

Semalam iPhone4 dah keluar...first launching by Maxis di The Gardens...Hari ni plak launching by Digi..to all gadget lovers...go and grab one of this fabulous gadget...eden pun nak satu,tapi pitis tak cukup...huhuhu...banyak komitmen lain...insyaallah,try kumpul pitis dari sekarang...(macam dapatkan,tengah aim benda lain dulu nih!!!)...

Apapun,di pagi Jumaat nan mulia ini...sempena semangat raya di Maybank ni...petang ni ada makan2 di sekitar Maybank..rumah terbuka untuk semua staff..sangatlah syok nak gi ngan cik abang sekali...hehehe...dan pagi tadi gak bila bukak blog..terlihatlah satu iklan menarik kat header blog...iklan iPhone4 by Digi!!!thanks nuff for the new BE...ingatkan dah x der lagi...very nice of you...and thank you so much..hope there's more BE to come...(tamak plak kan...hehehe...)

Check kat account Nuffnang...ada new BE...yippie!!yippie!!!walaweh!!terbaik arr Nuffnang...i lap you!!!(ayat bodek sakan...hehehe...)

 New BE from Nuffnang...
Iklan iPhone...huhuhu..tgk iklan jelah nampaknya...
Nak grab sebiji x mampu lagi...

Dan ini pula ucapan khas dari anak yang akan menerima duit dari Nuffnang ini...

Siap sapu tangan kat muka Rizqullah dapat rezeki di pagi Jumaat..
**Sekarang dah pandai baca doa...entah apa doa dia baca pun mama tak tau..
Pas abis sapu tangan kat muka...cam amin camtu...
Aduh...sejuk hati tengok Rizqullah yang semakin cerdik dan faham apa yang mama,ayah,uci dan semua cakapkan..**

Okaylah...short entry je hari ni...sebab mama Rizqullah tersangat malas nak mengupdate blog...
Tapi kena gak update sebab kalau nanti terlupa dan bertimbun entry nak tepek kat sini buat tatapan anakanda mama...anakanda yang sayang mama dana ayah sayangi...satu2nya cahayamata dan penyeri hidup kami buat masa ini...

Cukup dulu entry ni...kalau sempat dan tak sibuk malam ni...mama share latest snapshot preparation of Rizqullah bezday party esok...hehehe...sbb petang ni caterer dah nak pasang khemah dan siapkan apa yang patut...dan mama pun rasanya cam nak start deco bahagian fuh..fuh..fuuuh..candle...hehehe...waaaa!!dengar cam grande je kan!!tapi x pun yaaaa!!...

Biasa2 je majlis kecil kami ini...bunyi je cam grande...mama Rizqullah cakap siang2,sbb takut nanti yang expect celebration ni sangat 'WAAAAHHHH GITU!!!"...pastu datang tengok setakat nan ado je rupanya...x mo ada yang kiciwa@kecewa...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

p/s: Special Thanks to Auntie Helena and Auntie Maznita for the advance birthday prezzieee for Rizqullah..nanti mama simpan goodies for all anak2 dara auntie yaa...

September 23, 2010

Hand,Foot and Mouth Disease (HFMD)!!!!

Hohohoho....suddenly masa raya ke-3 Rizqullah kena attack dengan virus HFMD...
Sangat sedih melihat kaki dan tangan dia ditumbuhi bintik-bintik...
At first mama ingatkan bintik2 biasa....
Ingatkan nak kena chicken pox or demam campak...
Tapi rupanya BUKAN!!!...(firasat yang tersasar jauh, 
x boleh pakai punya firasat dan gerak hati...kuang,kuang,kuang)

Pada raya ke-4,one of member opis mama cakap maybe it's HFMD...
Sbb mama share kerisauan mama tentang kesihatan 
Rizqullah kat dia(actually he's my PM)...
Pas borak2 tu...mama siap Google lagi check and research 
apa benda HFMD dan simptom2 dia...
Huaaaa...it's true...semua simptom tu ada...
Tapi minor to Rizqullah...sbb baru nak mula...

Apalagi...sepantas kilat capai telefon dan call ayah yang ada bercuti kat umah sempena raya...
Call minta tolong ayah bawakkan Rizqullah teros jumpa Dr Hoe(Paed Rizqullah dari 1st day young)...
Tapi bila mama call KPJ Selangor...rupanya Dr Hoe cuti plak haritu....
Yang ada bertugas on that day is Dato' Dr Zul...
Tak kisahlah,just nak make sure Rizqullah sihat je...
so,mama book appointment dengan Dato' Dr Zul for Rizqullah...
And Dr Zul confirmed yang Rizqullah kena HFMD and 
we are given choice to admitted Rizqullah atau tidak...
Sbb kalau demam dia tak kurang and dia x mo makan(bcoz of ulser dalam mulut)...
Agak merbahaya untuk kesihatan Rizqullah...
Tapi we made decision to bring back Rizqullah...
Sbb better kami jaga Rizqullah di rumah...kalau duduk spital,mau sangap kot kami berdua..

Alhamdulillah...Rizqullah is easy to take care...
Senang je mama nak bagi dia ubat...tak yah nak bersilat bagai...mahupun guna stringe...
Tips dari paed Rizqullah untuk bagi ubat pada baby...
Try guna sudu dulu...latih dari kecik,kalau pakai stringe pun jangan terus tembak...bagi sikit2 dan penuh sabar dan kasih sayang...and alhamdulillah,bila mama ikut nasihat paed(Dr Hoe) Rizqullah nak makan ubat dengan mudahnya...
Bila mama cakap "Aaaaa...kita makan ubat.." je Rizqullah dah menganga...
Dan mama tak pernah guna stringe pada Rizqullah...
Alhamdulillah...dan semoga Rizqullah akan tetap bersikap begini bila mama bagi anak mama makan ubat...amin...

Okaylah...x der banyak pun gambar Rizqullah masa dia sakit ni...coz sangat susah nak capture gambar dia...mama sampai confuse betul ke Rizqullah ni sakit..coz melasak dia macam biasa...Still lagi merangkak sana sini and memanjat kerusi dan tangga...
Cuma cranky tak mo ngan ayah dan orang lain...asyik nak melekat ngan mama je...
Sangat penat dibuatnya melayan crankiness Rizqullah ni...
Tapi mama happy sbb Rizqullah recover cepat jugaklah...
Mungkin jugak sbb mama selalu bagi susu ibu,so it's helps 
Rizqullah cepat pulih dan sihat kembali...
Alhamdulillah...mama dapat bagi Rizqullah bekalan susu ibu
 hingga kini walaupun terpaksa top-up dengan susu Enfa...
Yang penting..mama tetap meletakkan susu ibu sebagai yang utama...

Sebelum tutup entry ini..jom tengok apa HFMD dah buat kat Rizqullah...

Bintik-bintik yang macam chicken pox pada 
bahagian kaki Rizqullah...
Sangat banyak...kesian tgk dia tak selesa...

Tangan dan kaki yang ditumbuhi bintik-bintik...
Mama dan ayah terpaksa pakaikan Rizqullah seluar panjang..
Sbb Rizqullah korek bintik-bintik yang ada kat kaki...

Hmmmmm...walaupun sakit...
Rizqullah tetap lasak...
Seeeeee....macam tak percaya je kan 
yang sebenarnya dia tengah demam...
Rizqullah please jangan ikut perangai mama..
Sakit pun cover lagi...

Okaylah cukup dulu entry pasal HFMD yang menjangkiti Rizqullah di hari raya ini...
Pasal HFMD kami sekeluarga dikuarantin di rumah...tapi tetamu yang datang tetap kami layan...hari raya kan...tapi kalau ada baby,kami dah remind awal2..takut terjangkit dengan Rizqullah..

Till my next update..salam sayang dan salam ukhwah dari kami sekeluarga...

Wassalam...

P/S: To Mak Ngah(@US) and Aunty Padi(@Singapore)...Redzuan just told me that both of you are reading this blog to get update on us in Malaysia...really missed both of you and hope an opportunity to meet both of you...the last we met is during our wedding...hope to see both of you soon and bring Rizqullah to see his Wan Ngah and Wan Padi...Take care and lot's of hugs and kisses from us especially from Rizqullah to both of you...

Raya,raya,raya....

Adeeehhh...entry raya lagi....nak buat camne...dalam musim raya...selagi raya tak habis,selagi itulah entry raya akan kelihatan di mana-mana...di samping entry tentang pembunuhan Dato' Sosilawati Lawiya...tajuk yang boleh buat blog anda sentiasa di Google...dan mengangkat view blog anda pada tahap yang tinggi...


Dan entry ini adalah sambungan dari entry Raya ke-2 kami..dan ini adalah sambutan raya kami yang terakhir kotttt...sbbnya...Raya ke-4 Rizqullah dah kena kuarantin duduk kat umah due to HFMD(Hand,Foot and Mouth Disease)...huhuhu...tapi dok umah pun,duit raya tetap masyuk!!....


Okaylah...not in the mood of membebel panjang berjela...coz banyak lagi ni entry tertunggak yang nak diupdate...tapi kemalasan telah melanda diri...selain tu,tengah sibuk jugak dengan persiapan tuk 1st bezday bash Rizqullah yang akan diadakan this weekend...huhuhu...macam2 dalam kepala sekarang ni...invitation,food,goodies,games present,photographer,deko dan macam2 lagilah...rasa macam nak buat kenduri kawen Rizqullah pulak...hehehe...mana tak nya...mama Rizqullah ni so particular on those thing,kita nak buat event kenalah bersungguh2..walaupun yang nak datang nan ado je...apapun,event tetap jalan...


Haiksss...tertaip panjang berjela plak...okay,stop dulu..jom layan picas time raya ke-2 kami...sebelum Rizqullah jatuh sakit...


Hanya gambar yang dapat menceritakan betapa meriahnya dan bermakna raya kali ini...


Beraya di rumah Mak Lang...
Umah ni belakang je umah arwah uci,,,
So,sangatlah dekat...jalan kaki seminit je sampai..hehehe...

The 3 guys in my life...
My little brother,My Son and My Hubby...
Itu budak kicik sedang mencari IDEA apa lagi nak buat...
Tengah mencari port baik nak sepahkan...
Aduhhhh...bila dah pandai merangkak ni...
Macam2 plak si kecik ni nak explore...

Rizqullah yang selalu menceriakan 
hidup mama dan ayah...
Dah setahun kini usia anak mama ni...
Macam2 keletah dibuatnya...
Yang setiap hari membuat mama tersenyum...

Bergambar kenangan dengan Uci Upik...
The only uci yang tinggal(with the blue baju) ..
Hopefully dapat lagi bergambar raya di tahun 
hadapan dengan dia lagi..

Rizqullah first time naik buaian..
Huhuhu...buaian ni sangat kecik...
So,hanya Rizqullah jelah yang larat buaian ni tampung...
Kalau mama dan ayah naik sekali..
Mau roboh kot...hehehe...

Daaaaannnn....sebelum menutup tirai entry tentang raya...inilah gambar sekeluarga sebelah arwah angku Rizqullah...ni semua yang ada...ada satu family je yang x cukup...

The Women and Gurlsss...
Sikit je kan kami ni...tak ramai pun...

All WOMENS...
Yang boleh digelar makcik...
Sorang kat belakang tu menjadi mangsa tiang lampu...
Huhuhu...

The Anak Dara'sss
Semua posing sakan...

The MEN and Boysss....

Semua pakcik2 yang kayoooo...
Bagi duit raya berkepuk-kepuk nih...

The ANAK Terunasss....

And last but not least...
Full Family picture of Aklan's and Halimah 
sons,daughters,menantu.cucu dan cicit...
We are happy family...
Insyaallah...next year,i'm going to organise 
something for our family...

Okay...nampak sangatkan mama Rizqullah malas nak mengupdate blog...hehehe..tak tau kenapa...this few days sangatlah tiada mood dan kerajinan untuk mengupdate apa-apa dalam blog ini...walaupun gambar dan event yang berlaku sangat banyak..tapi kemalasan melanda mama Rizqullah...nak blogwalking ke blog teman2 pun agak lazy...mana sempat je mama Rizqullah singgah dan baca entry terbaru...

Tapi walauapapun...will try to mencari kembali semangat dan kerajinan yang hilang ini...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah dari kami sekeluarga untuk semua...

Have a nice and beautiful day!!!

 
Real Time Web Analytics